Safari-webinstellingen op een iPhone, iPad en iPod touch

Standaard toont Safari bepaalde webfuncties zoals films, animaties en webprogramma’s. U kunt Materiaalblokkering inschakelen om uw privacy te verhogen en het apparaat te beschermen tegen mogelijke beveiligingsrisico’s op het internet.

Tik op Instellingen > Safari om de instellingen voor Safari te wijzigen. Raadpleeg de gebruikershandleiding om meer te weten over Safari in iOS.

Anti-phishing en Materiaalblokkering inschakelen

Tik op Instellingen > Safari en schakel Meld frauduleuze websites in om anti-phishing in te schakelen. Wanneer de functie Anti-phishing van Safari is ingeschakeld, wordt een waarschuwingsbericht weergegeven wanneer u een vermoedelijke phishing-site opent. Tik nogmaals op Meld frauduleuze websites om anti-phishing uit te schakelen.

Phishing is een frauduleuze poging om persoonlijke gegevens zoals wachtwoorden, accountinformatie of gebruikersnamen te stelen. Een frauduleuze website doet zich voor als een legitieme website zoals deze van een bank, een financiële instelling of een e-mailaanbieder.

Vanaf iOS 9 beschikt Safari over materiaalblokkeringen. Materiaalblokkeringen zijn extensies waarmee Safari doeltreffend cookies, afbeeldingen, bronnen, pop-ups en ander materiaal kan blokkeren.

Als u materiaalblokkeringen wilt inschakelen, moet u een app voor het blokkeren van materiaal downloaden vanaf de App Store. Tik op Instellingen > Safari > Materiaalblokkeringen en schakel de extensies in die u wilt gebruiken. U kunt meerdere materiaalblokkeringen gebruiken.

U hebt een iPhone 5s of hoger nodig om materiaalblokkeringen te gebruiken.

Cookies blokkeren

Als u Safari wilt instellen om cookies te blokkeren in iOS 8 of hoger, tikt u op Instellingen > Safari > Blokkeer cookies en kiest u een van de volgende opties: Blokkeer altijd, Alleen van huidige website, Alleen van sites die ik bezoek of Sta altijd toe. Kies in iOS 7 of lager de optie Nooit, Van derden en adverteerders of Altijd.

Een cookie is een gegeven dat een website op een apparaat plaatst. Dankzij cookies kan een website u herinneren als u deze nogmaals bezoekt en kan deze worden aangepast op basis van de informatie die u hebt verstrekt. Sommige pagina’s werken mogelijk niet als u de cookies niet accepteert. Bijvoorbeeld:

• U kunt niet inloggen bij een website of webpagina met een juiste gebruikersnaam en wachtwoord.
  • U ziet een bericht op een webpagina waarin wordt gemeld dat cookies vereist zijn of dat de functie voor het gebruik van cookies in uw browser is uitgeschakeld.
  • U probeert een functie van een website te gebruiken maar deze werkt niet zoals verwacht.

JavaScript toestaan

JavaScript is standaard ingeschakeld. Tik op Instellingen > Safari > Geavanceerd en schakel JavaScript in of uit om de instellingen te wijzigen. Met JavaScript kunnen webprogrammeurs elementen van de pagina controleren. Een pagina die JavaScript gebruikt, kan bijvoorbeeld de huidige datum en tijd weergeven of er mogelijk voor zorgen dat een gekoppelde pagina in een nieuwe pop-uppagina verschijnt.

Als u JavaScript uitschakelt, voorkomt u wellicht ongewenste pop-ups. Mogelijk hebt u JavaScript echter nodig opdat sommige websites zouden werken.

Informatie op een apparaat wissen

Als u de geschiedenis en cookies in Safari in iOS 8 of hoger wilt wissen, tikt u op Instellingen > Safari > Wis geschiedenis en websitedata. Tik in iOS 7 of lager achtereenvolgens op Wis geschiedenis en Wis cookies en gegevens.

Als u andere bewaarde informatie in Safari wilt wissen, tikt u op Instellingen > Safari > Geavanceerd > Websitedata > Verwijder alle websitedata.

Als u de geschiedenis, cookies en browsegegevens van Safari wist, worden de gegevens voor het automatisch invullen niet gewijzigd.

Lees hoe u de privémodus in- of uitschakelt om websites te bezoeken zonder dat deze in de geschiedenis worden opgenomen.

Laatst gewijzigd op: