No alt supplied for Image

Apple Watch SE (2e generatie) - Technische specificaties

Introductiejaar: 2022

Een Apple Watch identificeren

Materiaal en uitvoeringen

Kast van aluminium

• Middernacht

• sterrenlicht

• zilver

Afmetingen en gewicht

• 44 mm

• Hoogte: 44 mm

• Breedte: 38 mm

• Diepte: 10,7 mm

• Gewicht (GPS): 32,9 gram

• Gewicht (GPS + Cellular): 33 gram

• Geschikt voor een pols van 140‑245 mm

• 40 mm

• Hoogte: 40 mm

• Breedte: 34 mm

• Diepte: 10,7 mm

• Gewicht (GPS): 26,4 gram

• Gewicht (GPS + Cellular): 27,8 gram

• Geschikt voor een pols van 130‑200 mm

Hardware en knoppen

• Digital Crown

• Microfoon

• Knop aan de zijkant

• Speaker/ventilatie

• Optische hartslagsensor

Bediening

• Digital Crown met voelbare feedback

• Knop aan de zijkant

• Siri

Chip

• S8 SiP met 64‑bits dual‑core­processor

• 2‑core Neural Engine

• Capaciteit van 32 GB

Sensoren

• Optische hartslagsensor van de tweede generatie

• Kompas

• Always‑on hoogte­meter

• Versnellings­meter voor hoge G‑krachten

• Gyroscoop met groot dynamisch bereik

• Omgevings­licht­sensor

Gezondheid en conditie

• Hartslag-app

• Waarschuwing bij hoge of lage hartslag

• Meldingen bij onregelmatig ritme1

• Medicijnen-app

• Mindfulness-app

• Geluid-app

• Slaap-app met slaapfases

Display

• LTPO OLED Retina‑display

• Voorkant van Ion‑X-glas

• Tot 1000 nits maximale helderheid

• 326 pixels per inch

Voeding en batterijduur

• Batterij voor een hele dag, tot 18 uur bij normaal gebruik2

• Inge­bouwde, oplaadbare lithium‑ionbatterij

• In ongeveer 1,5 uur tot 80% opgeladen3

Besturings­­­­systeem

watchOS

watchOS is het meest geavanceerde wearable-OS ter wereld, met apps en features waarmee je actief, gezond, veilig en connected blijft.

Work‑outs en activiteit

• Hardlopen

• Aangepaste intervaltrainingen

• Aanpasbare work‑out­weergaven

• Hartslagzones

• Route

• Staplengte, grond­­contacttijd en verticale oscillatie

• Automatische baandetectie

• Multisport­work‑outs

• Wandeltocht

• Richting, helling, hoogteverschillen en coördinaten

• Aangepaste routepunten

• Automatisch gegenereerde routepunten voor mobiele­data­verbinding

• Backtrack met gps-gegevens

• Topografische kaarten van meer dan 1000 nationale en regionale parken (alleen VS)

• Fietsen

• Gemiddelde snelheid, hoogtetoename en afstand

• Verbinding met fietsaccessoires via Bluetooth

• Functioneel drempelvermogen

• Vermogenszones

• Cadans

• Live activiteit op iPhone

• Zwemmen

• Zwemmen in het zwembad of open water

• Automatisch baantjes bijhouden

• SWOLF-score

• Automatische detectie van zwemslagen

• Kickboard

• Gemiddeld tempo, totale afstand en baantjes

• Meer work‑outs

• Wandelen

• Crosstrainer

• Roeimachine

• Stepper

• HIIT

• Yoga

• Functionele krachttraining

• Dansen

• Coolingdown

• Coretraining

• Pilates

• Tai chi

• Rolstoel

• Kickboksen

• Multisport

• Overige

Veiligheid

• SOS-noodmelding4

• Internationale noodoproep5

• Ongelukdetectie4

• Valdetectie

Sterk ontwerp

• Waterbestendig tot 50 m (zwemproof)6

Connectiviteit

• L1 GPS, GNSS, Galileo en QZSS

• LTE en UMTS7

• Wifi 4 (802.11n)

• Bluetooth 5.3

• Apple Pay

• GymKit

Toegankelijk­heid

Inge­bouwde toegankelijkheids­­­­features voor beperkingen op het gebied van zien, bewegen, horen of leren.

