Foto‘s en video‘s importeren vanaf een iPhone, iPad of iPod touch

Lees hoe u foto's en video's overzet van uw iPhone, iPad of iPod touch naar uw Mac of pc. We laten ook zien hoe u met iCloud-fotobibliotheek uw foto's beschikbaar maakt op al uw apparaten.

Kies waar u uw foto's en video's wilt bewaren

Beslis eerst waar u uw verzameling foto's en video's wilt bewaren. U kunt ze op al uw apparaten beschikbaar maken met iCloud-fotobibliotheek. U kunt ze ook alleen lokaal op uw Mac of pc bewaren.

iCloud-fotobibliotheek

Met iCloud-fotobibliotheek kunt u uw foto's en video's openen op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV, op iCloud.com en zelfs op uw pc. Uw nieuwste opnamen worden automatisch toegevoegd aan iCloud-fotobibliotheek, en wijzigingen in de ordening of andere bewerkingen worden steeds op al uw apparaten doorgevoerd.

Voordat u begint:

1. Zorg ervoor dat de software op uw iPhone, iPad of iPod touch, uw Mac en uw Apple TV (4e generatie) is bijgewerkt.
  2. Configureer iCloud op alle apparaten. Als u een pc hebt, downloadt u iCloud voor Windows. Zorg ervoor dat u op al uw apparaten met dezelfde Apple ID bent ingelogd bij iCloud .
  3. Zorg ervoor dat uw apparaat een wifiverbinding heeft.

De foto's en video's die u in de iCloud-fotobibliotheek bewaart, nemen iCloud-opslagruimte in. Controleer voordat u iCloud-fotobibliotheek inschakelt, of u genoeg ruimte in iCloud hebt om uw volledige verzameling op te slaan. U kunt zien hoeveel ruimte u nodig hebt en vervolgens een abonnement met meer opslag nemen, als dat nodig is.

iCloud-fotobibliotheek inschakelen:

• Ga op de iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Foto's' en schakel 'iCloud-fotobibliotheek' in. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Foto's'.
  • Ga op de Mac naar 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud'. Klik op de knop 'Opties' naast 'Foto's' en selecteer 'iCloud-fotobibliotheek'.
  • Op de Apple TV gaat u naar 'Instellingen' > 'Accounts' > 'iCloud' > 'iCloud-fotobibliotheek'.
  • Volg op uw pc de stappen om iCloud-fotobibliotheek in te stellen.

Als u vanuit iTunes al foto's hebt gesynchroniseerd naar uw iOS-apparaat en vervolgens iCloud-fotobibliotheek op uw iOS-apparaat hebt ingeschakeld, ziet u een bericht met de melding 'Foto's en video's die zijn gesynchroniseerd via iTunes worden verwijderd'. De foto's en video's die u vanaf uw computer hebt gesynchroniseerd, blijven op uw computer staan maar worden verwijderd van uw iOS-apparaat.

U kunt deze foto's en video's weer op uw iOS-apparaat zetten door iCloud-fotobibliotheek op uw Mac of pc in te schakelen. Als u dat doet, worden de foto's van uw computer geüpload naar iCloud, zodat u ze op al uw apparaten kunt openen. Wanneer iCloud-fotobibliotheek is ingeschakeld, staan alle foto's in iCloud en zijn ze beschikbaar vanuit de Foto's-app op uw Mac of een map op uw pc.

Er is meer hulp bij het gebruik van iCloud-fotobibliotheek op uw Mac of pc.

Importeren naar uw Mac

U kunt foto's van uw iPhone, iPad of iPod touch importeren naar uw Mac met behulp van de Foto's-app, zonder iCloud-fotobibliotheek te gebruiken. Deze stappen werken ook voor het importeren van afbeeldingen van digitale camera's en SD-kaarten.

1. Zorg dat uw Mac de nieuwste versie van iTunes heeft. Voor het importeren van foto's naar de Mac is iTunes 12.5.1 of hoger vereist.
  2. Sluit uw iPhone, iPad, iPod touch of digitale camera met een USB-kabel aan op uw Mac. Als u een SD-kaart gebruikt, plaatst u deze in de SD-sleuf van uw Mac of sluit u deze aan met een kaartlezer.
  3. Mogelijk moet u uw iOS-apparaat ontgrendelen met uw toegangscode. U ziet mogelijk ook een melding op het iOS-apparaat met de vraag 'Wilt u deze computer vertrouwen?'. Tik op 'Vertrouw' om door te gaan.
  4. Op uw Mac wordt de app Foto's automatisch geopend. Als dat niet zo is, opent u de app Foto's.
  5. In de app Foto's wordt een venster 'Importeer' weergegeven met alle foto's en video's die op uw gekoppelde apparaat staan. Als het venster 'Importeer' niet automatisch wordt weergegeven, klikt u op het tabblad 'Importeer' boven in de app Foto's of klikt u op de apparaatnaam in de navigatiekolom van Foto's.
  6. Als u een selectie foto's wilt importeren, klikt u op de gewenste foto's en vervolgens op 'Importeer selectie'. Als u alle nieuwe foto's wilt importeren, klikt u op 'Importeer alle nieuwe foto's'.
  7. Als het importeren is voltooid, wordt in een berichtvak gevraagd of u de foto's van uw apparaat wilt verwijderen of ze wilt bewaren. Klik op 'Verwijder items' om de foto's te verwijderen of klik op 'Bewaar items' om ze op het apparaat te bewaren.
    Als u 'Bewaar items' selecteert, moet u ze van uw apparaat verwijderen als u de items wilt verwijderen.
  8. U kunt uw apparaat nu loskoppelen van de Mac. Als u foto's hebt geïmporteerd vanaf een SD-kaart of ander USB-apparaat, verwijdert u dit apparaat eerst.

Geïmporteerde foto's worden weergegeven in het album 'Laatste import' van de app Foto's.

Foto's die u via iTunes synchroniseert van uw computer naar uw iPhone, iPad of iPod touch, kunt u niet weer importeren naar uw computer.

Lees wat u kunt doen als u foto's op uw iPhone, iPad of iPod touch niet kunt importeren naar uw computer.

Importeren naar uw pc

U kunt foto's naar uw pc importeren door uw apparaat aan te sluiten op uw computer en Windows Fotogalerij te gebruiken:

1. Zorg dat uw pc de nieuwste versie van iTunes heeft. Voor het importeren van foto's naar de pc is iTunes 12.5.1 of hoger vereist.
  2. Sluit uw iPhone, iPad of iPod touch met een USB-kabel aan op uw pc.
  3. Mogelijk moet u uw iOS-apparaat ontgrendelen met uw toegangscode.
  4. U ziet mogelijk ook een melding op het iOS-apparaat met de vraag 'Vertrouw je deze computer?'. Tik op 'Vertrouw' of 'Sta toe' om door te gaan.

Volg vervolgens de stappen in deze artikelen van de Microsoft Knowledge Base om te leren hoe u foto's kunt importeren naar Windows Fotogalerij:

Als u video's vanaf uw iOS-apparaat naar uw pc importeert, worden enkele video's mogelijk onjuist geroteerd in Windows Fotogalerij. U kunt deze video's toevoegen aan iTunes om ze in de juiste stand af te spelen.

Foto's en video's die u met iTunes vanaf uw computer naar uw iOS-apparaat hebt gesynchroniseerd, kunt u niet weer importeren naar uw computer.

Lees wat u kunt doen als u foto's niet vanaf uw iPhone, iPad of iPod touch naar uw computer kunt importeren.

Foto's van uw computer op uw iOS-apparaat zetten

Er zijn diverse manieren om foto's en video's over te zetten van uw computer naar uw iPhone, iPad of iPod touch:

• Gebruik iCloud-fotobibliotheek in combinatie met Foto's voor macOS of iCloud voor Windows om uw foto's veilig te bewaren en ze op al uw apparaten up-to-date te houden.
  • Gebruik AirDrop om foto's draadloos vanaf uw Mac naar uw iOS-apparaat te versturen. Dit kan alleen op de Mac en het is vooral handig als het maar om een paar foto's gaat. Wanneer u foto's en video's naar een iOS-apparaat verstuurt via AirDrop, worden ze weergegeven in de Foto's-app op dat apparaat.
  • Synchroniseer uw foto's handmatig via iTunes. Telkens wanneer u het iOS-apparaat synchroniseert met iTunes, worden de foto's en video's op het iOS-apparaat bijgewerkt zodat deze overeenkomen met de albums op de computer.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.