Over bestandsdeling op een iPhone, iPad en iPod touch

U kunt bestanden kopiëren tussen een computer en apps op een iOS-apparaat die werken met bestandsdeling. U kunt bijvoorbeeld een document maken in Pages voor de iPad en dit document vervolgens kopiëren naar de Mac, zodat u het kunt openen in Pages voor Mac OS X.

In plaats van bestandsdeling kunt u ook iCloud Drive of Handoff gebruiken om ervoor te zorgen dat uw bestanden up-to-date blijven op al uw apparaten.

Wat u nodig hebt

Bekijk welke iOS-apps bestanden kunnen delen met de computer

1. Sluit het iOS-apparaat aan op de computer met een USB-kabel.
  2. Start iTunes op de computer.
  3. Selecteer het apparaat in iTunes. Raadpleeg helpartikelen als u het apparaat niet kunt vinden.
  4. Klik op Apps in de lijst aan de linkerkant en scrol omlaag naar de onderkant van de pagina.
  5. In dit gedeelte ziet u een lijst met de apps met bestandsdeling op het apparaat. Selecteer een app om de bestanden te bekijken die u met die app op het apparaat kunt delen. Als u het gedeelte Bestandsdeling niet ziet, heeft het apparaat geen apps met bestandsdeling.

Bestanden kopiëren van de computer naar de iOS-app

1. Selecteer de app in de lijst in het gedeelte Bestandsdeling in iTunes.
  2. Sleep bestanden vanuit een map of venster naar de lijst met documenten om ze te kopiëren naar de app op het apparaat.
  3. Of klik op Voeg toe, zoek het bestand of de bestanden op de computer die u wilt kopiëren en klik vervolgens op Kies. Deze bestanden worden door iTunes gekopieerd naar de app op het apparaat. Kies alleen bestanden die compatibel zijn met de app. Raadpleeg de gebruikershandleiding van de app om na te gaan welke soorten bestanden compatibel zijn.

Bestanden kopiëren van een iOS-app naar de computer

1. Selecteer de app in de lijst in het gedeelte Bestandsdeling in iTunes.
  2. Sleep bestanden vanuit de lijst met documenten naar een map of venster op de computer om ze naar de computer te kopiëren.
  3. Of selecteer het bestand of de bestanden die u wilt kopiëren naar de computer in de lijst met documenten en klik op ‘Bewaar in’.
  4. Zoek de map waarnaar u de bestanden wilt kopiëren op de computer en klik op Kies.

Gedeelde bestanden openen

U kunt op het iOS-apparaat de bestanden van de computer openen met de app die u hebt gekozen voor bestandsdeling.

U hebt geen toegang tot deze bestanden vanuit andere apps of locaties op het apparaat. U kunt de lijst met bestanden zien in het gedeelte Bestandsdeling in iTunes wanneer het apparaat is aangesloten op de computer.

Een reservekopie maken van gedeelde bestanden

Als iCloud (of iTunes) een reservekopie maakt van het apparaat, zijn de gedeelde bestanden een onderdeel van deze reservekopie.

Als u een app met gedeelde bestanden verwijdert van het iOS-apparaat, worden die gedeelde bestanden ook verwijderd van het apparaat en uit de iCloud- of iTunes-reservekopie. Kopieer de bestanden naar de computer voordat u de app op het iOS-apparaat verwijdert om geen gedeelde bestanden te verliezen.

Een gedeeld bestand verwijderen van het iOS-apparaat

Als u een bestand wilt verwijderen die u naar een iOS-app hebt gekopieerd met bestandsdeling, volgt u deze stappen:

1. Sluit het apparaat aan op de computer.
  2. Selecteer het apparaat in iTunes. Raadpleeg helpartikelen als u het apparaat niet kunt vinden.
  3. Klik links op Apps in de lijst en scrol dan omlaag naar het gedeelte Bestandsdeling aan de rechterkant.
  4. Selecteer de app met het bestand dat u wilt verwijderen.
  5. Selecteer het bestand dat u wilt verwijderen in de lijst met documenten en druk op de Delete-toets op het toetsenbord.
  6. Klik op Verwijder wanneer iTunes vraagt om bevestiging.

U kunt mogelijk ook op andere wijze bestanden verwijderen uit een app. Raadpleeg de gebruikershandleiding van de app.

Laatst gewijzigd op:

Aanvullende informatie over productondersteuning

Nederland (Nederlands)