Uw iPhone, iPad of iPod touch synchroniseren met iTunes op de computer met behulp van USB

Met iTunes kunt u uw muziek, films, televisieprogramma's, foto's en meer synchroniseren. Na de synchronisatie komt het materiaal op de iPhone, iPad en iPod touch overeen met het materiaal in uw iTunes-bibliotheek op de computer.

Voordat u begint

Kijk voordat u via iTunes gaat synchroniseren ook eens naar de mogelijkheid om iCloud of vergelijkbare voorzieningen te gebruiken om uw materiaal automatisch up-to-date te houden op al uw apparaten. Lees meer over uw andere opties.

Als u liever iTunes gebruikt om het materiaal te synchroniseren, volgt u de stappen hieronder om synchroniseren in iTunes met behulp van USB in te stellen.

Wat u kunt synchroniseren met iTunes

• Albums, nummers, afspeellijsten, films, televisieprogramma's, boeken, podcasts, audioboeken en beltonen.
  • Foto's en video's. Als u foto's en video's wilt synchroniseren met iTunes, kunt u een ondersteunde foto-app gebruiken, of synchroniseren vanaf een specifieke map op uw computer. Lees meer over hoe u foto's en video's up-to-date houdt op al uw apparaten.
  • Contacten en agenda's.
  • Reservekopieën van apparaten die u hebt gemaakt met iTunes.

Uw materiaal met iTunes synchroniseren

Volg deze stappen om het materiaal op uw computer handmatig te synchroniseren naar uw iOS-apparaat:

1. Open iTunes. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie hebt.
  2. Sluit het apparaat aan op de computer met de meegeleverde USB-kabel. Het aangesloten apparaat wordt weergegeven als symbool in de linkerbovenhoek van het iTunes-venster. Lees wat u moet doen als u het symbool niet ziet.
  3. Klik op het apparaatsymbool . Kijk of u onder 'Instellingen' links in het iTunes-venster een lijst ziet met de soorten materiaal die u kunt synchroniseren vanaf uw iTunes-bibliotheek naar uw apparaat.

Als u bepaald materiaal niet in uw iTunes-bibliotheek hebt staan, ziet u mogelijk niet alle tabbladen. Als u bijvoorbeeld geen podcasts in uw bibliotheek hebt, ziet u het tabblad 'Podcast' niet.

iTunes kan bepaald materiaal, waaronder e-mailaccounts, notities en bladwijzers, niet synchroniseren. Gebruik iCloud om uw e-mail, notities en bladwijzers te beheren op al uw apparaten. Sommige iOS-apps gebruiken mogelijk de functie 'Bestandsdeling' van iTunes om materiaal over te zetten in plaats van te synchroniseren.

4. Klik op het type materiaal dat u wilt synchroniseren.
  5. Klik in het hoofdvenster van iTunes op het vakje naast 'Synchroniseer' om synchroniseren voor dat type materiaal in te schakelen. Als er een vinkje in het vakje staat, is synchroniseren voor dat type materiaal al ingeschakeld.
    Als u na het aanvinken van het vakje een bericht ziet dat uw iOS-apparaat is gesynchroniseerd met een andere iTunes-bibliotheek, dan is uw iOS-apparaat eerder verbonden geweest met een andere computer. Als u in dat bericht klikt op 'Wis en synchroniseer', wordt al het materiaal van het geselecteerde type op uw iOS-apparaat vervangen door materiaal van uw computer. Materiaal waarvoor u synchroniseren niet hebt ingeschakeld, wordt niet verwijderd van uw iOS-apparaat. U kunt uw iOS-apparaat maar met één iTunes-bibliotheek tegelijk synchroniseren.

Als u iCloud of andere voorzieningen gebruikt om uw materiaal up-to-date te houden, is synchroniseren via iTunes mogelijk uitgeschakeld.

6. Wanneer u synchroniseren voor een type materiaal hebt ingeschakeld, ziet u extra opties om de synchronisatie-instellingen aan te passen. Gebruik deze opties om ervoor te zorgen dat u ook daadwerkelijk het materiaal synchroniseert dat u wilt synchroniseren.
  7. Herhaal de stappen 4–6 voor elk type materiaal dat u wilt synchroniseren.
  8. Klik rechts onder in het scherm op de knop 'Pas toe' om de synchronisatie-instellingen op te slaan. Als synchroniseren niet automatisch start, klikt u op de knop 'Synchroniseer'.

Wanneer u synchroniseren hebt ingeschakeld, wordt uw materiaal gesynchroniseerd telkens wanneer u uw iOS-apparaat aansluit op de computer en iTunes opent.

Als u een bericht ziet dat niet al uw materiaal kon worden gesynchroniseerd, is uw computer mogelijk niet gemachtigd voor dat type materiaal. Controleer of uw computer is gemachtigd voor het materiaal dat u probeert te synchroniseren.

Hulp krijgen

Synchroniseren uitschakelen in iTunes

1. Open iTunes. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie hebt.
  2. Sluit het apparaat aan op de computer met de meegeleverde USB-kabel. Het aangesloten apparaat wordt weergegeven als symbool in de linkerbovenhoek van het iTunes-venster. Lees wat u moet doen als u het symbool niet ziet.
  3. Klik op het apparaatsymbool .
  4. Klik onder 'Instellingen' links in het iTunes-venster op het type materiaal waarvoor u synchroniseren wilt uitschakelen.
  5. Maak de selectie van het vakje naast 'Synchroniseer' ongedaan in het hoofdvenster van iTunes. Alle materiaal van dit type wordt van uw iOS-apparaat verwijderd.
  6. Klik op de knop 'Pas toe' om de synchronisatie-instellingen te bewaren.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.