MacBook Air (13-inch, M3, 2024) - Onderbehuizing

Voordat je begint

Waarschuwing

Lees Veilig omgaan met batterijen en volg de richtlijnen voor werkplekken en de omgang met batterijen voordat je begint.

Gereedschap

• Batterijafdekking

• Gereedschap voor uitlijning van batterijflexkabel

• Snijvaste handschoenen

• ESD-veilig pincet

• Permanente markeerstift met fijne punt

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Pentalobe-schroevendraaier

• Zuignap

• Momentschroevendraaier (blauw, 0,65 kgf cm)

• Torx Plus 3IP 44-mm halve-maanbitje

Raadpleeg een complete lijst met gereedschappen die nodig zijn voor alle reparaties.

Verwijderen

1. Leg de computer op een schone, vlakke ondergrond met de onderkant naar boven.

2. Gebruik de pentalobe-schroevendraaier om de twee pentalobe-schroeven (1) te verwijderen uit de voorhoeken van de onderbehuizing.

• Opmerking: De schroefkleur is afhankelijk van het specifieke model.

• Zilver en sterrenlicht (923-10465)

• Spacegrijs (923-10466)

• Middernacht (923-10467)

3. Gebruik de pentalobe-schroevendraaier om de twee pentalobe-schroeven (2) te verwijderen uit de achterhoeken van de onderbehuizing.

• Opmerking: De schroefkleur is afhankelijk van het specifieke model.

• Zilver en sterrenlicht (923-10468)

• Spacegrijs (923-10469)

• Middernacht (923-10470)

4. Let op de locatie van de vier clips binnenin waarmee de onderbehuizing aan de bovenbehuizing wordt bevestigd.

5. Lijn de rechterrand van de zuignap uit met de linkerrand van de richel in de bovenbehuizing, zoals afgebeeld. Druk nu op de zuignap om deze vast te zetten bij de voorkant van de onderbehuizing.

6. Trek de hendel van de zuignap omhoog totdat je de clip binnenin aan de voorkant los voelt komen.

7. Duw de zijkanten van de zuignap in om deze los te maken van de onderbehuizing.

8. Lijn de linkerrand van de zuignap uit met de rechterrand van de richel in de bovenbehuizing. Druk nu op de zuignap om deze vast te zetten bij de voorkant van de onderbehuizing.

9. Trek de hendel van de zuignap omhoog totdat je de clip binnenin aan de voorkant los voelt komen. Duw de zijkanten van de zuignap in om deze los te maken van de onderbehuizing.

10. Plaats de zuignap aan de linkerkant van de onderbehuizing.

11. Trek de hendel van de zuignap omhoog totdat je de clip binnenin aan de linkerkant los voelt komen. Duw de zijkanten van de zuignap in om deze los te maken van de onderbehuizing.

12. Plaats de zuignap aan de rechterkant van de onderbehuizing.

13. Trek de hendel van de zuignap omhoog totdat je de clip binnenin aan de rechterkant los voelt komen. Duw de zijkanten van de zuignap in om deze los te maken van de onderbehuizing.

14. Doe de snijvaste handschoenen aan.

15. Til de onderbehuizing iets op om een kleine opening te krijgen tussen de onderbehuizing en bovenbehuizing, aan de kant die naar jou is gericht. Trek vervolgens aan de onderbehuizing om deze te verwijderen van de bovenbehuizing. Leg de onderbehuizing met de bovenkant omhoog op een schone, vlakke ondergrond.

•  Voorzichtig: Til de onderbehuizing niet meer dan 10 mm op.

• Belangrijk: Als je de onderbehuizing vervangt:

• Bewaar de bestaande onderbehuizing totdat de reparatie is voltooid.

• Pak een permanente markeerstift en schrijf het serienummer van de computer aan de binnenkant van de vervangende onderbehuizing.

• Als je alleen de onderbehuizing vervangt en geen andere onderdelen, ga je verder met montagestap 11.

16. Doe de handschoenen uit.

17. Plaats de batterijafdekking op de batterij. Druk nu de gaten in de batterijafdekking op de schroeven in de bovenbehuizing totdat je een klik voelt.

18. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-10367) te verwijderen uit het afdekplaatje van de batterijconnector.