Features zijn onder meer:

• VoiceOver

• Zoomen

• Labels voor aan/uit

• Verminder transparantie

• Verhoog contrast

• Kleurfilters

• Tekstgrootte

• Vette tekst

• Verminder beweging

• Uursignaal

• AssistiveTouch

• Kliksnelheid knoppen

• Aangepaste aanraking

• Automatisch beantwoorden van gesprekken

• Typ vragen aan Siri

• Ondersteuning voor RTT

• Volumebalans audio

• Transcriptie van audio

• Live spraak

• Snelle opties voor toegankelijkheid

• Monogeluid

• Voelbare tijd

• Persoonlijke stem

Omgevings­vereisten

• Temperatuur bij gebruik: 0 tot 35 °C

• Temperatuur bij opslag: –20 tot 45 °C

• Relatieve lucht­vochtigheid: 5-90%, niet‑condenserend

• Hoogte bij gebruik: 0 m tot 3000 m

Apple Watch SE en het milieu

Apple Watch SE met het geweven sportbandje is zo gemaakt dat de invloed op het milieu tot een minimum wordt beperkt:8

Doelstelling voor 2030

In combinatie met een geweven sportbandje is Apple Watch SE een van de eerste CO₂-neutrale producten van Apple:

• 30% gerecyclede of hernieuwbare materialen9

• 100% van de elektriciteit die nodig is voor de productie, is afkomstig van groene stroom10

• Minstens 50% wordt niet via de lucht vervoerd11

• 75% minder uitstoot op basis van het referentiepunt12

• 7,2 kg CO2e aan resterende uitstoot wordt gecompenseerd met hoogwaardige CO₂‑kredieten13

Materialen

• 100% gerecycled aluminium in de kast

• 100% gerecycled goud in het verguldsel van meerdere printplaten

• 100% gerecycled tin in het soldeer van meerdere printplaten

• 100% gerecycled wolfraam in de Taptic Engine

• 100% gerecyclede zeldzame aardmetalen in alle magneten

• Verpakking van 100% vezels14

• 44% gerecycled materiaal in verpakking van vezels

Energie

• 100% van de elektriciteit die nodig is voor de productie van Apple Watch SE met geweven sportbandje, is afkomstig van groene stroom

• 100% van het verwachte energie­verbruik van de klant wordt gecompenseerd met groene stroom15

• Voldoet aan de normen van de California Energy Commission voor de energie­zuinigheid van batterij­oplaad­systemen16

Afval

• In het kader van het Zero Waste-programma van Apple wordt er bij eindassemblage­fabrieken geen afval geproduceerd dat op een stort­plaats terechtkomt

Slimmere chemie17

• Arseenvrij displayglas

• Vrij van kwik, broomhoudende vlam­vertragers en pvc

• Voldoet aan de Europese REACH-verordening op het gebied van nikkel

Compatibiliteit

• iPhone Xs of nieuwer met iOS 17 of nieuwer

Inhoud verpakking

• Apple Watch SE

• Bandje

• Magnetische oplader-naar-USB‑C-kabel voor Apple Watch (1 m)

1. Voor meldingen bij onregelmatig ritme is de nieuwste versie van watchOS en iOS vereist. Deze feature is niet bedoeld voor gebruikers jonger dan 22 jaar, of gebruikers bij wie in het verleden atriumfibrilleren is vastgesteld.

2. Een batterijduur van een hele dag is gebaseerd op de volgende activiteiten: 90 keer kijken hoe laat het is, 90 meldingen, 45 minuten appgebruik en een work‑out van 60 minuten waarbij muziek wordt afgespeeld met Apple Watch via Bluetooth, allemaal in de loop van 18 uur. Het gebruik van Apple Watch SE (2e generatie) (GPS) is inclusief een Bluetooth-verbinding met iPhone gedurende de hele 18 uur van de test. Het gebruik van Apple Watch SE (2e generatie) (GPS + Cellular) is inclusief 4 uur verbinding met een mobiel netwerk en 14 uur verbinding met iPhone via Bluetooth in de loop van 18 uur. Tests uitgevoerd door Apple in augustus 2022 met prototypen van Apple Watch SE (2e generatie) (GPS) en Apple Watch SE (2e generatie) (GPS + Cellular), die waren gekoppeld met een iPhone; alle devices zijn getest met een prerelease­versie van de software. Batterijduur is afhankelijk van gebruik, configuratie, mobiel netwerk, signaalsterkte en vele andere factoren; feitelijke resultaten kunnen afwijken.

3. De laadtijden zijn van 0­% naar 80­% en van 0­% naar 100% met gebruikmaking van de meegeleverde magnetische oplaadkabel voor Apple Watch. Tests uitgevoerd door Apple in augustus 2022 met prototypen van Apple Watch SE (2e generatie) (GPS) en Apple Watch SE (2e generatie) (GPS + Cellular), die elk waren gekoppeld met een iPhone; alle devices zijn getest met een prereleaseversie van de software een magnetische oplader-naar-USB‑C-kabel voor Apple Watch (model A2652) en een Apple USB‑C-lichtnet­adapter (model A2305 van 20 W). Laadtijden zijn afhankelijk van instellingen en omgevings­factoren; feitelijke resultaten kunnen afwijken.

4. SOS-noodmelding vereist mobieledataverbinding, of ‘Bellen via wifi’ moet zijn ingeschakeld in combinatie met een internet­verbinding via je Apple Watch of je iPhone die in de buurt is.

5. Vereist Apple Watch Series 7, SE, Ultra of nieuwer. Ga naar apple.com/nl/watchos/feature-availability voor een lijst met ondersteunde landen en regio’s.

