Geschiedenis en cookies van Safari op uw iPhone, iPad of iPod touch wissen

Lees hoe u de geschiedenis, de cookies en de cache kunt wissen in Instellingen.

Geschiedenis, cookies en cache wissen

Zo wist u de gegevens op uw apparaat:

• U wist uw geschiedenis en cookies door te tikken op 'Instellingen' > 'Safari' > 'Wis geschiedenis en websitedata'. Als u de geschiedenis, cookies en browsergegevens van Safari wist, blijven de gegevens voor automatisch invullen bewaard.
  • Om uw cookies te wissen en uw geschiedenis te behouden, tikt u op 'Instellingen' > 'Safari' > 'Geavanceerd' > 'Websitedata' > 'Verwijder alle websitedata'.
  • Als u sites wilt bezoeken zonder dat dit in de geschiedenis wordt bijgehouden, schakelt u de privémodus in

Als er geen geschiedenis of websitedata zijn die kunnen worden verwijderd, wordt de instelling grijs weergegeven. De instelling kan ook grijs zijn als er ouderlijk toezicht is ingesteld voor websites. Om uw instellingen te controleren, gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Beperkingen'. Scrol naar 'Toegestaan materiaal' en tik op 'Websites'.

Cookies blokkeren

Een cookie is een stukje data dat door een website op het apparaat wordt geplaatst zodat de website u herkent wanneer u die nogmaals bezoekt. Om te kiezen of Safari cookies blokkeert, tikt u op 'Instellingen' > 'Safari' > 'Blokkeer alle cookies'.

Als u cookies blokkeert, werken sommige pagina's niet. Hier volgen enkele voorbeelden:

• U kunt niet inloggen bij een site ondanks dat u de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord gebruikt.
  • U ziet mogelijk een bericht dat cookies vereist zijn of dat cookies zijn uitgeschakeld in uw browser.
  • Sommige functies van een site werken niet.

Materiaalblokkeringen gebruiken

In iOS 9 of later op een iPhone 5s of nieuwer kunt u materiaalblokkeringen gebruiken in Safari. Materiaalblokkeringen zijn extensies van derden waarmee Safari cookies, afbeeldingen, bronnen, pop-ups en ander materiaal kan blokkeren.

Zo installeert u een materiaalblokkering:

1. Download een app voor materiaalblokkeringen van de App Store.
  2. Tik op 'Instellingen' > 'Safari' > 'Materiaalblokkeringen' en configureer de gewenste extensies. U kunt meerdere materiaalblokkeringen gebruiken.

Als u hulp nodig hebt, neemt u contact op met de ontwikkelaar.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.