19. Verwijder het afdekplaatje van de batterijconnector en bewaar het om het later weer te monteren.

20. Gebruik een ESD-veilig pincet om het lipje van polyesterfolie op de batterijflexkabel beet te pakken. Trek nu het lipje recht omhoog om het uiteinde van de batterijflexkabel van de connector te tillen.

• Belangrijk: Zorg ervoor dat je het lipje van de polyesterfilm recht omhoog trekt. Als het lipje afscheurt, gebruik je het platte uiteinde van het zwarte staafje om het uiteinde van de batterijflexkabel van de connector te tillen.

Montage

1. Plaats de pennetjes van het gereedschap voor uitlijning van de batterijflexkabel in de schroefgaten, zoals in de afbeelding (1).

2. Leg het gereedschap plat terwijl je de uitlijningspennetjes in de schroefgaten (2) steekt.

3. Druk het uiteinde van de flexkabel van de batterij op de connector (3).

• Belangrijk: Het lipje van polyesterfolie moet vastgeplakt zitten op het uiteinde van de batterijflexkabel.

4. Verwijder het gereedschap voor uitlijning van de batterijflexkabel.

5. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier en het 3IP-bitje om één 3IP-schroef (923-10367) gedeeltelijk opnieuw in de rechterkant van de connector van de batterijflexkabel te draaien.

6. Plaats het afdekplaatje van de batterijconnector over het uiteinde van de batterijflexkabel. Schuif het uiteinde van het afdekplaatje onder de 3IP-schroef, zoals aangegeven (1).

7. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de 3IP-schroef aan de rechterkant van het afdekplaatje van de batterijconnector (2) vast te draaien.

8. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om één 3IP-schroef (923-10367) terug te plaatsen in de linkerkant van het afdekplaatje van de batterijconnector.

9. Pak de batterijafdekking aan de randen vast en til de afdekking van de bovenbehuizing.

10. Draai de computer totdat de beeldschermscharnieren naar je toe zijn gericht.

11. Doe de snijvaste handschoenen aan.

12. Plaats de onderbehuizing zo over de bovenbehuizing dat de beugels van de onderbehuizing op één lijn liggen met de twee schroeven binnenin bij de luidsprekers in de bovenbehuizing, zoals afgebeeld.

13. Druk op de onderbehuizing bij het linkerscharnier terwijl je de linkerkant van de onderbehuizing naar je toe trekt. Voel of de beugels van de onderbehuizing vasthaken aan de twee schroeven binnenin bij de luidsprekers in de bovenbehuizing.

•  Voorzichtig: Trek de onderbehuizing niet voorbij de rand van de bovenbehuizing bij het beeldschermscharnier.

14. Duw op de onderbehuizing terwijl je deze naar je toe trekt om de andere twee haakjes op de onderbehuizing te bevestigen aan twee schroeven aan de binnenzijde van de onderbehuizing.

•  Voorzichtig: Trek de onderbehuizing niet voorbij de rand van de bovenbehuizing bij het beeldschermscharnier.

15. Druk de onderbehuizing naar beneden totdat je voelt dat de vier clips binnen in de bovenbehuizing op hun plaats klikken.

16. Gebruik de pentalobe-schroevendraaier om de twee pentalobe-schroeven (1) aan te brengen in de achterhoeken van de onderbehuizing.

• Opmerking: De schroefkleur is afhankelijk van het specifieke model.

• Zilver en sterrenlicht (923-10468)

• Spacegrijs (923-10469)

• Middernacht (923-10470)

17. Gebruik de pentalobe-schroevendraaier om de twee pentalobe-schroeven (2) aan te brengen in de voorste hoeken van de onderbehuizing.

• Opmerking: De schroefkleur is afhankelijk van het specifieke model.

• Zilver en sterrenlicht (923-10465)

• Spacegrijs (923-10466)

• Middernacht (923-10467)

Voorzichtig

• Systeemconfiguratie is vereist als je het beeldscherm, de hoeksensor van de klep, het moederbord, de rechter- en linkerluidsprekers of de Touch ID-kaart hebt vervangen.

• Als je het moederbord hebt vervangen, wordt de computer opgestart in de diagnostische modus totdat Systeemconfiguratie is voltooid.

• Als je de Touch ID-kaart hebt vervangen, kun je deze alleen als aan/uit-knop gebruiken totdat je Systeemconfiguratie hebt voltooid.