Apple Pay gebruiken

Lees hier hoe u eenvoudig en veilig betaalt met Apple Pay in winkels, restaurants, apps en op het web.

Betalen in winkels en op andere plaatsen

Met een iPhone of Apple Watch kunt u Apple Pay overal gebruiken waar u een van deze symbolen ziet.1,2 Met Apple Pay kunt u betalen in winkels, restaurants, taxi's, verkoopautomaten en vele andere plaatsen.

Apple Pay gebruiken

Betalen met iPhone met Face ID

1. Druk twee keer op de zijknop om uw standaardkaart te gebruiken.
  2. Gebruik Face ID voor de identiteitscontrole door naar uw iPhone te kijken, of voer uw toegangscode in.
  3. Houd dan de bovenkant van de iPhone bij de lezer voor contactloos betalen totdat u 'Gereed' en een vinkje op het beeldscherm ziet verschijnen.

Bekijk de demo om te zien hoe het werkt.

Betalen met iPhone met Touch ID

1. Leg uw vinger op Touch ID om uw standaardkaart te gebruiken.
  2. Houd dan de bovenkant van de iPhone bij de lezer voor contactloos betalen totdat u 'Gereed' en een vinkje op het beeldscherm ziet verschijnen.

Bekijk de demo om te zien hoe het werkt.

Apple Pay gebruiken op de Apple Watch

Betalen met uw Apple Watch

1. Druk twee keer op de zijknop om uw standaardkaart te gebruiken
  2. Houd het beeldscherm van de Apple Watch bij de contactloze lezer.
  3. Wacht tot u een tikje voelt.

Afhankelijk van de winkel en het bedrag van de transactie moet u mogelijk een bon tekenen of uw pincode invoeren.

Als u met Apple Cash betaalt in de Verenigde Staten, moet u uw identiteit verifiëren met Face ID, Touch ID of een veilige toegangscode.3 Sommige terminals vragen mogelijk alsnog om een pincode om een bankpastransactie te voltooien. Voer '0000' of een willekeurige andere viercijferige code in als u daarom wordt gevraagd.

Als u in Japan bent

Laat de kassamedewerker weten dat u met Suica, PASMO, iD of QUICPay wilt betalen. Zoek het logo van uw kaart in Wallet. Als u de Suica- of PASMO-kaart wilt gebruiken die als uw Express-ov-kaart is ingesteld, houdt u gewoon de bovenkant van uw iPhone dicht bij de lezer.

Als u in het vasteland van China bent

Als u in winkels met uw creditcard of betaalkaart wilt betalen, gaat u als volgt te werk:

1. Op een iPhone met Touch ID drukt u tweemaal op de thuisknop en legt u vervolgens uw vinger op de Touch ID of voert u uw toegangscode in voordat u de iPhone bij de lezer houdt.
  2. Op een iPhone met Face ID drukt u tweemaal op de zijknop en gebruikt u Face ID voor de identiteitscontrole voordat u de iPhone bij de lezer houdt.

Betalen met een andere kaart dan uw standaardkaart

Van kaart veranderen:

• iPhone met Face ID: druk tweemaal op de zijknop. Wanneer de standaardkaart wordt weergegeven, tikt u erop en tikt u opnieuw om een andere kaart te kiezen. Gebruik Face ID voor de identiteitscontrole door naar uw iPhone te kijken en houd vervolgens de bovenkant van uw apparaat bij de lezer om te betalen.
  • iPhone met Touch ID: houd het apparaat bij de lezer zonder uw vinger op de Touch ID te leggen. Wanneer de standaardkaart wordt weergegeven, tikt u erop en tikt u opnieuw om een andere kaart te kiezen. Leg uw vinger op de Touch ID om te betalen.
  • Apple Watch: druk tweemaal op de zijknop. Wanneer de standaardkaart wordt weergegeven, veegt u naar links of rechts om een andere kaart te kiezen. Houd de Watch bij de lezer om te betalen.

Apple Pay gebruiken in apps

Betalen voor apps of binnen apps

U kunt Apple Pay gebruiken met uw iPhone, iPad en Apple Watch om binnen apps te betalen wanneer u Apple Pay als betaaloptie ziet. Kijk in de app of u een van deze knoppen ziet.

