iTunes gebruiken om bestanden te delen tussen uw computer en uw iOS- of iPadOS-apparaat

Met behulp van bestandsdeling kunt u bestanden kopiëren van en naar uw computer en apps op uw iOS- of iPadOS-apparaat.

Voordat u begint

Als u macOS Catalina of hoger gebruikt, gebruikt u de Finder om bestanden te delen tussen uw computer en uw iOS- of iPadOS-apparaat.

In plaats van bestandsdeling kunt u ook iCloud Drive, Handoff of AirDrop gebruiken om uw documenten op al uw apparaten up-to-date te houden.

Met iCloud Drive kunt u vanaf een iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc op een veilige manier bij al uw documenten. Welk apparaat u ook gebruikt, u beschikt altijd over de meest actuele documenten wanneer u ze nodig hebt.

Met Handoff kunt u op één apparaat beginnen aan een document, e-mail of bericht en op een ander apparaat verdergaan waar u gebleven was. U kunt Handoff gebruiken met Apple apps zoals Mail, Safari, Kaarten, Berichten, Herinneringen, Agenda, Contacten, Pages, Numbers en Keynote. Sommige apps van derden zijn ook compatibel.

AirDrop helpt u onder meer foto's, video's, websites en locaties te delen met andere Apple apparaten in de buurt.

Dit hebt u nodig voor bestandsdeling

Nagaan welke van uw iOS- en iPadOS-apps bestanden kunnen delen met uw computer

1. Open iTunes op een Mac of pc.
  2. Sluit de iPhone, iPad of iPod touch aan op de computer met behulp van de meegeleverde USB-kabel.
  3. Klik in iTunes op het apparaat. Vraag om hulp als u het niet kunt vinden.
    Knop voor uw apparaat.
  4. Klik links in de navigatiekolom op 'Bestandsdeling'.
    iTunes-venster met aangesloten iPhone en 'Bestandsdeling' geselecteerd in de lijst.
  5. Selecteer een app om te zien welke bestanden in die app kunnen worden gedeeld op uw apparaat. Als u het gedeelte 'Bestandsdeling' niet ziet, staan er geen apps met bestandsdeling op het apparaat.
    iTunes-venster met enkele Keynote-documenten die gedeeld kunnen worden.

Bestanden kopiëren van uw computer naar uw iOS- of iPadOS-app

1. Selecteer in iTunes de app uit de lijst in het gedeelte 'Bestandsdeling'.
  2. Sleep bestanden vanuit een map of venster naar de documentenlijst om ze naar het apparaat te kopiëren.
    U kunt ook klikken op 'Voeg toe' in de documentenlijst in iTunes, het bestand of de bestanden opzoeken die u vanaf de computer wilt kopiëren en vervolgens klikken op 'Voeg toe'. De bestanden worden gekopieerd naar de app op het apparaat. Kies alleen bestanden die compatibel zijn met de app. Raadpleeg de gebruikershandleiding van de app om na te gaan welke soorten bestanden compatibel zijn.
    Een Keynote-presentatie die naar de lijst met Keynote-documenten wordt gesleept.

Bestanden van een iOS- of iPadOS-app kopiëren naar uw computer

1. Selecteer in iTunes de app uit de lijst in het gedeelte 'Bestandsdeling'.
  2. Sleep bestanden vanuit de lijst met documenten naar een map of venster op de computer om ze naar de computer te kopiëren.
    U kunt ook het bestand of de bestanden die u naar de computer wilt kopiëren, selecteren uit de lijst met documenten en klikken op 'Bewaar', vervolgens de map op de computer opzoeken waarnaar u de bestanden wilt kopiëren en klikken op 'Bewaar'.
    Een bestand dat naar de lijst met Keynote-documenten wordt gesleept.

Gedeelde bestanden openen

U kunt op het iOS-apparaat de bestanden van de computer openen met de app die u hebt gekozen voor bestandsdeling.

U hebt geen toegang tot deze bestanden vanuit andere apps of locaties op het apparaat. U kunt de lijst met bestanden zien in het gedeelte 'Bestandsdeling' in iTunes wanneer het apparaat is aangesloten op de computer.

Een reservekopie maken van gedeelde bestanden

Als er in iCloud (of iTunes) een reservekopie van uw apparaat wordt gemaakt, worden ook de gedeelde bestanden daarin meegenomen.

Als u een app met gedeelde bestanden verwijdert van het iOS-apparaat, worden die gedeelde bestanden ook verwijderd van het apparaat en uit de iCloud- of iTunes-reservekopie. Kopieer de bestanden naar de computer voordat u de app op het iOS-apparaat verwijdert, anders loopt u het risico dat u gedeelde bestanden kwijtraakt.

Een gedeeld bestand verwijderen van een iOS-apparaat

Als u een bestand wilt verwijderen dat u met behulp van bestandsdeling naar een iOS- of iPadOS-app hebt gekopieerd, volgt u deze stappen:

1. Open iTunes op een Mac of pc.
  2. Sluit de iPhone, iPad of iPod touch aan op de computer met behulp van de meegeleverde USB-kabel.
  3. Selecteer het apparaat in iTunes. Vraag om hulp als u het niet kunt vinden.
  4. Selecteer de app uit de lijst in het gedeelte 'Bestandsdeling'.
  5. Selecteer het bestand dat u wilt verwijderen in de lijst met documenten en druk op de Delete-toets op het toetsenbord.
  6. Als u wordt gevraagd om dit te bevestigen, klikt u op 'Verwijder'.

U kunt mogelijk ook op andere wijze bestanden verwijderen uit een app. Lees de gebruikershandleiding van de app voor meer informatie.