Je foto‘s veilig opslaan en up-to-date houden op al je apparaten

iCloud-fotobibliotheek is de eenvoudigste manier om je volledige bibliotheek veilig op te slaan, ook als je apparaat zoekraakt. Als je de foto's liever handmatig synchroniseert, kun je foto's en video's met iTunes vanaf je computer overzetten naar je iPhone, iPad en iPod touch.

Met iCloud-fotobibliotheek heb je toegang tot je foto's en video's vanaf je iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV, op iCloud.com en zelfs vanaf je Windows-pc. Wanneer je bent verbonden met wifi, worden je nieuwste foto's automatisch geüpload en worden je bewerkingen in realtime bijgewerkt. Je ziet dus altijd de nieuwste versie op je apparaten en online.

Voordat je begint

iCloud-fotobibliotheek inschakelen

• Op de iPhone, iPad of iPod touch ga je naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Foto's' en schakel je 'iCloud-fotobibliotheek' in.
  • Op de Mac ga je naar 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud' > 'Opties' naast 'Foto's' en selecteer je 'iCloud-fotobibliotheek'.
  • Op de Apple TV ga je naar 'Instellingen' > 'Accounts' > 'iCloud' > 'iCloud-fotobibliotheek'.
  • Op de Windows-pc download je iCloud voor Windows en stel je iCloud-fotobibliotheek in.

Als je foto's via iTunes hebt gesynchroniseerd naar je iOS-apparaat en vervolgens iCloud-fotobibliotheek inschakelt, zie je 'Foto's en video's die zijn gesynchroniseerd via iTunes worden verwijderd'. De oorspronkelijke versies van de foto's en video's blijven op je computer staan en de kopieën worden verwijderd van je iOS-apparaat. Wanneer je de iCloud-fotobibliotheek inschakelt op de Mac of pc, worden de originele versies geüpload naar iCloud. Je hebt op al je apparaten toegang tot deze foto's.

Als je ervoor kiest iCloud-fotobibliotheek niet in te schakelen, kun je de foto's en video's handmatig synchroniseren in iTunes.

Foto's handmatig synchroniseren met iTunes

Je kunt iTunes configureren om foto's te synchroniseren naar de iPhone, iPad of iPod touch vanaf de app Foto's of vanaf een map op de computer. Elke keer dat je het iOS-apparaat synchroniseert met iTunes, worden de foto's en video's op het iOS-apparaat bijgewerkt zodat deze overeenkomen met de albums op de computer. Als er foto's op de iPhone, iPad of iPod touch staan die niet op de computer staan, volg je deze stappen om ze te importeren.

1. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van iTunes hebt.
  2. Open iTunes op een computer.
  3. Gebruik de bijgeleverde USB-kabel om de iPhone, iPad of iPod touch aan te sluiten op de computer.
  4. Klik in iTunes op het symbool van het apparaat.
  5. Klik links in de navigatiekolom van het iTunes-venster op 'Foto's'.
  6. Klik op het vakje naast 'Synchroniseer foto's'. Als je in plaats daarvan 'iCloud-foto's is ingeschakeld' ziet, staan alle foto's en video's al op alle apparaten die iCloud-fotobibliotheek gebruiken. Je hoeft ze niet te synchroniseren via iTunes.
  7. Kies de app of map vanaf waar je wilt synchroniseren.
    Als je ervoor kiest om een map met submappen te synchroniseren, verschijnt het eerste niveau van submappen als albums op het apparaat.
  8. Kies om alle foto's of de geselecteerde albums te synchroniseren.
  9. Selecteer 'Inclusief video's' om ook de video's in de app of map te synchroniseren.
  10. Klik op 'Pas toe'.

Je moet vertraagde video's en timelapse-video's importeren via de app Foto's of Fotolader in OS X Yosemite of hoger omdat anders het effect niet wordt gesynchroniseerd via iTunes. Wanneer je iCloud-fotobibliotheek gebruikt, behouden vertraagde video's en timelapse-video's hun effect.

Live Photos behouden hun effect wanneer je deze importeert naar Foto's in OS X El Capitan en hoger, maar het effect ervan gaat verloren als je deze opnieuw naar je apparaat synchroniseert via iTunes. Gebruik iCloud-fotobibliotheek om ervoor te zorgen dat Live Photos hun effect behouden, ongeacht welk apparaat je gebruikt.

Als je synchroniseert vanaf Foto's, is alleen de systeemfotobibliotheek beschikbaar in iTunes.

iTunes-synchroniseren uitschakelen

Als je de gesynchroniseerde foto's niet meer op de iPhone, iPad of iPod touch wilt hebben staan, schakel je synchroniseren uit in iTunes. De foto's worden dan van je apparaat verwijderd. Je kunt synchroniseren uitschakelen voor een aantal fotoalbums of voor alle albums tegelijk.

Synchroniseren van enkele albums stoppen

1. Open iTunes op de computer en sluit de iPhone, iPad of iPod touch aan.
  2. Klik in iTunes op het symbool van het apparaat.
  3. Klik op 'Foto's'.
  4. Kies 'Geselecteerde albums' en deselecteer de albums of collecties die je niet meer wilt synchroniseren.
  5. Klik op 'Pas toe'.

Synchroniseren van alle foto's stoppen

1. Open iTunes op de computer en sluit de iPhone, iPad of iPod touch aan.
  2. Klik in iTunes op het symbool van het apparaat.
  3. Klik op 'Foto's'.
  4. Deselecteer 'Synchroniseer foto's' en klik op 'Verwijder foto's'.
  5. Klik op 'Pas toe'.

Meer informatie over hoe je foto's en video's gesynchroniseerd vanaf iTunes verwijdert wanneer je geen toegang hebt tot de originelen.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.