Betalen met Apple Pay in een app:

1. Tik op de Apple Pay-knop of kies Apple Pay als betaalmethode.
  2. Controleer of uw rekeningadres, verzendadres en contactgegevens juist zijn. Als u met een andere kaart wilt betalen, tikt u op symbool 'Volgende' naast uw kaart.
  3. Als dat nodig is, voert u uw rekeningadres, verzendadres en contactgegevens in op uw iPhone of iPad. Apple Pay bewaart deze gegevens, zodat u ze maar één keer hoeft op te geven.
  4. Bevestig de betaling. Als de betaling slaagt, ziet u 'Gereed' en een vinkje op het scherm.
    • iPhone of iPad met Face ID: druk tweemaal op de zijknop en gebruik vervolgens Face ID of uw toegangscode.
    • iPhone of iPad zonder Face ID: gebruik Touch ID of uw toegangscode.
    • Apple Watch: druk tweemaal op de zijknop.

In het vasteland van China moet u mogelijk uw pincode invoeren.

In sommige landen of regio's kunt u Apple Pay gebruiken om betalingen te doen via Business Chat.4

Lees hoe u Apple Pay gebruikt als betaalmethode voor Apple ID om aankopen te doen in de App Store en om Apple diensten aan te schaffen.

Online of in Safari betalen

Op een iPhone, iPad en Mac kunt u met Apple Pay op het web betalen via Safari.5,6

Apple Pay gebruiken op het web

Met uw iPhone of iPad

1. Tik op de Apple Pay-knop.
  2. Controleer of uw rekeningadres, verzendadres en contactgegevens juist zijn. Als u met een andere kaart wilt betalen, tikt u op het symbool 'Volgende'  naast uw kaart.
  3. Als dat nodig is, voert u uw rekeningadres, verzendadres en contactgegevens in. Apple Pay bewaart deze gegevens, zodat u ze maar één keer hoeft op te geven.
  4. Doe uw aankoop en bevestig de betaling als u klaar bent.
    • iPhone of iPad met Face ID: druk tweemaal op de zijknop en gebruik vervolgens Face ID of uw toegangscode.
    • iPhone of iPad zonder Face ID: gebruik Touch ID of uw toegangscode.
    • Apple Watch: druk tweemaal op de zijknop.
  5. Als de betaling slaagt, ziet u 'Gereed' en een vinkje op het scherm.

Met uw Mac-modellen met Touch ID

1. Tik op de Apple Pay-knop.
  2. Controleer of uw rekeningadres, verzendadres en contactgegevens juist zijn. Als u niet met uw standaardkaart wilt betalen, klikt u eerst op het symbool 'Vouw menu uit'  naast uw standaardkaart en selecteert u vervolgens de kaart die u wilt gebruiken.
  3. Als dat nodig is, voert u uw rekeningadres, verzendadres en contactgegevens in. Apple Pay bewaart deze gegevens, zodat u ze maar één keer hoeft op te geven.
  4. Als u klaar bent, doet u de aankoop. Volg de aanwijzingen op de Touch Bar en plaats uw vinger op de Touch ID. Als Touch ID uitgeschakeld is, tikt u op het Apple Pay-symbool op de Touch Bar en volgt u de aanwijzingen op het scherm. Als de betaling slaagt, ziet u 'Gereed' en een vinkje op het scherm.

Apple Cash is niet beschikbaar in macOS.3

Met andere Mac-modellen

1. U hebt een iPhone of Apple Watch nodig om betalingen te bevestigen. Zorg ervoor dat u op alle apparaten bent ingelogd met dezelfde Apple ID.
  2. Zorg ervoor dat Bluetooth op uw Mac is ingeschakeld.
  3. Tik op de Apple Pay-knop.
  4. Controleer of uw rekeningadres, verzendadres en contactgegevens juist zijn. Als u niet met uw standaardkaart wilt betalen, klikt u eerst op symbool 'Vouw menu uit' naast uw standaardkaart en selecteert u vervolgens de kaart die u wilt gebruiken. U kunt creditcards en betaalkaarten of Apple Cash kiezen op elke iPhone of Apple Watch die in de buurt is en waarop u bij dezelfde iCloud-account bent ingelogd.3
  5. Als dat nodig is, voert u uw rekeningadres, verzendadres en contactgegevens in. Apple Pay bewaart deze gegevens op uw iPhone, zodat u ze maar één keer hoeft op te geven.
  6. Doe uw aankoop en bevestig de betaling als u klaar bent.
    • iPhone met Face ID: druk tweemaal op de zijknop en gebruik vervolgens Face ID of uw toegangscode.
    • iPhone met Touch ID: gebruik Touch ID of uw toegangscode.
    • Apple Watch: druk tweemaal op de zijknop.
  7. Als de betaling slaagt, ziet u 'Gereed' en een vinkje op het scherm.

