Foto’s en video’s op een iPhone, iPad of iPod touch importeren naar een computer

Lees hier hoe u foto’s en video’s die u hebt gemaakt met of bewaard op een iOS-apparaat importeert naar een Mac of Windows-pc.

Foto’s en video’s importeren naar een Mac

U kunt Foto’s of Fotolader gebruiken om media vanaf een iOS-apparaat te importeren. Na het importeren kunt u de foto’s en video’s wijzigen. U kunt ook videofragmenten inkorten, fotoboeken samenstellen en meer.

Nadat u de foto’s op het iOS-apparaat hebt geïmporteerd naar de computer, kunt u ze via iTunes opnieuw naar het apparaat synchroniseren. U kunt geen foto’s of video’s importeren die via iTunes zijn gesynchroniseerd. U kunt alleen foto’s en video’s importeren vanaf de filmrol op het apparaat.

Foto’s en Fotolader

Als u foto’s of video’s hebt bewaard op een harde schijf of ander opslagapparaat, kunt u ze importeren in Foto’s op de Mac.

Mocht u foto’s hebben die met een fotocamera met film zijn gemaakt, kunt u ze in Foto’s importeren door ze naar digitale bestanden te converteren met een scanner. U kunt ook de datum en tijd van de gescande afbeeldingen in Foto’s wijzigen. Selecteer de afbeelding en kies Afbeelding > Wijzig datum en tijd.

Lees meer over het gebruik van Fotolader om afbeeldingen te importeren.

Foto’s en video’s importeren naar een Windows-pc

Alvorens u foto’s en video’s importeert:

Wanneer u foto’s en video’s importeert van het apparaat naar de computer, kunnen bepaalde foto’s of video’s in de verkeerde richting worden weergegeven. Gebruik iTunes voor Windows om video’s in de juiste richting af te spelen op de computer.

Als u geen foto’s kunt importeren naar de computer of als de computer de iPhone, iPad of iPod touch niet herkent als een camera, leest u hier wat u kunt doen. Windows XP kan zonder iTunes, een programma van een andere fabrikant of bijgewerkte besturingsbestanden wellicht geen video’s importeren die groter zijn dan 500 MB.

Lees hoe u foto’s en video’s importeert met Windows 10Windows 8 of Windows 7

Meer informatie

Gebruik de iCloud-fotobibliotheek met de app Foto’s om foto’s en video’s te bewaren in iCloud en up-to-date te houden op een iPhone, iPad, iPod Touch, Mac en iCloud.com. Lees meer over het gebruik van een camera met een Mac.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: