Foto's en video's overzetten vanaf een iPhone, iPad of iPod touch

Lees hier hoe u foto's en video's overzet van uw iPhone, iPad of iPod touch naar uw Mac of pc. Met iCloud-foto's kunt u uw foto's ook beschikbaar maken op al uw apparaten.

iCloud-foto's

iCloud-foto's houdt uw foto's en video's automatisch veilig, up-to-date en beschikbaar op al uw Apple apparaten, op iCloud.com en zelfs op uw pc. Als u iCloud-foto's gebruikt, hoeft u geen foto's van het ene iCloud-apparaat naar het andere te importeren. iCloud-foto's uploadt en bewaart altijd uw originele foto's in volledige resolutie. U kunt originelen in volledige resolutie bewaren op al uw apparaten, of in plaats daarvan ruimte besparen met voor het apparaat geoptimaliseerde versies. Waarvoor u ook kiest, u kunt uw originelen altijd downloaden wanneer u ze nodig hebt. Alle wijzigingen die u aanbrengt in de ordening en alle bewerkingen die u uitvoert, worden altijd doorgevoerd op al uw Apple apparaten. Lees hier hoe u iCloud-foto's configureert en gebruikt.

De foto's en video's die u in iCloud-foto's bewaart, nemen iCloud-opslagruimte in. Controleer voordat u iCloud-foto's inschakelt of u genoeg ruimte in iCloud hebt om uw volledige verzameling te bewaren. U kunt zien hoeveel ruimte u nodig hebt en vervolgens een upgrade van uw opslagabonnement uitvoeren, indien nodig.

Importeren naar uw Mac

U kunt de app Foto's gebruiken om foto's van uw iPhone, iPad of iPod touch naar uw Mac te importeren.

1. Sluit uw iPhone, iPad of iPod touch met een USB-kabel aan op uw Mac.
  2. Open de Foto's-app op uw computer.
  3. In de app Foto's wordt een scherm 'Import' weergegeven met alle foto's en video's die op uw gekoppelde apparaat staan. Als het importeerscherm niet automatisch verschijnt, klikt u op de naam van het apparaat in de navigatiekolom van Foto's.
  4. Als u daarom wordt gevraagd, ontgrendelt u uw iOS- of iPadOS-apparaat met uw toegangscode. Als u op uw iOS- of iPadOS-apparaat een aanwijzing ziet met de vraag Vertrouw je deze computer?, tikt u op 'Vertrouw' om verder te gaan.
  5. Kies waarheen u uw foto's wilt importeren. Naast 'Importeer naar' kunt u een bestaand album kiezen of een nieuw album aanmaken.
  6. Selecteer de foto's die u wilt importeren en klik op 'Importeer selectie', of klik op 'Importeer alle nieuwe foto's'.
    Venster 'Importeer' van Foto's voor macOS
  7. Wacht tot het proces is voltooid en koppel uw apparaat los van uw Mac.

Lees wat u kunt doen als u foto's op uw iPhone, iPad of iPod touch niet kunt importeren naar uw computer.

Importeren naar uw pc

U kunt foto's naar uw pc importeren door uw apparaat aan te sluiten op uw computer en de Foto's-app van Windows te gebruiken:

1. Zorg dat uw pc de nieuwste versie van iTunes heeft. Voor het importeren van foto's naar de pc is iTunes 12.5.1 of hoger vereist.
  2. Sluit uw iPhone, iPad of iPod touch met een USB-kabel aan op uw pc.
  3. Als u daarom wordt gevraagd, ontgrendelt u uw iOS- of iPadOS-apparaat met uw toegangscode.
  4. Als u op uw iOS- of iPadOS-apparaat een aanwijzing ziet met de vraag Vertrouw je deze computer?, tikt u op 'Vertrouw' of 'Sta toe' om verder te gaan.

Ga vervolgens naar de website van Microsoft voor meer informatie over het importeren van foto's met de Foto's-app van Windows in Windows 10.

Als u iCloud-foto's hebt ingeschakeld, moet u de oorspronkelijke versies van uw foto's met volledige resolutie downloaden naar uw iPhone voordat u importeert naar uw pc. Meer informatie.

Wanneer u video's importeert van uw iOS- of iPadOS-apparaat naar uw pc, kan het gebeuren dat deze niet in de juiste stand staan wanneer u ze afspeelt in de Foto's-app van Windows. U kunt deze video's toevoegen aan iTunes om ze in de juiste stand af te spelen.

Als u problemen ondervindt bij het importeren van foto's van uw iOS- of iPadOS-apparaat naar Windows 10, kunt u deze stappen proberen:

1. Open de Instellingen-app op uw iOS- of iPadOS-apparaat. Tik op 'Camera' en vervolgens op 'Structuren'.
  2. Tik op 'Meest compatibel'. Uw camera maakt van nu af aan foto's en video's in de structuren JPEG en H.264.

Lees wat u kunt doen als u foto's op uw iPhone, iPad of iPod touch niet kunt importeren naar uw computer.

Meer informatie

Er zijn nog meer manieren om foto's en video's naar uw computer over te zetten:

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.