Als gedeelde albums niet werken

Nadat je 'Gedeelde albums' hebt ingeschakeld, heb je misschien nog vragen over opmerkingen, vind-ik-leuks, uitnodigingen, video's en meer.

Over 'Gedeelde albums'

Lees hier meer over het configureren en gebruiken van gedeelde albums.

In eerdere versies van iOS, macOS, tvOS en iCloud voor Windows heette de functie voor gedeelde albums nog iCloud-fotodeling.

Hoe maak ik een reservekopie van een gedeeld album?

Er wordt geen automatische reservekopie gemaakt van de inhoud van een gedeeld album. Als je foto's of video's uit een gedeeld album wilt bewaren, voeg je ze toe aan je fotobibliotheek voordat je een reservekopie van je apparaat maakt.

• Op een iPhone, iPad of iPod touch: tik achtereenvolgens op de foto, de deelknopNo alt supplied for image en 'Bewaar afbeelding'.

• Op een Mac: selecteer de foto of video, houd Control ingedrukt en klik op 'Importeer'.

De opmerkingen of vind-ik-leuks bij een foto of video in een gedeeld album worden niet bewaard bij de foto of video.

Wat heb ik nodig om video's af te spelen en te delen, bij te dragen aan de gedeelde albums van iemand anders en opmerkingen aan foto's en video's toe te voegen of deze leuk te vinden?

• iPhone, iPad of iPod touch met iOS 7 of nieuwer

• Mac met OS X Mavericks 10.9 of nieuwer

• Apple TV (2e, 3e of 4e generatie) met Apple TV-software 6.0 of nieuwer

• Pc met Windows 7 or hoger en iCloud voor Windows

Als de eigenaar van een gedeeld album de optie 'Openbare website' inschakelt en de link met je deelt, kun je in een willekeurige up-to-date browser foto's en video's zien die door de eigenaar en alle bijdragers zijn toegevoegd.

Opmerkingen en vind-ik-leuks

Lees meer over opmerkingen en vind-ik-leuks.

Waarom kan ik de nieuwe opmerkingen in mijn gedeelde album niet zien? Of waarom zie ik nog opmerkingen die al verwijderd zijn?

1. Kijk op de pagina Systeemstatus om te zien of er problemen zijn met Foto's.

2. Controleer de internetverbinding op alle apparaten door apple.com/nl en iCloud.com. Je moet verbonden zijn met internet om een opmerking toe te voegen.

3. Controleer of het aantal opmerkingen op het iOS-apparaat en op de Mac of pc gelijk is.

Als je een werkende internetverbinding hebt en een foto of video niet op alle apparaten hetzelfde aantal opmerkingen heeft, probeer je de volgende stappen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Sluit de Foto's-app. Als je niet zeker weet hoe je dit doet, volg je deze stappen.

2. Tik op 'Instellingen' > [je naam] > 'iCloud' > 'Foto's'.

3. Schakel 'Gedeelde albums' uit.

4. Tik op 'OK'. De albums en foto's worden automatisch opnieuw toegevoegd als je deze instelling weer inschakelt.

5. Ga terug naar het beginscherm. Wacht ongeveer één minuut.

6. Tik op 'Instellingen' > [je naam] > 'iCloud' > 'Foto's'.

7. Schakel 'Gedeelde albums' in.

8. Ga terug naar het beginscherm.

9. Open 'Foto's' en tik op het tabblad 'Albums'.

10. Tik op de naam van het gedeelde album.

11. Bekijk de opmerkingen bij de foto of video.

Op een Mac:

1. Kies in de Foto's-app 'Foto's' > 'Voorkeuren'.

2. Schakel 'Gedeelde albums' uit.

3. Wacht ongeveer één minuut.

4. Selecteer 'Gedeelde albums'.

5. Ga naar het gedeelde album en bekijk de opmerkingen bij de foto of video.

Op een pc met Windows 7 of nieuwer en iCloud voor Windows:

1. Sluit alle geopende vensters van Windows Verkenner die je gebruikt om gedeelde albums te openen.

2. Ga naar het startscherm en klik vervolgens op de iCloud-tegel om iCloud voor Windows te openen.

3. Klik op de knop 'Opties' naast 'Foto's'.

4. Schakel 'Gedeelde albums' uit. Klik achtereenvolgens op 'OK' en op 'Pas toe'.

5. Wacht ongeveer één minuut en klik op de knop 'Opties'.

6. Selecteer 'Gedeelde albums'. Klik achtereenvolgens op 'OK' en op 'Toepassen'.

7. Open iCloud-foto's.

8. Dubbelklik op het gedeelde album en klik op 'Opmerkingen'.

9. Bekijk de opmerkingen bij de foto of video.

Kan ik de naam wijzigen waarmee ik opmerkingen aan een gedeeld album toevoeg?

De naam bij de opmerkingen komt overeen met de volledige naam van de Apple ID waarmee je je op het gedeelde album hebt geabonneerd. Volg deze stappen om je schermnaam te wijzigen:

1. Verwijder de opmerking. Als een opmerking eenmaal is geplaatst, kan de schermnaam niet meer worden gewijzigd.

2. Zeg je abonnement op het gedeelde album op.

3. Ga naar je Apple ID-accountpagina, log in en wijzig je naam. Als de account een creditcard voor aankopen heeft, moet die naam overeenkomen met de naam op de creditcard.

4. Vraag aan de eigenaar van het gedeelde album om je opnieuw een uitnodiging te sturen.

5. Accepteer de uitnodiging, zoek de foto of video en plaats de opmerking opnieuw.

Uitnodigingen en abonnees

Lees meer over uitnodigingen en abonnees.

Hoe nodig ik iemand opnieuw uit voor een gedeeld album als deze persoon mijn uitnodiging eerder heeft afgewezen, maar zich nu toch wil abonneren?

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Tik op 'Foto's'.

2. Tik op het tabblad 'Albums'.

3. Tik op een gedeeld album en ga naar het tabblad 'Personen'.

4. Selecteer de naam van de persoon uit de lijst van abonnees.

5. Tik op 'Stuur uitnodiging opnieuw'.

6. Als je deze persoon eerder uit de lijst met abonnees hebt verwijderd, tik je op 'Nodig anderen uit', voer je het e-mailadres van de persoon in en tik je op 'Voeg toe'.

Op een Mac:

1. Open de Foto's-app.

2. Open het gedeelde album in de navigatiekolom.

3. Klik op de knop PersonenNo alt provided for Image.

4. Selecteer de naam van de persoon uit de lijst van abonnees.

5. Klik op 'Verstuur uitnodiging opnieuw'.

Op een pc met iCloud voor Windows:

1. Open iCloud-foto's en dubbelklik op het gedeelde album om het te openen.

2. Klik op 'Opties'.

3. Klik op de naam van de persoon die zich wil abonneren.

4. Klik achtereenvolgens op 'Uitnodiging opnieuw versturen' en op 'Gereed'.

Ik heb een uitnodiging om mij te abonneren op een gedeeld album afgewezen. Hoe kan ik me alsnog op dat album abonneren?

Stuur een bericht naarde eigenaar van het gedeelde album en vraag deze je de uitnodiging opnieuw te sturen.

Ik heb uitnodigingen voor mijn gedeelde album via e-mail verstuurd, maar niet iedereen heeft er een ontvangen.

Probeer deze stappen:

1. Vraag aan de genodigden om te kijken of de uitnodiging misschien in de map voor ongewenste reclame is beland.

2. Verstuur de uitnodiging opnieuw. Een genodigde ontvangt het bericht niet als de postbus voor inkomende berichten vol is of als een filter heeft verhinderd dat de uitnodiging werd afgeleverd.

3. Als de genodigde de uitnodiging niet heeft ontvangen, vraag je de genodigde om een ander e-mailadres waar je de uitnodiging naartoe kunt sturen. Je kunt de uitnodiging ook naar het telefoonnummer sturen dat de genodigde voor Berichten gebruikt.

4. Vraag aan de genodigde of deze ooit een uitnodiging heeft ontvangen en of deze zich misschien heeft afgemeld voor de ontvangst van e-mails over gedeelde albums. De genodigde kan de onderstaande stappen gebruiken om weer uitnodigingen via e-mail te ontvangen.

Als de genodigden de uitnodiging nog steeds niet ontvangen, neem je contact op met Apple Support voor hulp.

Ik heb ervoor gekozen om geen uitnodigingen voor gedeelde albums te ontvangen, maar nu wil ik me toch abonneren op gedeelde albums.

Als je een uitnodiging in je e-mail hebt, open je deze en klik je onder in het bericht op 'Stuur mij geen e-mails van Gedeelde albums'. Er wordt nu een browservenster geopend waarin wordt gemeld dat je geen uitnodigingen voor gedeelde albums meer ontvangt. Klik op 'Maak deze wijziging ongedaan'.

Als je geen uitnodiging meer hebt, neem je contact op met Apple Support en zeg je dat je uitnodigingen voor gedeelde albums wilt ontvangen. Je krijgt de vorige uitnodigingen niet automatisch, maar je kunt wel contact opnemen met de eigenaar van een gedeeld album en deze vragen je opnieuw uit te nodigen.

Iemand heeft me een link naar een gedeeld album gestuurd, maar als ik op de link klik, verschijnt er een bericht dat het album niet meer wordt gedeeld.

Als de eigenaar het album heeft verwijderd of je uit de lijst met abonnees heeft verwijderd, zie je het bericht 'Dit album wordt niet langer gedeeld'.

Neem contact op met de eigenaar van het gedeelde album om te vragen of het is verwijderd, of vraag om een nieuwe uitnodiging.

Ik heb een uitnodiging voor een gedeeld album ontvangen van een afzender die ik niet ken.

Als je een uitnodiging voor een gedeeld album ontvangt die je als spam of ongewenste reclame beschouwt, laat je ons dit weten. Klik in de uitnodigingsmail op 'Meld ongewenste reclame'.

Je kunt ook naar de uitnodiging van de Foto's-app gaan op je iPhone, iPad, iPod touch of Mac en 'Meld reclame' > 'Verwijder en meld reclame' kiezen.

Video's

Welke videostructuren en -grootten worden ondersteund in gedeelde albums?

Gedeelde albums bieden ondersteuning voor MP4- en QuickTime-videobestandstypen en H.264- en MPEG-4-videostructuren. Video's mogen maximaal 15 minuten lang zijn.

Kan ik gedeelde video's afspelen via een mobiele verbinding?

Gedeelde albums bieden ondersteuning voor het afspelen van video via wifi- en mobiele verbindingen. Als je afspelen via een mobiele verbinding op een iOS-apparaat wilt inschakelen, ga je naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' en schakel je 'Foto's' in.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.