De browsergeschiedenis van Safari wissen en materiaalblokkeringen instellen op uw iPhone, iPad of iPod touch

Lees hoe u de browsergeschiedenis, de cookies en de cache van Safari kunt verwijderen. Een cookie is een stukje data dat door een website op het apparaat wordt geplaatst zodat de website u herkent wanneer u die nogmaals bezoekt.

Geschiedenis, cookies en cache wissen

• Als u uw geschiedenis en cookies wilt wissen, tikt u op 'Instellingen' > 'Safari' > 'Wis geschiedenis en websitedata'.
  • Als u andere bewaarde informatie wilt wissen, tikt u op 'Instellingen' > 'Safari' > 'Geavanceerd' > 'Websitedata' > 'Verwijder alle websitedata'.
  • Als u sites wilt bezoeken zonder dat dit in de geschiedenis wordt bijgehouden, schakelt u de privémodus in

Als u de geschiedenis, cookies en browsergegevens van Safari wist, worden de gegevens voor automatisch invullen niet gewijzigd.

Cookies blokkeren

Zo stelt u in wanneer Safari cookies moet blokkeren:

1. Tik op 'Instellingen' > 'Safari' > 'Blokkeer cookies'.
  2. Kies een optie: 'Blokkeer altijd', 'Alleen van huidige website', 'Alleen van websites die ik bezoek' of 'Sta altijd toe'.

Als u cookies blokkeert, werken sommige pagina's niet. Hier volgen enkele voorbeelden:

• U kunt niet inloggen bij een site ondanks dat u de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord gebruikt.
  • U ziet mogelijk een bericht dat cookies vereist zijn of dat cookies zijn uitgeschakeld in uw browser.
  • Sommige functies van een site werken niet.

Materiaalblokkeringen gebruiken

In iOS 9 of later op een iPhone 5s of later kunt u materiaalblokkeringen gebruiken in Safari. Materiaalblokkeringen zijn extensies waarmee Safari cookies, afbeeldingen, bronnen, pop-ups en ander materiaal kan blokkeren.

U configureert materiaalblokkeringen als volgt:

1. Download een app voor materiaalblokkeringen van de App Store.
  2. Tik op 'Instellingen' > 'Safari' > 'Materiaalblokkeringen' en configureer de gewenste extensies. U kunt meerdere materiaalblokkeringen gebruiken.