Wat is er nieuw voor bedrijven iOS 17

Lees hier meer over de inhoud voor bedrijven die Apple heeft uitgebracht voor iOS 17.

iOS 17-updates verbeteren de stabiliteit, prestaties of compatibiliteit van je apparaat en worden aanbevolen voor alle gebruikers. Apparaatbeheerders kunnen software-updates beheren met behulp van een MDM-oplossing.

Raadpleeg Over updates voor iOS 17 voor meer informatie over algemene verbeteringen.

Raadpleeg Apple beveiligingsreleases voor details over de beveiligingsinhoud van deze updates.

iOS 17.4

• Gebruikers hoeven 'Bescherming voor gestolen apparaat' niet meer uit te schakelen om zich in te schrijven bij Mobile Device Management (MDM) of om een Exchange-account te configureren. Maar als ze zich op een onbekende locatie bevinden, moeten ze mogelijk een uur wachten.

• Verbetert de stabiliteit bij het bellen en zoeken naar contacten op apparaten met duizenden contacten en beheerde Open in-beperkingen.

• Gebruikers met beheerde Apple ID's kunnen nu studentenkaarten of personeelsbadges toevoegen aan Apple Wallet, als dit is toegestaan door hun school of bedrijf.

• Er zijn nieuwe MDM-beperkingen en -commando's beschikbaar voor het beheer van alternatieve marktplaatsen.

• MDM-oplossingen kunnen afgeslankte apps installeren om tijd, opslagruimte en bandbreedte te besparen.

• Het commando om de achtergrond in te stellen mislukt niet meer na herhaalde pogingen.

iOS 17.3

'Bescherming voor gestolen apparaat' moet worden uitgeschakeld om configuratieprofielen te installeren, handmatig in te schrijven voor MDM (Mobile Device Management) of handmatig Exchange-accounts te configureren.

iOS 17.2

• Er is een nieuwe sleutel, allowLiveVoicemail, toegevoegd om livevoicemail in of uit te schakelen via MDM.

• Apparaten kunnen nu uitbreidbare SSO-authenticatie die meerdere stappen vereist, voltooien.

• Wanneer de nieuwe sleutel forcePreserveESIMOnErase is ingesteld op True, worden geconfigureerde e-sims niet meer verwijderd wanneer het toegangscodebeleid wordt gewist.

• Het globale proxyprofiel veroorzaakt geen time-out meer voor AirDrop-detectieverzoeken.

• Verhelpt een probleem waarbij crashes van sharingd overmatig gegevensverbruik voor mobiele en wifiverbindingen veroorzaken.

• Exchange-agenda's worden nu weergegeven als een optie bij de standaardinstellingen van Agenda.

• Apparaten kunnen nu AirPrint-printers buiten het domein .local vinden.

iOS 17.1

• Functies van Continuïteit kunnen worden gebruikt met beheerde Apple ID's.

• Wie always-on VPN gebruikt, kan nu gesprekken voeren via mobiel en wifi, mobiele data gebruiken en sms/mms-berichten versturen.

• Verhelpt een probleem waarbij iOS-apparaten niet meer communiceren met MDM.

iOS 17.0.3

• Verhelpt een probleem waarbij gebruikers van Apple Business Essentials de configuratie niet kunnen voltooien na het bijwerken naar iOS 17.

• Verhelpt het probleem dat iOS 17-apparaten niet meer reageren wanneer ze verbinding maken met een beheerd wifinetwerk.

• De Agenda-app verstuurt uitnodigingen niet meer opnieuw naar alle deelnemers nadat zij een uitnodiging voor een Exchange-activiteit hebben geaccepteerd of afgeslagen.

iOS 17

iOS bevat nieuwe functies, oplossingen voor problemen en verbeteringen voor implementatie bij bedrijven en onderwijsinstellingen.

Apparaatbeheer

• Met MDM-oplossingen kun je op account gebaseerde apparaatinschrijving inschakelen zodat gebruikers in Instellingen hun iOS- of iPadOS-apparaat kunnen inschrijven voor beheer met behulp van de beheerde Apple ID van hun organisatie.

• Apple Configurator in iOS 17 kan nu een apparaat toewijzen aan een MDM-server terwijl het wordt toegevoegd aan Apple School Manager, Apple Business Manager of Apple Business Essentials.

• 'Log in met Apple' gebruikt automatisch de beheerde Apple ID voor beheerde apps en een persoonlijke Apple ID voor niet-beheerde apps.

• Met MDM-oplossingen kun je nu een minimaal versieniveau van het besturingssysteem instellen bij het inschrijven van apparaten wanneer je automatische apparaatinschrijving gebruikt.

• Declaratief apparaatbeheer kan nu worden gebruikt om updates te beheren in iOS en iPadOS.

• iOS biedt nu ondersteuning voor privé mobiele netwerken voor alleen data met LTE, 5G Non-standalone (NSA) of 5G Standalone (SA).

• Met 'Terug naar gebruiksklaar' kun je in een MDM-oplossing een wiscommando versturen, waarbij ook de wifigegevens en een optioneel MDM-inschrijvingsprofiel worden gewist zodat het apparaat automatisch naar het beginscherm gaat, klaar voor gebruik.

• Met MDM kun je een Apple Watch inschrijven en beheren als deze is gekoppeld aan een iPhone die onder supervisie staat.

• Nieuwe declaraties ondersteunen de implementatie van certificaten en identiteiten met behulp van ACME, SCEP of een versleutelde PKCS#12-container en certificaten die als .pem- of .der-bestand zijn versleuteld.

• Certificaten van een zelfondertekende certificaatautoriteit (CA) worden automatisch toegevoegd aan de vertrouwde rootcertificaten van het apparaat.

• Apparaten die zijn ingeschreven via gebruikersinschrijving kunnen nu worden geconfigureerd zodat automatische vergrendeling niet kan worden ingesteld op 'Nooit'. Dit zorgt ervoor dat bedrijfsgegevens worden beschermd.

• MDM kan nu rapporteren over de batterijconditie van iOS-apparaten.

Oplossingen voor problemen en overige verbeteringen

• Geannuleerde Exchange-activiteiten blijven niet langer in Agenda staan als ze elders zijn verwijderd.

• Apparaten reageren op MDM op een betrouwbaardere manier.

• Apple apparaten ondersteunen nu verbinding met 802.1X-netwerken met EAP-TLS met TLS 1.3 (EAP-TLS 1.3).

• Met netwerkdoorgifte kun je een veilige HTTP/3- of HTTP/2-doorgifte configureren om al het TCP- en UDP-verkeer via een proxy te versturen.

• iOS- en iPadOS-apparaten ondersteunen de configuratie van 802.1X via ethernet.