6. Apple Watch SE voldoet aan de waterbestendigheids­norm van 50 meter volgens ISO-norm 22810:2010. Dat betekent dat dit horloge geschikt is voor activiteiten in ondiep water, zoals zwemmen in zee of zwembad. Apple Watch SE is niet geschikt voor duiken, waterskiën en andere activiteiten waarbij sprake is van hoge watersnelheden of onderdompeling in diep water. Waterbestendigheid kan in de loop van de tijd afnemen. Zie support.apple.com/nl-nl/HT205000 voor meer informatie.

7. Abonnement vereist voor mobiel netwerk. Neem contact op met je provider voor meer informatie. Verbinding is afhankelijk van beschik­baarheid van netwerken. Zie apple.com/watch/cellular voor informatie over deelnemende providers en de voorwaarden die van toepassing zijn. Ga naar support.apple.com/nl-nl/HT207578 voor meer informatie over het instellen van deze feature.

8. Gegevens correct bij productintroductie. Beweringen over product zijn gebaseerd op de Amerikaanse configuratie van een Apple Watch SE met een geweven sportbandje.

9. De hoeveelheid gerecycled en hernieuwbaar materiaal in het product staat in verhouding tot de totale massa van het device, exclusief de verpakking of meegeleverde accessoires.

10. De elektriciteit die we gebruiken voor productie is groene stroom, en is onder meer afkomstig van groene energie­projecten van zowel toeleveranciers als Apple.

11. 50% van alle producten die op basis van hun gewicht CO₂-neutraal zijn, geldig vanaf de product­lancering, worden gedurende hun hele levenscyclus niet via de lucht vervoerd.

12. Vermindering van de CO₂-uitstoot wordt berekend op basis van dit referentie­­scenario: 1) Geen gebruik van schone elektriciteit voor de fabricage of het gebruik van producten, afgezien van wat er al via het meest recente stroomnetwerk beschikbaar is (gebaseerd op regionale emissie­factoren). 2) Het koolstof­gehalte van de belangrijkste materialen van Apple sinds 2015 (het jaar dat als referentie dient voor ons doel dat al onze producten in 2030 volledig CO₂‑neutraal zijn). Het koolstof­gehalte van materialen zegt iets over het gebruik van gerecycled materiaal en de productie­­­methode. 3) De gemiddelde combinatie van transport­­­­methoden van Apple (door de lucht, over het spoor, per boot, over land) per productlijn over een periode van drie jaar (boekjaar 2017 tot en met 2019) om het beste referentie­punt te bepalen voor de uitstoot die kan worden toegerekend aan het transport van onze producten.

13. Bekijk de milieurapportage voor meer informatie over ons gebruik van CO₂-kredieten.

14. Gebaseerd op de verpakking zoals verkocht en verzonden door Apple. Analyse van het gewicht van de Amerikaanse verpakking. Lijm, inkt en coatings worden niet meegenomen bij het berekenen van het plasticgehalte en het gewicht van de verpakking.

15. Apple compenseert 100% van het verwachte stroomverbruik van alleen de CO₂-neutrale combinaties van Apple Watch Series 9, Apple Watch SE en Apple Watch Ultra 2 in aluminium uitvoering.

16. Apple Watch SE voldoet aan de normen van de California Energy Commission voor de energie­zuinigheid van kleine batterij­oplaad­systemen, zoals uiteengezet in de California Code of Regulations.

17. In de Regulated Substances Specification van Apple staan de beperkingen beschreven voor het gebruik van bepaalde chemische stoffen in materialen in Apple producten, accessoires, productie­processen en de verpakkingen die worden gebruikt om producten naar eind­klanten te vervoeren. Deze beperkingen vloeien voort uit internationale wetten of richt­lijnen, voorschriften van regel­gevende instanties, vereisten van ecolabels, milieu­normen en het beleid van Apple zelf. Alle Apple producten zijn vrij van pvc en ftalaten, met uitzondering van netsnoeren in India, Thailand (netsnoer met twee pennen) en Zuid‑Korea, waar we nog wachten op goedkeuring van de overheid voor onze pvc- en ftalaten­­vervanger. De producten van Apple voldoen aan Richtlijn 2011/65/EU van de Europese Unie (plus amendementen), inclusief de vrijstellingen voor lood, bijvoorbeeld in de vorm van soldeer met hoge smelt­temperatuur. Apple is bezig met het uitfaseren van deze vrijgestelde stoffen in nieuwe producten waar dat technisch mogelijk is.

Apple Watch Ultra 2, Apple Watch Series 9 en Apple Watch SE vereisen een iPhone Xs of nieuwer met iOS 17 of nieuwer.

Features kunnen worden gewijzigd. Sommige features, apps en diensten zijn mogelijk niet in alle talen of regio’s beschikbaar. Bekijk het volledige overzicht.

Bandjes onder voorbehoud van verkrijgbaarheid.