iTunes: foto's synchroniseren

Lees hier hoe u foto's synchroniseert via iTunes van een computer naar elke iPod met een kleurenscherm, iPod touch, iPhone of iPad.

Foto's synchroniseren met apparaten

U kunt foto's uit iPhoto, Aperture of een map op een computer synchroniseren met een apparaat.

1. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van iTunes hebt geïnstalleerd.
  2. Open iTunes en sluit het apparaat aan.
  3. Klik op de knop van het apparaat in de rechterbovenhoek. (Als u de iTunes Store hebt geopend, klikt u eerst op de knop ‘Bibliotheek’ in de rechterbovenhoek.) Kies in het menu Weergave de optie ‘Verberg navigatiekolom’ als u het apparaat niet ziet.
    apparaat_knop
  4. Klik op het tabblad ‘Foto's’.
    foto's_tabblad

Foto's van een Mac of een Windows-pc synchroniseren naar een apparaat met fotoprogramma's

1. Selecteer ‘Synchroniseer foto's uit’.
  2. Kies in het venstermenu het programma van waaruit u foto's wilt synchroniseren.
  3. Kies om alle foto's of de geselecteerde foto's te synchroniseren. Selecteer ‘Inclusief video's’ om de video's die in de fotobibliotheek zijn bewaard te synchroniseren.

geselecteerde_foto's

4. Klik op ‘Pas toe’.

Foto's uit een map op een computer synchroniseren met een apparaat

1. Bewaar alle foto's in een map op de computer. U kunt foto's in submappen indelen om albums te maken.
  2. Selecteer ‘Synchroniseer foto's uit’.
  3. Selecteer ‘Kies map’ in het venstermenu en kies de map waarin u de foto's hebt bewaard.

map

4. Klik op ‘Pas toe’.

Gesynchroniseerde foto's en video's op een apparaat verwijderen

1. Klik in iTunes op de knop van het apparaat in de rechterbovenhoek. (Als u de iTunes Store hebt geopend, klikt u eerst op de knop ‘Bibliotheek’ in de rechterbovenhoek.)
  2. Klik op het tabblad ‘Foto's’ in het venster dat verschijnt.
  3. Kies ‘Geselecteerde albums’ en maak de selectie ongedaan van de albums of verzamelingen die u wilt verwijderen.
    Opmerking: als u alle gesynchroniseerde foto's wilt verwijderen, maakt u de selectie van ‘Synchroniseer foto's uit’ ongedaan en klikt u op ‘Verwijder foto's’ wanneer u hierom wordt gevraagd.
  4. Klik op ‘Pas toe’.

Foto's en video's in de filmrol van een apparaat verwijderen

U kunt op twee manieren onderdelen in Filmrol verwijderen:

Foto's importeren op een computer

Lees meer over het importeren van persoonlijke foto's en video's van een iOS-apparaat naar een computer. Als u een iPod nano (5e generatie) gebruikt, importeert u opgenomen video's via Windows of Mac.

Lees meer over het gebruik van Fotostream om foto's te importeren naar een computer.

Meer informatie

Als u foto's synchroniseert met een apparaat, wordt de map iPod Photo Cache gemaakt.

De synchronisatie van foto's kan maar vanaf één computer of gebruikersaccount tegelijk plaatsvinden. Als u foto's synchroniseert met een andere computer of gebruiker, worden de foto's op het apparaat vervangen.

U kunt de foto's die van een computer naar een apparaat zijn gesynchroniseerd niet opnieuw importeren naar de computer. U kunt alleen de foto's in Filmrol of in Bewaarde foto's op een apparaat importeren naar een computer. Als u gesynchroniseerde foto's op een apparaat moet ophalen:

1. Stuur ze via e-mail naar uzelf.
  2. Kopieer ze vanuit de e-mails naar de computer.

Op een iPhone of iPod touch met iOS 5 en iOS 6 verschijnen alle gesynchroniseerde foto's in een gebundelde categorie met de naam Fotobibliotheek. Foto's worden niet gedupliceerd. Dit is een manier om alle gesynchroniseerde albums op dezelfde locatie weer te geven. U kunt ook tikken op een specifiek album onder Fotobibliotheek om afzonderlijke albums weer te geven.

Systeemvereisten

• Voor de synchronisatie via iPhoto is iPhoto versie 4.0.3 of hoger vereist.
  • Voor de synchronisatie van video's via iPhoto is iPhoto versie 6.0.6 of hoger vereist.
  • Voor de synchronisatie van foto's via Aperture is Aperture versie 1.5 of hoger vereist.
  • Voor de synchronisatie van gezichten, plaatsen en gebeurtenissen in iPhoto is iPhoto '09 of hoger vereist.
  • In Windows is Adobe Photoshop Album versie 2.0 of hoger vereist voor de synchronisatie met Adobe Photoshop Album.
  • In Windows is Adobe Photoshop Elements versie 3.0 of hoger vereist voor de synchronisatie met Adobe Photoshop Elements.

Ondersteunde structuren

Op een Mac worden deze bestandsstructuren gesynchroniseerd van een iPhoto-bibliotheek naar een apparaat:

• BMP
  • GIF
  • JPEG
  • JPG
  • JPG2000 of JP2
  • PICT
  • PNG
  • PSD
  • SGI
  • TIFF

In Windows worden deze bestandsstructuren gesynchroniseerd naar een apparaat:

• BMP
  • GIF
  • JPEG
  • JPG
  • PNG
  • SGI
  • TIF
  • TIFF

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico's verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: