MacBook Air (13-inch, M3, 2024) - USB-C-kaarten

Voordat je begint

Waarschuwing

Lees Veilig omgaan met batterijen en volg de richtlijnen voor werkplekken en de omgang met batterijen voordat je begint.

Verwijder het volgende onderdeel voordat je begint:

Gereedschap

• Instelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm)

• ESD-veilig pincet

• Tape voor afdekplaatje van I/O-connector

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Momentschroevendraaier (blauw, 0,65 kgf cm)

• Torx Plus 3IP 44-mm halve-maanbitje

• Torx Plus 5IP 50-mm bitje

• USB-C-oplaadkabel

Raadpleeg een complete lijst met gereedschappen die nodig zijn voor alle reparaties.

Opmerking

• Voor deze procedure heb je de tape voor het afdekplaatje van de I/O-connector nodig. Deze wordt meegeleverd met een vervangend moederbord, maar kan ook afzonderlijk worden besteld.

• De afbeeldingen voor deze procedure zijn voor het verwijderen en monteren van slechts één USB-C-kaart. De procedure is echter hetzelfde voor beide USB-C-kaarten.

Verwijderen

1. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de rechteronderrand van de tape voor het afdekplaatje van de I/O-connector op te tillen.

2. Gebruik een pincet om de tape van het afdekplaatje van de I/O-connector te verwijderen.

3. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier en het 3IP-bit om de vier 3IP-schroeven (923-10367) te verwijderen. Verwijder het afdekplaatje en bewaar het om het later weer te monteren.

4. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om het uiteinde van de flexkabel van de USB-C-kaart uit de connector te tillen.

5. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 5IP-bitje om de twee 5IP-schroeven (923-10376) te verwijderen uit de USB-C-kaart.

6. Pak de flexkabel van de USB-C-kaart bij het uiteinde vast. Schuif de USB-C-kaart in de richting van het moederbord (1). Til deze vervolgens omhoog en uit de bovenbehuizing (2).

Montage

1. Kantel de USB-C-kaart omlaag in de bovenbehuizing, zoals weergegeven (1). Zorg ervoor dat de USB-C-kaart het moederbord niet raakt. Laat vervolgens het andere uiteinde van de flexkabel van de USB-C-kaart in de bovenbehuizing zakken (2).

2. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 5IP-bitje om de twee 5IP-schroeven (923-10376) gedeeltelijk terug te plaatsen in de USB-C-kaart.

3. Steek het ene uiteinde van de USB-C-oplaadkabel in de poort om ervoor te zorgen dat de USB-C-kaart goed is uitgelijnd. Pas de uitlijning van de USB-C-kaart aan totdat het uiteinde van de kabel gemakkelijk kan worden geplaatst en verwijderd.

•  Gevaar: De USB‑C-oplaadkabel mag geen stroom krijgen.

4. Stel de instelbare momentschroevendraaier in op een draaimoment van 11,5 Ncm. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier met het 5IP-bitje om de twee 5IP-schroeven volledig aan te draaien in de USB-C-kaart.

5. Haal de USB-C-oplaadkabel uit de poort.

6. Druk het uiteinde van de flexkabel van de USB-C-kaart in de connector.

7. Plaats het afdekplaatje van de I/O-connector in de bovenbehuizing.

8. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de vier 3IP-schroeven (923-10367) terug te plaatsen in het afdekplaatje van de I/O-connector.

9. Verwijder de beschermlaag van de tape van het afdekplaatje van de I/O-connector.

10. Lijn de tape voor het afdekplaatje van I/O-connector uit met de rechterbovenhoek van het afdekplaatje van I/O-connector, zoals afgebeeld. Druk nu in de lengterichting op de tape om deze op het afdekplaatje van de I/O-connector bevestigen.

•  Voorzichtig: Zorg ervoor dat de tape van het afdekplaatje van de I/O-connector niet over de rand van het afdekplaatje steekt.

11. Trek de linkerbovenhoek van de bovenste plakstrip iets los. Rol de afdekstrip van het afdekplaatje van de I/O-connector vervolgens langzaam los.

Plaats het volgende onderdeel terug om de montage te voltooien: