Vaststellen waarvandaan je een iPhone-app hebt gedownload in de Europese Unie

Gebruik Instellingen op een iPhone met iOS 17.4 of nieuwer om informatie over gedownloade apps te bekijken, inclusief de appmarktplaats of website waar de apps zijn gedownload.

De functies in dit artikel zijn alleen beschikbaar voor gebruikers in landen of regio's van de Europese Unie.

Controleren waarvandaan een app is gedownload

1. Open de Instellingen-app op je iPhone.

2. Scrol naar beneden en tik op de naam van de app die je wilt controleren.

3. Onder 'Appmarktplaatsinformatie' zie je naast 'Marktplaats' de naam van de appmarktplaats of de website die is gebruikt om die app te installeren. Als je de instelling voor een appmarktplaats zelf bekijkt, zie je naast 'Geïnstalleerd via' waar deze vandaan komt.

Scherm in Instellingen voor een app die op de iPhone is geïnstalleerd, met de naam van de marktplaats waarvandaan deze is geïnstalleerd en een link naar 'Ondersteuning'.

Hulp bij alternatieve appmarktplaatsen en apps die zijn gedownload via alternatieve app-distributie

Neem voor hulp contact op met de ontwikkelaar van de alternatieve appmarktplaats of de ontwikkelaar van de app die je hebt geïnstalleerd. Dit omvat hulp bij het gebruik van de app, problemen met de app en support voor facturering. Alternatieve appmarktplaatsen en apps die daarvandaan zijn gedownload, worden niet volledig ondersteund door Apple. Lees meer over alternatieve app-distributie.

1. Open de Instellingen-app op je iPhone.

2. Scrol naar beneden en tik op de naam van de app waarvoor je hulp nodig hebt.

3. Tik onder 'App-informatie' op de link 'Ondersteuning'. Hiermee wordt het gewenste supportpad geopend dat de ontwikkelaar heeft opgegeven.

4. Als je op een andere manier contact wilt opnemen met de ontwikkelaar of als je problemen ondervindt, zoek je op het internet naar de naam van de ontwikkelaar. Je kunt de app altijd verwijderen als je deze niet meer wilt.