Geschiedenis en cookies van Safari op de iPhone, iPad of iPod touch wissen

Lees hoe je de geschiedenis, de cookies en de cache kunt wissen in 'Instellingen'.

Safari-instellingen op iPhone

Geschiedenis, cookies en cache wissen

Zo wis je de gegevens op je apparaat:

• Je wist je geschiedenis en je cookies door te tikken op 'Instellingen' > 'Safari' > 'Wis geschiedenis en websitedata'. Als je de geschiedenis, cookies en browsergegevens van Safari wist, blijven de gegevens voor automatisch invullen bewaard.
  • Als je andere bewaarde informatie wilt wissen, tik je op 'Instellingen' > 'Safari' > 'Geavanceerd' > 'Websitedata' > 'Verwijder alle websitedata'.
  • Als je sites wilt bezoeken zonder dat dit in de geschiedenis wordt bijgehouden, schakel je de privémodus in

Als er geen geschiedenis of websitedata is om te verwijderen, wordt de instelling grijs weergegeven. De instelling kan ook grijs zijn als er ouderlijk toezicht is ingesteld voor websites. Om de instellingen te controleren, ga je naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Beperkingen' en scrol je naar 'Toegestaan materiaal'.

Cookie-instellingen op iPhone

Cookies blokkeren

Een cookie is een stukje data dat door een website op het apparaat wordt geplaatst zodat de website jou herkent wanneer je die nogmaals bezoekt. Zo kies je of Safari cookies moet blokkeren of niet:

1. Tik op 'Instellingen' > 'Safari' > 'Blokkeer cookies'.
  2. Kies een optie: 'Blokkeer altijd', 'Alleen van huidige website', 'Alleen van sites die ik bezoek' of 'Sta altijd toe'.

Als je cookies blokkeert, werken sommige pagina's niet. Hier zijn enkele voorbeelden:

• Je kunt niet inloggen bij een site ondanks dat je de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord gebruikt.
  • Je ziet mogelijk een bericht dat cookies vereist zijn of dat cookies zijn uitgeschakeld in je browser.
  • Sommige functies van een site werken niet.

Materiaalblokkeringen gebruiken

In iOS 9 of later op een iPhone 5s of nieuwer kun je materiaalblokkeringen gebruiken in Safari. Materiaalblokkeringen zijn extensies van derden waarmee Safari cookies, afbeeldingen, bronnen, pop-ups en ander materiaal kan blokkeren.

Zo installeer je een materiaalblokkering:

1. Download een app voor materiaalblokkeringen van de App Store.
  2. Tik op 'Instellingen' > 'Safari' > 'Materiaalblokkeringen' en configureer de gewenste extensies. Je kunt meerdere materiaalblokkeringen gebruiken.

Als je hulp nodig hebt, neem je contact op met de ontwikkelaar.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.