Over bestandsdeling op een iPhone, iPad en iPod touch

Met behulp van bestandsdeling kunt u bestanden kopiëren van en naar uw computer en apps op uw iOS-apparaat. U kunt bijvoorbeeld een document maken in Pages op uw iPad en dit document vervolgens kopiëren naar uw Mac, zodat u het kunt openen in Pages voor OS X.

Voordat u begint

In plaats van bestandsdeling kunt u ook iCloud Drive, Handoff of AirDrop gebruiken om uw documenten op al uw apparaten up-to-date te houden.

Met iCloud Drive kunt u vanaf uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc op een veilige manier bij al uw documenten. Welk apparaat u ook gebruikt, u hebt altijd de meeste actuele documenten wanneer u ze nodig hebt.

Met Handoff kunt u op één apparaat beginnen aan een document, e-mail of bericht en op een ander apparaat verdergaan waar u gebleven was. U kunt Handoff gebruiken met Apple apps zoals Mail, Safari, Kaarten, Berichten, Herinneringen, Agenda, Contacten, Pages, Numbers en Keynote. Sommige apps van andere fabrikanten zijn ook compatibel.

Met AirDrop kunt u foto's, video's, websites, locaties enzovoort delen met andere Apple apparaten in de buurt.

Dit hebt u nodig voor bestandsdeling

Nagaan welke iOS-apps bestanden kunnen delen met de computer

1. Open iTunes op een Mac of pc.
  2. Sluit de iPhone, iPad of iPod touch aan op de computer met behulp van de meegeleverde USB-kabel.
  3. Klik in iTunes op het apparaat. Zoek hulp als u het niet kunt vinden.
  4. Klik links in de navigatiekolom op 'Apps'. Scrol vervolgens naar het gedeelte 'Bestandsdeling' onder aan de pagina.
  5. Selecteer een app om te zien welke bestanden in die app kunnen worden gedeeld op uw apparaat. Als u het gedeelte 'Bestandsdeling' niet ziet, staan er geen apps met bestandsdeling op het apparaat.

Bestanden kopiëren van de computer naar de iOS-app

1. Selecteer in iTunes de app uit de lijst in het gedeelte 'Bestandsdeling'.
  2. Sleep bestanden vanuit een map of venster naar de documentenlijst om ze naar het apparaat te kopiëren.
    U kunt ook klikken op 'Voeg toe' in de documentenlijst in iTunes, het bestand of de bestanden opzoeken die u vanaf de computer wilt kopiëren en vervolgens klikken op 'Voeg toe'. De bestanden worden gekopieerd naar de app op het apparaat. Kies alleen bestanden die compatibel zijn met de app. Raadpleeg de gebruikershandleiding van de app om na te gaan welke soorten bestanden compatibel zijn.

Bestanden kopiëren van een iOS-app naar de computer

1. Selecteer in iTunes de app uit de lijst in het gedeelte 'Bestandsdeling'.
  2. Sleep bestanden vanuit de lijst met documenten naar een map of venster op de computer om ze naar de computer te kopiëren.
    U kunt ook het bestand of de bestanden die u naar de computer wilt kopiëren, selecteren uit de lijst met documenten en klikken op 'Bewaar in', de map op de computer opzoeken waarnaar u de bestanden wilt kopiëren en klikken op 'Bewaar in'.

Gedeelde bestanden openen

U kunt op het iOS-apparaat de bestanden van de computer openen met de app die u hebt gekozen voor bestandsdeling.

U hebt geen toegang tot deze bestanden vanuit andere apps of locaties op het apparaat. U kunt de lijst met bestanden zien in het gedeelte 'Bestandsdeling' in iTunes wanneer het apparaat is aangesloten op de computer.

Een reservekopie maken van gedeelde bestanden

Als er in iCloud (of iTunes) een reservekopie van uw apparaat wordt gemaakt, worden ook de gedeelde bestanden daarin meegenomen.

Als u een app met gedeelde bestanden verwijdert van het iOS-apparaat, worden die gedeelde bestanden ook verwijderd van het apparaat en uit de iCloud- of iTunes-reservekopie. Kopieer de bestanden naar de computer voordat u de app op het iOS-apparaat verwijdert, anders loopt u het risico dat u gedeelde bestanden kwijtraakt.

Een gedeeld bestand verwijderen van een iOS-apparaat

Als u een bestand wilt verwijderen dat u naar een iOS-app hebt gekopieerd met bestandsdeling, volgt u deze stappen:

1. Open iTunes op een Mac of pc.
  2. Sluit de iPhone, iPad of iPod touch aan op de computer met behulp van de meegeleverde USB-kabel.
  3. Selecteer het apparaat in iTunes. Zoek hulp als u het niet kunt vinden.
  4. Klik links in de navigatiekolom op 'Apps'. Scrol vervolgens naar het gedeelte 'Bestandsdeling'.
  5. Selecteer de app met het bestand dat u wilt verwijderen.
  6. Selecteer het bestand dat u wilt verwijderen in de lijst met documenten en druk op de Delete-toets op het toetsenbord.
  7. Als u wordt gevraagd om dit te bevestigen, klikt u op 'Verwijder'.

U kunt mogelijk ook op andere wijze bestanden verwijderen uit een app. Lees de gebruikershandleiding van de app voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: