Foto’s via iTunes synchroniseren van een computer naar een iOS-apparaat

U kunt foto’s vanaf een app of map op een computer via iTunes synchroniseren naar een iPhone, iPad en iPod touch.

Foto’s synchroniseren

U kunt foto’s vanaf een app of een map op een computer synchroniseren naar een apparaat.

1. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van iTunes hebt.
  2. Open iTunes op een computer.
  3. Sluit het iOS-apparaat aan op de computer.
  4. Klik in iTunes op het symbool van het apparaat.
  5. Klik op het tabblad Foto’s.
  6. Klik op het vakje naast ‘Synchroniseer foto’s uit’. Als u in plaats daarvan ‘iCloud-foto’s is ingeschakeld’ ziet, worden alle foto’s en video’s al in iCloud bewaard. Lees meer over iCloud-fotobibliotheek

Volg deze stappen als de foto’s zich in een app bevinden.

Volg deze stappen als de foto’s zich in een map bevinden.

Als de foto’s zich in een app bevinden

Als u vanaf Foto’s synchroniseert, is alleen de systeemfotobibliotheek beschikbaar in iTunes.

1. Kies in het venstermenu de app van waaruit u foto’s wilt synchroniseren.
  2. Kies om alle foto’s of de geselecteerde foto’s te synchroniseren.
  3. Selecteer ‘Inclusief video’s’ om ook de video’s te synchroniseren die in die app zijn bewaard.
  4. Klik op Pas toe.

Als de foto’s zich in een map bevinden

1. Selecteer in het venstermenu de optie ‘Kies map’.
  2. Kies de map waarin u de foto’s bewaart.
  3. Klik op Pas toe.

U kunt foto’s in submappen indelen om fotoalbums te maken.

Gesynchroniseerde foto’s verwijderen

1. Zoek het apparaat in iTunes en klik erop.
  2. Klik op Foto’s.
  3. Kies ‘Geselecteerde albums’ en maak de selectie ongedaan van de albums of verzamelingen die u wilt verwijderen.
    Als u alle gesynchroniseerde foto’s wilt verwijderen, maakt u de selectie van ‘Synchroniseer foto’s uit’ ongedaan en klikt u op ‘Verwijder foto’s’ wanneer u hierom wordt gevraagd.
  4. Klik op Pas toe.

Lees hier hoe u foto’s en video’s verwijdert die vanaf iTunes zijn gesynchroniseerd wanneer u geen toegang hebt tot de originelen.

Meer over gesynchroniseerde foto’s

• U kunt foto’s maar vanaf één computer of gebruikersaccount tegelijkertijd synchroniseren. Als u foto’s met een andere computer of gebruiker synchroniseert, worden de foto’s die u eerder hebt gesynchroniseerd vervangen door de laatst gesynchroniseerde foto’s.
  • U kunt de foto’s die van een computer naar een apparaat zijn gesynchroniseerd niet opnieuw importeren op de computer. U kunt foto’s op een apparaat alleen importeren op een computer als deze met het apparaat zijn gemaakt of erop zijn bewaard. Als u foto’s wilt ophalen die vanaf een apparaat zijn gesynchroniseerd, verstuurt u de foto’s via e-mail van het apparaat naar uzelf. Download vervolgens de foto’s van de e-mails naar de computer.
  • Door de synchronisatie van foto’s met een apparaat wordt een iPod Photo Cache aangemaakt.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: