Aankopen doen met Apple Pay

U kunt met Apple Pay betalen in winkels, in apps en op internet, en meer.

Betalen met Apple Pay in winkels en op andere plaatsen

Met een iPhone of Apple Watch kunt u Apple Pay gebruiken in winkels, restaurants, benzinestations, taxi's of overal waar u een van deze symbolen ziet1.

Uw iPhone of Apple Watch gebruiken om aankopen te doen met Apple Pay

Betalen met uw iPhone

1. Uw standaardkaart gebruiken:
    • Als uw iPhone beschikt over Face ID, drukt u tweemaal op de zijknop. Als u gevraagd wordt om te verifiëren, doet u dit met Face ID of voert u uw toegangscode in om Apple Wallet te openen.
    • Als uw iPhone beschikt over Touch ID, drukt u tweemaal op de thuisknop.
  2. Om een andere kaart te gebruiken, tikt u op uw standaardkaart om uw andere kaarten te zien. Tik op een nieuwe kaart en verifieer.
  3. Houd dan de bovenkant van de iPhone bij de lezer voor contactloos betalen totdat 'Gereed' en een vinkje op het beeldscherm verschijnen.

Betalen met uw Apple Watch

1. Druk tweemaal op de zijknop.
  2. De standaardkaart wordt automatisch geopend. Scrol omlaag om een andere kaart te kiezen.
  3. Houd het scherm van de Apple Watch bij de lezer voor contactloos betalen tot u een tikje voelt en een piepje hoort.

Wilt u uw recente aankopen zien? Meer informatie over hoe u uw Apple Pay-transactiegeschiedenis controleert.

Online of in apps betalen met Apple Pay

U kunt Apple Pay gebruiken om online te betalen in Safari2,3 of in apps wanneer Apple Pay wordt vermeld als betaalmethode.

Online of in apps aankopen doen met Apple Pay

1. Tik op de Apple Pay-knop of kies Apple Pay als betaalmethode.
  2. Als u met een andere kaart wilt betalen, tikt u op de knop 'Volgende'  of de knop 'Vouw uit'  naast uw standaardkaart.
  3. Indien nodig, voert u uw rekeningadres, verzendadres en contactgegevens in. Apple Pay bewaart deze gegevens, zodat u ze maar één keer hoeft op te geven.
  4. Bevestig de betaling.
    • iPhone of iPad met Face ID: druk tweemaal op de zijknop en gebruik vervolgens Face ID of uw toegangscode.
    • iPhone of iPad zonder Face ID: gebruik Touch ID of uw toegangscode.
    • Apple Watch: druk tweemaal op de zijknop.
    • Mac met Touch ID: Volg de aanwijzingen op de Touch Bar en plaats uw vinger op de Touch ID. Als Touch ID uitgeschakeld is, tikt u op het Apple Pay-symbool op de Touch Bar en volgt u de aanwijzingen op het scherm.
    • Mac zonder Touch ID: Bevestig de betaling op uw iPhone of Apple Watch die met Bluetooth is verbonden. Zorg ervoor dat u op alle apparaten bent ingelogd met dezelfde Apple ID.
  5. Als de betaling slaagt, ziet u 'Gereed' en een vinkje op het scherm.

1. Naast Apple Pay moet de winkelier ook uw betaalkaart en betaalnetwerk accepteren.
  2. Op het vasteland van China kunt u Apple Pay op internet in Safari alleen gebruiken op een compatibele iPhone en iPad met de meest recente versie van iOS of iPadOS.
  3. In winkels in Italië kunt u betalen met uw Maestro-kaart via Apple Pay op uw iPhone en Apple Watch. Maestro-kaarten kunnen niet worden gebruikt in apps en op het web. In Nederland kunt u Maestro-kaarten toevoegen aan alle compatibele apparaten, met uitzondering van de Mac.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.