Uw foto’s veilig opslaan en up-to-date houden op al uw apparaten

iCloud-fotobibliotheek is de eenvoudigste manier om uw volledige bibliotheek veilig op te slaan, ook als uw apparaat zoekraakt. Als u de foto’s liever handmatig synchroniseert, kunt u ze met iTunes vanaf uw computer versturen naar uw iPhone, iPad en iPod touch.

Met iCloud-fotobibliotheek hebt u toegang tot uw foto’s en video’s vanaf de iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV, op iCloud.com en zelfs uw Windows-pc. De nieuwste foto’s worden automatisch geüpload en de bewerkingen worden in realtime bijgewerkt. U ziet dus altijd de nieuwste versie op uw apparaten en online.

Voordat u begint

iCloud-fotobibliotheek inschakelen

• Op de iPhone, iPad of iPod touch gaat u naar Instellingen > iCloud > Foto’s en schakelt u iCloud-fotobibliotheek in.
  • Op de Mac gaat u naar Systeemvoorkeuren > iCloud > Opties naast Foto’s en selecteert u iCloud-fotobibliotheek.
  • Op de Apple TV gaat u naar Instellingen > Accounts > iCloud > iCloud-fotobibliotheek.
  • Op de Windows-pc downloadt u iCloud voor Windows en stelt u iCloud-fotobibliotheek in.

Als u de foto’s via iTunes hebt gesynchroniseerd naar uw iOS-apparaat en dan iCloud-fotobibliotheek inschakelt, ziet u ‘Foto’s en video’s die zijn gesynchroniseerd via iTunes worden verwijderd’. De oorspronkelijke versies van de foto’s en video’s blijven op uw computer staan en de kopieën worden verwijderd van het iOS-apparaat. Wanneer u de iCloud-fotobibliotheek inschakelt op de Mac of pc, worden de originele versies geüpload naar iCloud. U hebt op al uw apparaten toegang tot deze foto’s.

Als u ervoor kiest iCloud-fotobibliotheek niet in te schakelen, kunt u de foto’s en video’s handmatig synchroniseren in iTunes.

Foto’s handmatig synchroniseren met iTunes

U kunt iTunes instellen om foto’s te synchroniseren naar de iPhone, iPad of iPod touch vanaf de app Foto’s of vanaf een map op de computer. Elke keer dat u het iOS-apparaat synchroniseert met iTunes, worden de foto’s en video’s op het iOS-apparaat bijgewerkt zodat ze overeenkomen met de albums op de computer. Als er foto’s op de iPhone, iPad of iPod touch staan die niet op de computer staan, volgt u deze stappen om ze te importeren.

1. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van iTunes hebt.
  2. Open iTunes op een computer.
  3. Gebruik de bijgeleverde USB-kabel om de iPhone, iPad of iPod touch aan te sluiten op de computer.
  4. Klik in iTunes op het symbool van het apparaat.
  5. Klik op Foto’s in de navigatiekolom.
  6. Klik op het vakje naast ‘Synchroniseer foto’s’. Als u in plaats daarvan ‘iCloud-foto’s is ingeschakeld’ ziet, staan alle foto’s en video’s al op alle apparaten die iCloud-fotobibliotheek gebruiken. U hoeft ze niet te synchroniseren via iTunes.
  7. Kies in het venstermenu de app of map vanaf waar u wilt synchroniseren.
  8. Kies om alle foto’s of de geselecteerde albums te synchroniseren.
  9. Selecteer ‘Inclusief video’s’ om ook de video’s in de app of map te synchroniseren.
  10. Klik op Pas toe.

U moet vertraagde video’s en timelapse-video’s importeren via de app Foto’s of Fotolader in OS X Yosemite of hoger omdat anders het effect niet wordt gesynchroniseerd via iTunes. U kunt vertraagde video’s en timelapse-video’s ook synchroniseren wanneer u iCloud-fotobibliotheek gebruikt.

Als u synchroniseert vanaf Foto’s, is alleen de systeemfotobibliotheek  beschikbaar in iTunes.

iTunes-synchroniseren uitschakelen

Als u de gesynchroniseerde foto’s niet meer op de iPhone, iPad of iPod touch wilt, schakelt u synchroniseren uit in iTunes. Ze worden van uw apparaat verwijderd. U kunt synchroniseren uitschakelen voor een aantal fotoalbums of voor alle albums tegelijk.

Synchroniseren van enkele albums stoppen

1. Open iTunes op de computer en sluit de iPhone, iPad of iPod touch aan.
  2. Klik in iTunes op het symbool van het apparaat.
  3. Klik op Foto’s.
  4. Kies ‘Geselecteerde albums’ en deselecteer de albums of collecties die u niet meer wilt synchroniseren.
  5. Klik op Pas toe.

Synchroniseren van alle foto’s stoppen

1. Open iTunes op de computer en sluit de iPhone, iPad of iPod touch aan.
  2. Klik in iTunes op het symbool van het apparaat.
  3. Klik op Foto’s.
  4. Deselecteer ‘Synchroniseer foto’s’ en klik op ‘Verwijder foto’s’.
  5. Klik op Pas toe.

Meer informatie over hoe u foto’s en video’s gesynchroniseerd vanaf iTunes verwijdert wanneer u geen toegang hebt tot de originelen.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: