Foto’s en video’s importeren vanaf de iPhone, iPad of iPod touch

Ontdek hoe u foto’s en video’s van uw iOS-apparaat naar uw Mac of pc kunt overdragen.

Kies waar u uw foto’s en video’s wilt bewaren

Beslis eerst waar u uw verzameling foto’s en video’s wilt bewaren. U kunt ze beschikbaar maken op alle gekoppelde apparaten via iCloud-fotobibliotheek, of u kunt ze lokaal opslaan, alleen op uw Mac of pc.

iCloud-fotobibliotheek

Met iCloud-fotobibliotheek kunt u uw foto’s en video’s openen op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV, op iCloud.com en zelfs op uw pc. Uw nieuwste opnamen worden automatisch toegevoegd aan iCloud-fotobibliotheek en organisatorische wijzigingen of bewerkingen worden altijd op al uw apparaat bijgewerkt.

Voordat u begint:

1. Zorg ervoor dat de software op uw iPhone, iPad of iPod touch, uw Mac en uw Apple TV (4e generatie) is bijgewerkt.
  2. Stel iCloud in op alle apparaten. Als u een pc hebt, downloadt u iCloud voor Windows. Zorg ervoor dat u op al uw apparaten met dezelfde Apple ID bent ingelogd bij iCloud .
  3. Zorg ervoor dat uw apparaat is verbonden met Wi-Fi.

De foto’s en video’s die u in de iCloud-fotobibliotheek bewaart, nemen iCloud-opslagruimte in. Controleer voordat u iCloud-fotobibliotheek inschakelt of u genoeg ruimte in iCloud hebt om uw volledige verzameling op te slaan. U kunt zien hoeveel ruimte u nodig hebt en vervolgens een upgrade van uw opslagabonnement uitvoeren indien nodig.

iCloud-fotobibliotheek inschakelen:

• Ga op uw iPhone, iPad of iPod touch naar Instellingen > iCloud > Foto’s en schakel iCloud-fotobibliotheek in.
  • Ga op de Mac naar Systeemvoorkeuren > iCloud. Klik op de knop Opties naast Foto’s en selecteer iCloud-fotobibliotheek.
  • Op de Apple TV gaat u naar Instellingen > Accounts > iCloud > iCloud-fotobibliotheek.
  • Volg op uw pc de stappen om iCloud-fotobibliotheek in te stellen.

Als u al vanuit iTunes foto’s hebt gesynchroniseerd naar uw iOS-apparaat en vervolgens iCloud-fotobibliotheek op uw iOS-apparaat hebt ingeschakeld, ziet u een bericht met de melding ‘Foto’s en video’s die zijn gesynchroniseerd via iTunes, worden verwijderd’. De foto’s en video’s die u vanaf uw computer hebt gesynchroniseerd, blijven op uw computer staan maar worden verwijderd van uw iOS-apparaat.

U kunt deze foto’s en video’s weer op uw iOS-apparaat zetten door iCloud-fotobibliotheek op uw Mac of pc in te schakelen. Als u dat doet, worden de foto’s van uw computer geüpload naar iCloud zodat u ze op al uw apparaten kunt openen. Als u iCloud-fotobibliotheek hebt ingeschakeld, staan alle foto’s in de cloud en zijn deze toegankelijk via de app Foto’s op uw Mac of een map op uw pc.

Meer hulp bij het gebruik van iCloud-fotobibliotheek op uw Mac of pc.

Importeren naar uw Mac

U kunt Foto’s voor OS X gebruiken om foto’s te importeren van uw iOS-apparaat naar uw Mac zonder iCloud-fotobibliotheek te gebruiken. Deze stappen werken ook voor het importeren van afbeeldingen van digitale camera’s en SD-kaarten.

1. Sluit uw iPhone, iPad, iPod touch of digitale camera met een USB-kabel aan op uw Mac. Als u een SD-kaart gebruikt, plaatst u deze in de SD-sleuf van uw Mac of sluit u deze aan met een kaartlezer.
  2. Mogelijk moet u uw iOS-apparaat ontgrendelen met uw toegangscode. U ziet mogelijk ook een melding op het iOS-apparaat met de vraag ‘Wilt u deze computer vertrouwen?’. Tik op Vertrouw om door te gaan.
  3. Op uw Mac wordt de app Foto’s automatisch geopend. Als dat niet zo is, opent u de app Foto’s.
  4. In de app Foto’s wordt een venster Importeer weergegeven met alle foto’s en video’s die op uw gekoppelde apparaat staan. Als het venster Importeer niet automatisch wordt weergegeven, klikt u op het tabblad Importeer boven in de app Foto’s of klikt u op de apparaatnaam in de navigatiekolom Foto’s.
  5. Als u een selectie foto’s wilt importeren, klikt u op de gewenste foto’s en vervolgens op Importeer selectie. Als u alle nieuwe foto’s wilt importeren, klikt u op Importeer alle nieuwe foto’s.
  6. Als het importeren is voltooid, wordt in een berichtvak gevraagd of u de foto’s van uw apparaat wilt verwijderen of ze wilt bewaren. Klik op Verwijder items om de foto’s te verwijderen of klik op Bewaar items om ze op het apparaat te bewaren.
    Als u Bewaar items selecteert, moet u ze van uw apparaat verwijderen als u de items wilt verwijderen.
  7. U kunt uw apparaat nu loskoppelen van de Mac. Als u foto’s hebt geïmporteerd vanaf een SD-kaart of ander USB-apparaat, verwijdert u dit apparaat eerst.

Geïmporteerde foto’s worden weergegeven in het album Laatste import van de app Foto’s.

Foto’s en video’s die u met iTunes vanaf uw computer naar uw iOS-apparaat hebt gesynchroniseerd, kunt u niet meer importeren naar uw computer.

Ontdek wat u moet doen als u foto’s niet vanaf uw iPhone, iPad of iPod touch naar uw computer kunt importeren.

Importeren naar uw pc

U kunt foto’s naar uw pc importeren door uw apparaat aan te sluiten op uw computer en Windows Fotogalerij te gebruiken:

1. Sluit uw iPhone, iPad of iPod touch met een USB-kabel aan op uw pc.
  2. Mogelijk moet u uw iOS-apparaat ontgrendelen met uw toegangscode.
  3. U ziet mogelijk ook een melding op het iOS-apparaat met de vraag ‘Wilt u deze computer vertrouwen?’. Tik op Vertrouw of Toestaan om door te gaan.

Volg vervolgens de stappen in deze artikelen van de Microsoft Knowledge Base om te leren hoe u foto’s kunt importeren naar Windows Fotogalerij:

Als u video’s vanaf uw iOS-apparaat naar uw pc importeert, worden enkele video’s mogelijk onjuist geroteerd in Windows Fotogalerij. U kunt deze video’s toevoegen aan iTunes om ze in de juist stand af te spelen.

Foto’s en video’s die u met iTunes vanaf uw computer naar uw iOS-apparaat hebt gesynchroniseerd, kunt u niet meer importeren naar uw computer.

Ontdek wat u moet doen als u foto’s niet vanaf uw iPhone, iPad of iPod touch naar uw computer kunt importeren.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: