Mobiel netwerk configureren op de Apple Watch

Met een mobiele verbinding op Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) of Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) kunt u bellen, berichten beantwoorden, meldingen ontvangen en meer, zelfs als u even niet bij uw iPhone kunt.

Scherm 'Start koppeling' op de iPhone X en Watch met een blauw bandje.

Wat hebt u nodig

Voordat u mobiel netwerk configureert, controleert u op updates voor de instellingen van uw aanbieder.

Als u een zakelijk mobiel serviceabonnement hebt, controleert u bij uw bedrijf of aanbieder of deze functie wordt ondersteund. Prepaidaccounts en sommige oudere accounts worden momenteel niet ondersteund. Neem contact op met uw aanbieder om te controleren of uw account in aanmerking komt.

Uw mobiele abonnement configureren

U kunt een mobiel netwerk inschakelen als u eerst uw Apple Watch configureert. Tijdens de configuratie zoekt u naar de optie om een mobiel netwerk te configureren. Vervolgens volgt u de instructies op het scherm.

U kunt ook later een mobiel netwerk configureren vanuit de Apple Watch-app:

1. Open de Apple Watch-app op uw iPhone.
  2. Tik op het tabblad 'Mijn Watch' en vervolgens op 'Mobiel netwerk'.
  3. Tik op 'Configureer mobiel'.
  4. Volg de instructies voor uw aanbieder. Mogelijk moet u contact opnemen met uw aanbieder voor hulp.

Verbinding maken met een mobiel netwerk

Uw Apple Watch met mobiel netwerk schakelt automatisch over naar het meest energiezuinige draadloze netwerk dat beschikbaar is: deze kan verbinding maken met uw iPhone wanneer deze zich in de buurt van een wifinetwerk of mobiel netwerk bevindt. Wanneer uw Watch verbinding maakt met een mobiel netwerk, wordt er gebruikgemaakt van LTE-netwerken. Als LTE niet beschikbaar is, probeert uw Watch verbinding te maken met UMTS als dit wordt ondersteund door uw aanbieder.

Als uw Watch verbinding maakt met een mobiel netwerk, kunt u de signaalsterkte controleren via het bedieningspaneel of op de wijzerplaat. Houd de onderkant van het scherm ingedrukt en veeg omhoog om het bedieningspaneel te openen.

Volledig mobiel signaal in het bedieningspaneel op Apple Watch.

De knop 'Mobiel netwerk' wordt groen wanneer het apparaat verbonden is. De groene stippen geven de signaalsterkte aan.

Bedieningspaneel op Apple Watch.

De knop 'Mobiel netwerk' wordt wit wanneer het mobiele abonnement actief is maar de Watch is verbonden met uw iPhone via Bluetooth of wifi.

Veranderen van aanbieder

Uw iPhone en Apple Watch moeten dezelfde aanbieder gebruiken. Als u verandert van aanbieder op uw iPhone,* moet u het vorige serviceabonnement van uw Apple Watch verwijderen en u aanmelden voor een nieuw abonnement. Dit doet u als volgt:

1. Open de Apple Watch-app op uw iPhone.
  2. Tik op het tabblad 'Mijn Watch' en vervolgens op 'Mobiel netwerk'.
  3. Uw Apple Watch zou automatisch moeten overschakelen naar de aanbieder die uw iPhone gebruikt. Als u een nieuw abonnement moet toevoegen, tikt u op 'Voeg nieuw abonnement toe' en volgt u de instructies op het scherm. Als uw vorige abonnement nog steeds wordt weergegeven in de Apple Watch-app, kunt u dit verwijderen.

Als u hulp nodig hebt, neemt u contact op met uw aanbieder.

Uw mobiele abonnement overzetten naar een nieuwe Apple Watch

Wanneer u klaar bent om een ​​nieuwe Apple Watch te gebruiken, kunt u de mobiele service van uw oude Watch naar uw nieuwe overzetten. Dit doet u als volgt:

1. Verwijder het mobiele abonnement van uw oude Apple Watch. Dit kunt u vanuit de Apple Watch-app doen of door uw oude Apple Watch te wissen.
  2. Koppel uw nieuwe Apple Watch met uw iPhone. Tik tijdens de configuratie op 'Configureer mobiel netwerk' om een ​​mobiel abonnement toe te voegen.
  3. Bij sommige aanbieders kunt u uw bestaande abonnement rechtstreeks vanuit de Apple Watch-app naar uw nieuwe Apple Watch overzetten.
  4. Als u de optie niet ziet om uw mobiele abonnement over te zetten, neemt u contact op met uw aanbieder voor hulp.

Informatie mobiel netwerk in de Apple Watch-app.

Uw mobiel abonnement verwijderen

U kunt uw mobiele abonnement te allen tijde verwijderen:

1. Open de Apple Watch-app op uw iPhone.
  2. Tik op het tabblad 'Mijn Watch' en vervolgens op 'Mobiel netwerk'.
  3. Tik op het infosymbool naast uw mobiele abonnement boven in het scherm.
  4. Tik op 'Verwijder abonnement van [aanbieder]'. Tik opnieuw om te bevestigen.
  5. Als u niet opnieuw gaat koppelen, moet u mogelijk contact opnemen met uw aanbieder om uw mobiele abonnement te annuleren.*

Als u uw Apple Watch wist en loskoppelt, krijgt u ook de optie om het abonnement van uw Apple Watch te verwijderen. Als dit wordt gevraagd, kiest u 'Wis alles' om het abonnement te verwijderen.

Informatie over internationaal roamen

• Mobiel roamen wordt niet ondersteund buiten het dekkingsgebied van uw aanbieder.
  • Voor de dekking van de LTE- en UMTS-banden die over de hele wereld worden gebruikt, zijn de Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) en Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) verkrijgbaar in drie regionale modellen: Noord- en Zuid-Amerika, China, en Europa/Azië en Oceanië. De Apple Watch is niet net zoals de iPhone verkrijgbaar in een wereldwijd model dat alle mobiele banden over de hele wereld ondersteunt. Daarom kan de Apple Watch niet roamen.
  • Als uw Apple Watch is verbonden met uw iPhone of een wifinetwerk waarmee al eerder verbinding is gemaakt, kunt u wel nog alle functies van uw Apple Watch gebruiken, zelfs als het mobiele netwerk niet beschikbaar is.

Meer informatie

• Gebruik de Apple Watch-app om uw mobiele datagebruik te controleren. Open de app op uw iPhone, tik op het tabblad 'Mijn Watch', tik op 'Mobiel' en scrol naar het gedeelte 'Mobiel datagebruik'.
  • Als u de mobiele verbinding wilt in- of uitschakelen, veegt u omhoog op de wijzerplaat om bedieningspaneel te openen. Tik op het symbool 'Mobiel netwerk' en schakel 'Mobiel netwerk' in of uit.
  • Als u mobiel netwerk langere tijd ingeschakeld laat, wordt meer batterij verbruikt. Ook worden sommige apps mogelijk niet bijgewerkt als de Apple Watch niet is verbonden met de iPhone.
  • Als u sms-, mms- of pushberichten van apps van derden op uw Apple Watch met een mobiel netwerk wilt ontvangen, moet uw gekoppelde iPhone zijn ingeschakeld en zijn verbonden met wifi of een mobiel netwerk.

* Uw aanbieder brengt mogelijk kosten in rekening. Neem contact op met uw aanbieder voor meer informatie.