MacBook Air (13-inch, M3, 2024) - Geluidskaart

Voordat je begint

Waarschuwing

Lees Veilig omgaan met batterijen en volg de richtlijnen voor werkplekken en de omgang met batterijen voordat je begint.

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• Instelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm)

• ESD-veilig pincet

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Momentschroevendraaier (blauw, 0,65 kgf cm)

• Torx 3IP 44-mm halve-maanbitje

• Torx 5IP 50-mm bitje

Raadpleeg een complete lijst met gereedschappen die nodig zijn voor alle reparaties.

Verwijderen

1. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-10367) te verwijderen uit het afdekplaatje van de connector van de geluidskaart.

2. Verwijder het afdekplaatje van de connector van de geluidskaart en bewaar het om het later weer te monteren.

3. Gebruik het zwarte staafje om het uiteinde van de flexkabel van de hoeksensor van de klep uit de connector te tillen (1). Maak de flexkabel van de hoeksensor van de klep voorzichtig los van de geluidskaart (2).

• Opmerking: Gebruik indien nodig het zwarte staafje om de lijm tussen de flexkabel van de hoeksensor van de klep en de geluidskaart los te maken.

4. Gebruik het zwarte staafje om het uiteinde van de flexkabel van de geluidskaart uit de connector te tillen (1).

5. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 5IP-bitje om de twee 5IP-schroeven (923-10380) uit de geluidskaart te verwijderen).

6. Gebruik het zwarte staafje om het uiteinde van de flexkabel van de geluidskaart op te tillen. Verwijder de geluidskaart vervolgens uit de bovenbehuizing.

Montage

1. Gebruik het zwarte staafje om de geluidskaart in de bovenbehuizing te plaatsen.

•  Voorzichtig: Zorg ervoor dat de flexkabel van de hoeksensor van de klep niet vast komt te zitten onder de geluidskaart.

2. Stel de instelbare momentschroevendraaier in op een draaimoment van 16 Ncm.

3. Druk de geluidskaart voorzichtig op de bovenbehuizing (1). Gebruik nu de instelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 5IP-bitje om de twee 5IP-schroeven (923-10380) terug te plaatsen in de geluidskaart (2).

4. Druk het uiteinde van de flexkabel van de geluidskaart in de connector.

5. Druk het uiteinde van de flexkabel van de hoeksensor van de klep in de connector (1).

6. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de flexkabel van de hoeksensor van de klep vast te maken aan de geluidskaart (2).

7. Houd het afdekplaatje van de connector van de geluidskaart boven de uiteinden van de flexkabel van de hoeksensor van de klep en de flexkabel van de geluidskaart.

8. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-10367) aan te brengen in het afdekplaatje van de connector van de geluidskaart.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien: