Video’s op een iPhone, iPad of iPod touch importeren naar een Mac of Windows-pc

Lees hier hoe u op een iOS-apparaat gemaakte of bewaarde media importeert naar een computer.

Media naar een Mac importeren

Gebruik iPhoto, Fotolader of Aperture om media op een iOS-apparaat te importeren. Na het importeren kunt u de foto’s en video’s bewerken, films maken met de videofragmenten, fotoboeken samenstellen en meer.

iPhoto en Fotolader

Lees hoe u foto’s importeert via iPhoto.

Lees hoe u afbeeldingen overzet via Fotolader.

Aperture

Lees hoe u foto’s rechtstreeks in Aperture importeert.

Media importeren naar een Windows-pc

Alvorens de media te importeren:

Windows 8: lees hoe u foto’s of video’s importeert vanaf een camera, telefoon of dvd (Windows Help)
Windows 7 en Windows Vista: lees hoe u foto’s van een camera naar een computer krijgt (Windows Help)

Als de computer een aangesloten iPhone, iPad of iPod touch niet als camera herkent en verhindert dat u foto’s naar de computer kunt importeren, leest u hier hoe u dit probleem oplost.

Meer informatie

• iPhoto, Fotolader en Aperture zijn niet de enige programma’s voor het importeren van foto's naar een computer.
  • Lees meer over het gebruik van een camera met een Mac.
  • Lees meer over het gebruik van Fotostream om foto’s te importeren naar een computer.
  • Nadat u de foto’s vanaf het iOS-apparaat of Bewaarde foto’s hebt geïmporteerd, kunt u ze via iTunes opnieuw naar het apparaat synchroniseren.
  • U kunt alleen foto’s en video’s importeren die zijn gemaakt met de ingebouwde camera van het apparaat. U kunt geen foto’s of video’s importeren die via iTunes zijn gesynchroniseerd.
  • Wanneer u foto’s en video’s van een apparaat importeert naar een Windows-computer, kunnen sommige foto’s en video’s in de verkeerde richting worden weergegeven. Bepaalde fotobeheersoftware voor Windows van andere fabrikanten geeft iOS-foto’s in de juiste richting weer zonder deze te moeten roteren. Gebruik iTunes voor Windows om video’s in de juiste richting af te spelen op de computer.
  • Windows XP kan zonder iTunes, een programma van een andere fabrikant of bijgewerkte stuurprogramma’s wellicht geen video’s importeren die groter zijn dan 500 MB.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: