Uw foto‘s veilig opslaan en up-to-date houden op al uw apparaten

iCloud-fotobibliotheek is de eenvoudigste manier om uw volledige bibliotheek veilig op te slaan, ook als uw apparaat zoekraakt. Als u de foto's liever handmatig synchroniseert, kunt u foto's en video's met iTunes vanaf uw computer overzetten naar uw iPhone, iPad en iPod touch.

Met iCloud-fotobibliotheek hebt u toegang tot uw foto's en video's vanaf de iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV, op iCloud.com en zelfs uw Windows-pc. Wanneer u verbinding hebt met wifi, worden uw nieuwste foto's automatisch geüpload en worden uw bewerkingen in realtime bijgewerkt. U ziet dus altijd de nieuwste versie op uw apparaten en online.

Voordat u begint

iCloud-fotobibliotheek inschakelen

• Op de iPhone, iPad of iPod touch gaat u naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Foto's' en schakelt u 'iCloud-fotobibliotheek' in.
  • Op de Mac gaat u naar 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud' > 'Opties' naast 'Foto's' en selecteert u 'iCloud-fotobibliotheek'.
  • Op de Apple TV gaat u naar 'Instellingen' > 'Accounts' > 'iCloud' > 'iCloud-fotobibliotheek'.
  • Op de Windows-pc downloadt u iCloud voor Windows en stelt u iCloud-fotobibliotheek in.

Als u foto's via iTunes hebt gesynchroniseerd naar uw iOS-apparaat en vervolgens iCloud-fotobibliotheek inschakelt, ziet u 'Foto's en video's die zijn gesynchroniseerd via iTunes worden verwijderd'. De oorspronkelijke versies van de foto's en video's blijven op uw computer staan en de kopieën worden verwijderd van het iOS-apparaat. Wanneer u de iCloud-fotobibliotheek inschakelt op de Mac of pc, worden de originele versies geüpload naar iCloud. U hebt op al uw apparaten toegang tot deze foto's.

Als u ervoor kiest iCloud-fotobibliotheek niet in te schakelen, kunt u de foto's en video's handmatig synchroniseren in iTunes.

Foto's handmatig synchroniseren met iTunes

U kunt iTunes instellen om foto's te synchroniseren naar de iPhone, iPad of iPod touch vanaf de app Foto's of vanaf een map op de computer. Elke keer dat u het iOS-apparaat synchroniseert met iTunes, worden de foto's en video's op het iOS-apparaat bijgewerkt zodat deze overeenkomen met de albums op de computer. Als er foto's op de iPhone, iPad of iPod touch staan die niet op de computer staan, volgt u deze stappen om ze te importeren.

1. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van iTunes hebt.
  2. Open iTunes op een computer.
  3. Gebruik de bijgeleverde USB-kabel om de iPhone, iPad of iPod touch aan te sluiten op de computer.
  4. Klik in iTunes op het symbool van het apparaat.
  5. Klik links in de navigatiekolom van het iTunes-venster op 'Foto's'.
  6. Klik op het vakje naast 'Synchroniseer foto's'. Als u in plaats daarvan 'iCloud-foto's is ingeschakeld' ziet, staan alle foto's en video's al op alle apparaten die iCloud-fotobibliotheek gebruiken. U hoeft ze niet te synchroniseren via iTunes.
  7. Kies de app of map vanaf waar u wilt synchroniseren.
    Als u ervoor kiest om een map met submappen te synchroniseren, verschijnt het eerste niveau van submappen als albums op het apparaat.
  8. Kies om alle foto's of de geselecteerde albums te synchroniseren.
  9. Selecteer 'Inclusief video's' om ook de video's in de app of map te synchroniseren.
  10. Klik op Toepassen.

U moet vertraagde video's en timelapse-video's importeren via de app Foto's of Fotolader in OS X Yosemite of hoger omdat anders het effect niet wordt gesynchroniseerd via iTunes. Wanneer u iCloud-fotobibliotheek gebruikt, behouden vertraagde video's en timelapse-video's hun effect.

Live Photos behouden hun effect wanneer u deze importeert naar Foto's in OS X El Capitan en hoger, maar het effect ervan gaat verloren als u deze opnieuw naar uw apparaat synchroniseert via iTunes. Gebruik iCloud-fotobibliotheek om ervoor te zorgen dat Live Photos hun effect behouden, ongeacht welk apparaat u gebruikt.

Foto's die u via iTunes synchroniseert, verschijnen in het gedeelte 'Gesynchroniseerde foto's' van de Foto's-app on iOS-apparaten. Als u wijzigingen aanbrengt in de via iTunes gesynchroniseerde foto's, worden de gesynchroniseerde foto's reeds vervangen door de nieuwe versies op het apparaat. Alles op het apparaat buiten het gedeelte 'Gesynchroniseerde foto's' wordt echter niet gewijzigd.

Als u synchroniseert vanaf Foto's, is alleen de systeemfotobibliotheek  beschikbaar in iTunes.

iTunes-synchroniseren uitschakelen

Als u de gesynchroniseerde foto's niet meer op de iPhone, iPad of iPod touch wilt, schakelt u synchroniseren uit in iTunes. Ze worden van uw apparaat verwijderd. U kunt synchroniseren uitschakelen voor een aantal fotoalbums of voor alle albums tegelijk.

Synchroniseren van enkele albums stoppen

1. Open iTunes op de computer en sluit de iPhone, iPad of iPod touch aan.
  2. Klik in iTunes op het symbool van het apparaat.
  3. Klik op 'Foto's'.
  4. Kies 'Geselecteerde albums' en deselecteer de albums of collecties die u niet meer wilt synchroniseren.
  5. Klik op Toepassen.

Synchroniseren van alle foto's stoppen

1. Open iTunes op de computer en sluit de iPhone, iPad of iPod touch aan.
  2. Klik in iTunes op het symbool van het apparaat.
  3. Klik op 'Foto's'.
  4. Deselecteer 'Synchroniseer foto's' en klik op 'Verwijder foto's'.
  5. Klik op Toepassen.

Meer informatie over hoe u foto's en video's gesynchroniseerd vanaf iTunes verwijdert wanneer u geen toegang hebt tot de originelen.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.