Als gedeelde albums niet werken

Lees wat je moet doen als je je gedeelde albums niet kunt zien, als je gedeelde album niet wordt gesynchroniseerd of wordt bijgewerkt, of als je een uitnodiging voor een gedeeld album opnieuw moet sturen.

Als je je gedeelde album niet kunt zien of als je gedeelde album niet wordt gesynchroniseerd

1. Zorg ervoor dat je apparaat voldoet aan de minimumsysteemvereisten voor gedeelde albums.

2. Controleer de internetverbinding op alle apparaten door apple.com/nl en iCloud.com te openen.

3. Controleer of het album of materiaal toegankelijk is op een ander apparaat of door een andere abonnee van het gedeelde album.

4. Maak een back-up van de foto's in je gedeelde album. Schakel vervolgens 'Gedeelde albums' uit en weer in: Ga naar 'Instellingen' > 'Apps' > 'Foto's'. Ga in iOS 17 of ouder naar 'Instellingen' > 'Foto's'. Schakel vervolgens 'Gedeelde albums' uit. Wacht 10 minuten. Schakel 'Gedeelde albums' weer in.

Als je een uitnodiging voor een gedeeld album opnieuw moet sturen

Op een iPhone of iPad

1. Open Foto's en scrol omlaag naar 'Gedeelde albums'. Tik in iOS 17 of ouder op het tabblad 'Albums'.

2. Tik op een gedeeld album dat je hebt aangemaakt en tik vervolgens op de knop 'Meer'null.

Een iPhone-scherm met een menu waarin de optie 'Details gedeeld album' is geselecteerd.
  3. Selecteer de naam van de persoon uit de lijst van abonnees.

4. Tik op 'Stuur uitnodiging opnieuw'.

Een iPhone waarop onderaan het scherm 'Stuur uitnodiging opnieuw' is geselecteerd.
  5. Als je deze persoon eerder uit de lijst met abonnees hebt verwijderd, tik je op 'Nodig anderen uit', typ je de naam van de persoon om deze uit te nodigen vanuit je contacten en tik je vervolgens op 'Voeg toe'.

Op een Mac

1. Open de Foto's-app.

2. Selecteer onder 'Gedeelde albums' in de navigatiekolom een gedeeld album dat je hebt aangemaakt.

3. Klik op de knop 'Personen'de knop 'Personen' in de werkbalk.

4. Klik in de lijst met abonnees op de pijl naast de naam van de persoon.

5. Kies 'Stuur uitnodiging opnieuw'.

6. Als je deze persoon eerder uit de lijst met abonnees hebt verwijderd, klik je op de knop 'Voeg toe'de knop 'Voeg toe' om het deelvenster 'Contacten' te openen en kies je vervolgens in je contacten de personen die je wilt uitnodigen.

Op een pc met iCloud voor Windows:

1. Open 'iCloud gedeelde albums' en open het gedeelde album door er dubbel op te klikken.

2. Klik op 'Opties' in de werkbalk.

3. Klik op de naam van de persoon die zich wil abonneren.

4. Klik achtereenvolgens op 'Stuur uitnodiging opnieuw' en op 'Gereed'.

Als gegevens in een gedeeld album ontbreken

Als er opmerkingen of vind-ik-leuks in materiaal van een gedeeld album ontbreken:

1. Controleer op de pagina Systeemstatus of er problemen zijn die van invloed zijn op Foto's.

2. Controleer de internetverbinding op alle apparaten door apple.com/nl en iCloud.com te openen.

3. Maak een back-up van de foto's in je gedeelde album. Schakel vervolgens 'Gedeelde albums' uit en weer in: Ga naar 'Instellingen' > 'Foto's' en schakel 'Gedeelde albums' uit. Wacht 10 minuten. Schakel 'Gedeelde albums' weer in.

Als je hulp nodig hebt met een uitnodiging voor een gedeeld album

• Uitnodigingen voor gedeelde albums worden weergegeven in het Meldingencentrum. Als je je uitnodiging daar niet kunt vinden, kun je de Foto's-app bekijken. Lees wat je moet doen als je een uitnodiging voor een gedeeld album niet kunt vinden.

• Als je hebt aangegeven dat je geen uitnodigingen voor gedeelde albums wilt ontvangen en je je nu wilt abonneren op een gedeeld album: Open een uitnodiging die naar je e-mailadres is verzonden en klik vervolgens op 'Stuur mij geen e-mails voor gedeelde albums' onderaan het bericht. Er wordt nu een browservenster geopend waarin wordt gemeld dat je geen uitnodigingen voor gedeelde albums meer ontvangt. Klik op 'Maak deze wijziging ongedaan'. Als je geen uitnodiging meer hebt, neem je contact op met Apple Support en zeg je dat je uitnodigingen voor gedeelde albums wilt ontvangen.

• Als je een uitnodiging voor een gedeeld album ontvangt van iemand die je niet herkent, klik je op 'Meld reclame' in de e-mailuitnodiging of ga je naar de uitnodiging vanuit de Foto's-app op je iPhone, iPad of Mac en kies je 'Meld reclame' > 'Verwijder en meld reclame'.

• Als je een bericht ziet dat het gedeelde album niet langer wordt gedeeld, neem je contact op met de eigenaar van het gedeelde album om te vragen of het is verwijderd of om de uitnodiging opnieuw te laten sturen.

Een back-up maken van een gedeeld album

Er wordt geen automatische back-up gemaakt van het materiaal van een gedeeld album. Bij het delen worden foto's verkleind tot 2048 pixels aan de lange zijde. Panoramafoto's kunnen tot 5400 pixels breed zijn. Video's worden afgespeeld met een resolutie van maximaal 720p. Om een kopie in de originele resolutie te maken, bewaar je de originelen in je fotobibliotheek. Als je materiaal uit je fotobibliotheek verwijdert nadat je het materiaal naar een gedeeld album hebt geüpload, heb je geen toegang meer tot het bestand met volledige resolutie.

Als je een foto of video uit een gedeeld album wilt opslaan, voeg je deze toe aan je fotobibliotheek.

• Op je iPhone of iPad: Selecteer de foto's die je wilt opslaan, tik op de knop 'Deel'Geen alt beschikbaar voor afbeelding en tik vervolgens op 'Bewaar afbeelding'.

• Op je Mac: Klik terwijl je de Control-toets ingedrukt houdt op de foto of video en selecteer vervolgens 'Importeer'.

De opmerkingen of vind-ik-leuks bij een foto of video in een gedeeld album worden niet bewaard bij de foto of video.

Krijg meer hulp bij het gebruik van gedeelde albums

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.