Mobiel netwerk configureren op de Apple Watch

Met een mobiele verbinding op Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) of Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) kunt u bellen, berichten beantwoorden, meldingen ontvangen en meer, zelfs als u even niet bij uw iPhone kunt.

Scherm 'Start koppeling' op de iPhone X en Watch met een blauw bandje

Wat hebt u nodig

Voordat u uw mobiele netwerk configureert, controleert u of er updates zijn voor de instellingen van uw aanbieder.

Als u een grootzakelijk mobiel abonnement hebt, informeert u bij uw bedrijf of aanbieder of deze functie wordt ondersteund. Prepaidaccounts en sommige oudere accounts worden momenteel niet ondersteund. Informeer bij uw aanbieder of uw account in aanmerking komt.

Uw mobiele abonnement configureren

U kunt een mobiel netwerk inschakelen tijdens de eerste configuratie van uw Apple Watch. Tijdens de configuratie zoekt u naar de optie om een mobiel netwerk te configureren. Vervolgens volgt u de instructies op het scherm.

U kunt ook later een mobiel netwerk configureren vanuit de Apple Watch-app:

1. Open de Apple Watch-app op uw iPhone.
  2. Tik op de tab 'Mijn Watch' en vervolgens op 'Mobiel netwerk'.
  3. Tik op 'Configureer mobiel'.
  4. Volg de instructies voor uw aanbieder. Mogelijk moet u contact opnemen met uw aanbieder voor hulp.

Verbinding maken met een mobiel netwerk

Uw Apple Watch met mobiel netwerk schakelt automatisch over naar het meest energiezuinige draadloze netwerk dat beschikbaar is; dat kan uw iPhone zijn wanneer deze in de buurt is, of een wifinetwerk of een mobiel netwerk. Bij verbinding met een mobiel netwerk maakt de Watch gebruik van LTE. Als LTE niet beschikbaar is, probeert uw Watch verbinding te maken met UMTS als dit wordt ondersteund door uw aanbieder.

Als uw Watch verbinding maakt met een mobiel netwerk, kunt u de signaalsterkte aflezen in het bedieningspaneel of op de wijzerplaat 'Verkenner'. Houd uw vinger op de onderkant van het scherm en veeg omhoog om het bedieningspaneel te openen.

Volledig mobiel signaal in het bedieningspaneel op Apple Watch

De knop 'Mobiel netwerk' wordt groen wanneer het apparaat verbonden is. De groene stippen geven de signaalsterkte aan.

Bedieningspaneel op Apple Watch

De knop 'Mobiel netwerk' wordt wit wanneer het mobiele abonnement actief is maar de Watch is verbonden met uw iPhone via Bluetooth of wifi.

Veranderen van aanbieder

Uw iPhone en Apple Watch moeten dezelfde aanbieder gebruiken. Als u verandert van aanbieder op uw iPhone,* moet u het eerdere abonnement van uw Apple Watch verwijderen en u aanmelden voor een nieuw abonnement. Dit doet u als volgt:

1. Open de Apple Watch-app op uw iPhone.
  2. Tik op de tab 'Mijn Watch' en vervolgens op 'Mobiel netwerk'.
  3. Uw Apple Watch zou automatisch moeten overschakelen naar de aanbieder die uw iPhone gebruikt. Als u een nieuw abonnement moet toevoegen, tikt u op 'Voeg nieuw abonnement toe' en volgt u de instructies op het scherm. Als uw vorige abonnement nog steeds wordt weergegeven in de Apple Watch-app, kunt u dit verwijderen.

Als u hulp nodig hebt, neemt u contact op met uw aanbieder.

Uw mobiele abonnement overzetten naar een nieuwe Apple Watch

Wanneer u een nieuwe Apple Watch in gebruik neemt, kunt u de mobiele service van uw oude Watch naar uw nieuwe overzetten. Dit doet u als volgt:

1. Verwijder het mobiele abonnement van uw oude Apple Watch. Dit kunt u vanuit de Apple Watch-app doen of door uw oude Apple Watch te wissen.
  2. Koppel uw nieuwe Apple Watch met uw iPhone. Tik tijdens de configuratie op 'Configureer mobiel netwerk' om een mobiel abonnement toe te voegen.
  3. Bij sommige aanbieders kunt u uw bestaande abonnement rechtstreeks vanuit de Apple Watch-app naar uw nieuwe Apple Watch overzetten.
  4. Als u geen optie ziet om uw mobiele abonnement over te zetten, neemt u contact op met uw aanbieder voor hulp.

Informatie mobiel netwerk in de Apple Watch-app

Uw mobiele abonnement verwijderen

U kunt uw mobiele abonnement te allen tijde verwijderen:

1. Open de Apple Watch-app op uw iPhone.
  2. Tik op de tab 'Mijn Watch' en vervolgens op 'Mobiel netwerk'.
  3. Tik op het infosymbool naast uw mobiele abonnement bovenaan het scherm.
  4. Tik op 'Verwijder abonnement van [aanbieder]'. Tik opnieuw om te bevestigen.
  5. Als u niet opnieuw gaat koppelen, moet u mogelijk contact opnemen met uw aanbieder om uw mobiele abonnement op te zeggen.*

Als u uw Apple Watch wist en loskoppelt, krijgt u ook de optie om het abonnement van uw Apple Watch te verwijderen. Als dit wordt gevraagd, kiest u 'Wis alles' om het abonnement te verwijderen.

Informatie roaming in het buitenland

• Roaming wordt niet ondersteund buiten het dekkingsgebied van uw aanbieder.
  • Voor de dekking van de LTE- en UMTS-banden die over de hele wereld worden gebruikt, zijn de Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) en Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) verkrijgbaar in drie regionale modellen: Noord- en Zuid-Amerika, China, en Europa/Azië en Oceanië. In tegenstelling tot de iPhone is de Apple Watch niet verkrijgbaar in een wereldwijd model dat alle mobiele banden over de hele wereld ondersteunt. Daarom kan de Apple Watch niet roamen.
  • Als uw Apple Watch is verbonden met uw iPhone of een wifinetwerk waarmee al eerder verbinding is gemaakt, kunt u toch alle functies van uw Apple Watch gebruiken, zelfs als het mobiele netwerk niet beschikbaar is.

Meer informatie

• Gebruik de Apple Watch-app om uw mobiele datagebruik te controleren. Open de app op uw iPhone, tik op de tab 'Mijn Watch', tik op 'Mobiel' en scrol naar het gedeelte 'Mobiel datagebruik'.
  • Als u de mobiele verbinding in of uit wilt schakelen, veegt u omhoog op de wijzerplaat om het bedieningspaneel te openen. Tik op het symbool 'Mobiel netwerk' en schakel 'Mobiel netwerk' in of uit.
  • Als u het mobiele netwerk langere tijd ingeschakeld laat, raakt de batterij sneller leeg. Ook worden sommige apps mogelijk niet bijgewerkt als de Apple Watch niet is verbonden met de iPhone.
  • Als u sms-, mms- of pushberichten van apps van andere makers via het mobiele netwerk wilt ontvangen op uw Apple Watch, moet uw gekoppelde iPhone ingeschakeld zijn en verbonden zijn met wifi of een mobiel netwerk.
  • Lees hier hoe u Dual SIM gebruikt met de 'Cellular'-modellen van Apple Watch.

* Uw mobiele aanbieder brengt mogelijk kosten in rekening. Neem contact op met uw mobiele aanbieder voor meer informatie.