Uw foto's veilig opslaan en up-to-date houden op al uw apparaten

iCloud-foto's is de eenvoudigste manier om uw volledige bibliotheek veilig te bewaren, ook als uw apparaat zoekraakt. Als u de foto's liever handmatig synchroniseert, kunt u foto's en video's met iTunes vanaf uw computer overzetten naar uw iPhone, iPad en iPod touch.

de Foto's-app op iPad, iPhone en Mac

Met iCloud-foto's hebt u toegang tot uw foto's en video's vanaf uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV, op iCloud.com en zelfs vanaf uw Windows-pc. Als u bent verbonden met internet, wifi of een mobiel netwerk, worden uw nieuwe foto's automatisch geüpload en worden uw bewerkingen in realtime bijgewerkt. U ziet dus altijd de nieuwste versie op uw apparaten en online.

Voordat u begint

iCloud-foto's inschakelen

• Ga op een iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Foto's' en schakel 'iCloud-foto's' in.
  • Ga op de Mac naar 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud' > 'Opties' bij 'Foto's' en selecteer 'iCloud-foto's'.
  • Op een Apple TV gaat u naar 'Instellingen' > 'Accounts' > 'iCloud' > 'iCloud-foto's'.
  • Op een Windows-pc downloadt u iCloud voor Windows en stelt u iCloud-foto's in.

Als u foto's via iTunes hebt gesynchroniseerd met uw iOS-apparaat en vervolgens iCloud-foto's hebt ingeschakeld, ziet u een bericht met de melding 'Foto's en video's die zijn gesynchroniseerd via iTunes worden verwijderd'. De oorspronkelijke versies van de foto's en video's blijven op uw computer staan en de kopieën worden verwijderd van uw iOS-apparaat. Wanneer u iCloud-foto's inschakelt op uw Mac of pc, worden de originele versies geüpload naar iCloud. U hebt op al uw apparaten toegang tot deze foto's.

Als u ervoor kiest iCloud-foto's niet in te schakelen, kunt u de foto's en video's handmatig synchroniseren in iTunes.

Foto's handmatig synchroniseren met iTunes

U kunt iTunes configureren om foto's te synchroniseren met uw iPhone, iPad of iPod touch vanuit de app Foto's of vanuit een map op de computer. Elke keer dat u het iOS-apparaat synchroniseert met iTunes, worden de foto's en video's op het iOS-apparaat bijgewerkt zodat deze overeenkomen met de albums op de computer. Als er foto's op de iPhone, iPad of iPod touch staan die niet op de computer staan, volgt u deze stappen om ze te importeren.

1. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van iTunes hebt.
  2. Open iTunes op uw computer.
  3. Gebruik de bijgeleverde USB-kabel om de iPhone, iPad of iPod touch aan te sluiten op de computer.
  4. Klik in iTunes op het symbool van het apparaat.
    symbool van het apparaat dat in iTunes wordt weergegeven
  5. Klik links in de navigatiekolom van het iTunes-venster op 'Foto's'.
    Foto's geselecteerd in de navigatiekolom van iTunes
  6. Klik op het vakje naast 'Synchroniseer foto's'. Als u in plaats daarvan 'iCloud-foto's is ingeschakeld' ziet, staan alle foto's en video's al op alle apparaten die iCloud-foto's gebruiken. U hoeft ze niet te synchroniseren via iTunes.
  7. Kies de app of map met de onderdelen die u wilt synchroniseren. Als u ervoor kiest om een map met submappen te synchroniseren, verschijnt het eerste niveau van submappen als albums op het apparaat.
    de locatie kiezen van foto's die moeten worden gesynchroniseerd in iTunes
  8. Kies ervoor om alle foto's en albums of geselecteerde albums te synchroniseren.
  9. Selecteer 'Inclusief video's' om ook de video's in de app of map te synchroniseren.
  10. Klik op 'Toepassen'.

U moet slowmotion- en timelapsevideo's importeren via de app Foto's of Fotolader in OS X Yosemite of hoger omdat anders het effect niet wordt gesynchroniseerd via iTunes. Wanneer u iCloud-foto's gebruikt, behouden slowmotion- en timelapsevideo's hun effecten.

Live Photos behouden hun effect wanneer u deze importeert in Foto's in OS X El Capitan en hoger, maar het effect ervan gaat verloren als u deze opnieuw met uw apparaat synchroniseert via iTunes. Gebruik iCloud-foto's om ervoor te zorgen dat Live Photos hun effect behouden, ongeacht welk apparaat u gebruikt.

Als u synchroniseert vanuit Foto's, is alleen de systeemfotobibliotheek  beschikbaar in iTunes.

iTunes-synchroniseren uitschakelen

Als u de gesynchroniseerde foto's niet meer op uw iPhone, iPad of iPod touch wilt hebben staan, schakelt u synchroniseren uit in iTunes. De foto's worden dan van uw apparaat verwijderd. U kunt synchroniseren uitschakelen voor een aantal fotoalbums of voor alle albums tegelijk.

Synchroniseren van enkele albums stoppen

1. Open iTunes op de computer en sluit uw iPhone, iPad of iPod touch aan.
  2. Klik in iTunes op het symbool van het apparaat.
  3. Klik op 'Foto's'.
  4. Kies 'Geselecteerde albums' en deselecteer de albums of collecties die u niet meer wilt synchroniseren.
  5. Klik op 'Toepassen'.

Synchroniseren van alle foto's stoppen

1. Open iTunes op de computer en sluit uw iPhone, iPad of iPod touch aan.
  2. Klik in iTunes op het symbool van het apparaat.
  3. Klik op 'Foto's'.
  4. Deselecteer 'Synchroniseer foto's' en klik op 'Verwijder foto's'.
  5. Klik op 'Toepassen'.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.