Uw iPhone, iPad of iPod synchroniseren met iTunes op uw computer

Meer informatie over hoe u muziek, films en meer synchroniseert met iTunes op uw Mac of pc.

Voordat u iTunes gebruikt om materiaal te synchroniseren naar uw iOS-apparaat, kunt u overwegen iCloud, Apple Music of vergelijkbare services te gebruiken om materiaal van uw Mac of pc in de cloud te bewaren. Op die manier hebt u toegang tot uw muziek, foto's en meer op uw iOS-apparaten wanneer u niet in de buurt van uw computer bent. Meer informatie over Apple Music of iCloud-foto's gebruiken in plaats van iTunes.

Als u iCloud of andere voorzieningen zoals Apple Music gebruikt om uw materiaal up-to-date te houden op al uw apparaten, is synchroniseren via iTunes mogelijk uitgeschakeld.

Wat u kunt synchroniseren met iTunes

• Albums, nummers, afspeellijsten, films, tv-programma's, podcasts, boeken en audioboeken.
  • Foto's en video's.
  • Contacten en agenda's.
  • Reservekopieën van apparaten die u hebt gemaakt met iTunes.

De functies van iTunes kunnen per land of regio verschillen.

Materiaal synchroniseren of verwijderen met iTunes

1. Open iTunes en sluit uw apparaat aan op uw computer met een USB-kabel.
  2. Klik op het apparaatsymbool in de linkerbovenhoek van het iTunes-venster. Lees wat u moet doen als u het symbool niet ziet.
    Het apparaatsymbool in de linkerbovenhoek van het iTunes-venster.
  3. Klik in de lijst onder 'Instellingen' aan de linkerkant van het iTunes-venster op het type content dat u wilt synchroniseren of verwijderen.1 Als u synchroniseren voor een contenttype wilt inschakelen, selecteert u het selectievakje naast 'Synchroniseer'.

Het selectievakje naast 'Synchroniseer muziek' in iTunes.

4. Selecteer het selectievakje naast het volgende item dat u wilt synchroniseren.
  5. Klik op de knop 'Pas toe' in de rechteronderhoek van het scherm. Als synchroniseren niet automatisch start, klikt u op de knop 'Synchroniseer'.

1. U kunt uw iOS-apparaat maar met één iTunes-bibliotheek tegelijk synchroniseren. Als u een bericht ziet dat uw iOS-apparaat is gesynchroniseerd met een andere iTunes-bibliotheek, dan is uw iOS-apparaat eerder verbonden geweest met een andere computer. Als u in dat bericht klikt op 'Wis en synchroniseer', wordt al het materiaal van het geselecteerde type op uw iOS-apparaat gewist en vervangen door materiaal van uw computer.

Uw materiaal synchroniseren met wifi

Nadat u synchroniseren met iTunes met USB hebt ingesteld, kunt u iTunes instellen om uw apparaat te synchroniseren met wifi in plaats van met USB. Dit doet u als volgt:

1. Sluit uw iOS-apparaat aan op uw computer met een USB-kabel, open iTunes en selecteer uw apparaat.
  2. Klik op 'Samenvatting' links in het iTunes-venster.
  3. Selecteer 'Synchroniseer met deze [apparaat] via wifi'
  4. Klik op 'Toepassen'.

Als de computer en het iOS-apparaat zich in hetzelfde wifinetwerk bevinden, verschijnt het iOS-apparaat in iTunes. Het iOS-apparaat synchroniseert automatisch wanneer het is aangesloten op een stopcontact en iTunes is geopend op de computer.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.