Een klantenkaart gebruiken

Bij deelnemende winkels kunt u extra's ontvangen of gespaarde punten inwisselen met Apple Pay. Voeg uw klantenkaart toe aan Wallet en gebruik deze wanneer u met Apple Pay betaalt. Als u wilt dat uw klantenkaart automatisch verschijnt in een winkel, gaat u naar de kaart, tikt u op de Meer-knop  en schakelt u vervolgens Automatische selectie in.

Na het gebruik van de klantenkaart keert Apple Pay terug naar uw standaardbetaalkaart om uw aankoop te betalen. Bij sommige winkels kunt u uw klantenkaart en betaalkaart in één stap gebruiken, bij andere moet u wachten tot de kaartlezer of de kassamedewerker vraagt om uw betaling.

Uw aankoopgeschiedenis bekijken

Wanneer u in Wallet op een kaart tikt, ziet u de laatste transacties voor elke creditcard, betaalkaart of prepaidkaart, inclusief Apple Cash.* U ziet dan ook de laatste transacties voor ov-kaarten. Bij sommige banken of kaartverstrekkers ziet u alleen transacties die u met uw apparaat hebt gedaan. Het is ook mogelijk dat u alle transacties ziet die zijn gedaan met uw creditcard of betaalkaart, inclusief alle Apple Pay-apparaten en uw fysieke kaart.

Als u uw Apple Watch hebt geconfigureerd voor Apple Pay, kunt u uw transactiegeschiedenis bekijken in de Watch-app op uw iPhone. Tik in de Watch-app achtereenvolgens op 'Wallet en Apple Pay', op de kaart en op het tabblad 'Transacties'.

Sommige banken of kaartverstrekkers geven alleen reserveringen door aan Wallet. Deze kunnen afwijken van de uiteindelijke transactiebedragen. Afhankelijk van uw bank of kaartverstrekker ziet u mogelijk verschillende transactiebedragen van locaties zoals restaurants, tankstations, hotels en autoverhuurbedrijven. De definitieve transactiegegevens vindt u altijd op het afschrift van de creditcard of betaalkaart van de bank of kaartverstrekker.

Als een transactie is geweigerd, neemt u contact op met uw bank of kaartverstrekker voor assistentie.

* Apple Cash is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Een transactie met een onjuiste verkopersnaam of -locatie melden

1. Open de Wallet-app op de iPhone en tik op de kaart waarmee u de transactie hebt gedaan.
  2. Tik onder 'Laatste transacties' op de transactie die u wilt melden.
  3. Tik op 'Meld een probleem'.
  4. Tik onder 'Probleem' op 'Onjuiste verkopergegevens' en tik vervolgens op 'Verkopersnaam', 'Verkoperscategorie' of 'Ander probleem'.

1. Als u in Japan met Apple Pay wilt betalen voor het openbaar vervoer of aankopen in winkels, hebt u een iPhone 8 of iPhone 8 Plus of nieuwer, of een Apple Watch Series 3 of nieuwer nodig. U kunt ook een iPhone 7, iPhone 7 Plus of Apple Watch Series 2 gebruiken die in Japan is gekocht. Lees hoe u kunt nagaan of uw apparaat in Japan is gekocht.
  2. Als u uw studentenkaart aan Wallet hebt toegevoegd, gebruikt u uw iPhone of Apple Watch om te betalen op plekken waar u met uw fysieke studentenkaart kunt betalen.
  3. Apple Cash is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. De Apple Cash-kaart wordt uitgegeven door Green Dot Bank, lid van de FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation). U kunt uw Apple Cash-kaart alleen gebruiken waar Apple Pay- en Discover-kaarten worden geaccepteerd. Informatie voor winkeliers over contactloze Discover-betaalkaarten.
  4. Business Chat is momenteel beschikbaar als bètasoftware. In sommige landen of regio's wordt Business Chat gefaseerd ingevoerd voor ondernemers.
  5. Op het vasteland van China kunt u Apple Pay op internet in Safari alleen gebruiken op een compatibele iPhone en iPad met de meest recente versie van iOS of iPadOS.
  6. In winkels in Italië kunt u betalen met uw Maestro-kaart via Apple Pay op uw iPhone en Apple Watch. Maestro-kaarten kunnen niet worden gebruikt in apps en op het web. In Nederland kunt u Maestro-kaarten toevoegen aan alle compatibele apparaten, met uitzondering van de Mac. Visa-kaarten kunnen in Japan niet worden gebruikt in apps en op het web.
  7. De Apple Card wordt uitgegeven door Goldman Sachs Bank USA, Salt Lake City Branch. Apple Card is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.