Organiseer je foto's en vind ze op je iPhone, iPad of iPod touch.

De Foto's-app helpt je je foto's en video's geordend en toegankelijk te houden. Je kunt zelfs een op jou afgestemde weergave van je foto's maken en de intelligente zoekfunctie helpt je snel te vinden wat je zoekt.

De Foto's-app is ingedeeld in de tabbladen 'Bibliotheek', 'Voor jou', 'Albums' en 'Zoek'. Wanneer je 'iCloud-foto's' inschakelt, wordt je verzameling up-to-date gehouden op al je apparaten. En met de geavanceerde zoekfuncties kun je eenvoudig foto's zoeken van een persoon, plaats, object of activiteit.

Voordat je begint

Bibliotheek

Geniet van een op jou afgestemde weergave van je herinneringen op het tabblad 'Bibliotheek' en blader in 'Jaren', 'Maanden', 'Dagen' of 'Alle foto's'. Je ziet ook Live Photos en video's tot leven komen terwijl je scrolt en zoekt.

ios-17-iphone-14-pro-photos-library-all-photos
  • Jaren: bekijk je volledige bibliotheek met foto's en video's die je elk jaar hebt gemaakt. Veeg vervolgens voor een impressie van de hoogtepunten.

• Maanden: per maand zie je groepen foto's en video's geordend op basis van herinneringen en locaties. Tik op de knop 'Meer'knop 'Meer' om een film met je momenten te delen of af te spelen.

• Dagen: zoek je foto's van de dag en bekijk video's die automatisch worden afgespeeld terwijl je scrolt. Tik op een foto en veeg omhoog om de locatie ervan op een kaart te bekijken en de personen te zien die erop staan afgebeeld.

• Alle foto's: bekijk je volledige fotobibliotheek, inclusief schermfoto's en dubbele foto's, in de volgorde waarin ze zijn gemaakt.

Met iOS 14 en hoger kun je filteren wat er wordt weergegeven, zodat je gemakkelijker kunt bladeren door je bibliotheek. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen foto's of alleen video's weer te geven. Filteren wat je ziet:

1. Tik op het tabblad 'Bibliotheek'.

2. Tik op 'Alle foto's' en tik vervolgens op de knop 'Meer'knop 'Meer' in de rechterbovenhoek.

3. Tik op 'Filters' en kies vervolgens een optie zoals 'Video's' of 'Favorieten'.

4. Tik op 'Gereed'.

Tik op de knop 'Filters'knop 'Filters' bovenaan het scherm om het filter ongedaan te maken. Kies vervolgens een optie en tik op 'Gereed'.

Live Photos en video's worden niet automatisch afgespeeld wanneer de energiebesparingsmodus is ingeschakeld.

Voor jou

Op het tabblad 'Voor jou' zoekt Foto's naar foto's en video's van opvallende momenten. Deze worden vervolgens gepresenteerd in verzamelingen met de naam 'Terugblikken'. Je kunt ook activiteiten in het gedeelde album bekijken, ideeën opdoen voor het toevoegen van effecten aan bepaalde foto's en deelsuggesties vinden: verzamelingen foto's die je kunt delen.

ios-17-iphone-14-pro-photos-for-you-memories

Albums

Op het tabblad 'Albums' vind je de albums die je hebt aangemaakt, gedeelde albums die je hebt aangemaakt of waaraan je deelneemt en verzamelingen van verschillende soorten foto's en video's, zoals selfies, portretten en slowmotionvideo's. Je kunt je foto's ook op een wereldkaart bekijken in het album 'Plaatsen' of door je foto's bladeren op basis van wie daarop staat in het album 'Mensen en huisdieren'.

In het album 'Recent' vind je je hele verzameling, in de volgorde waarin je de foto's en video's aan je bibliotheek hebt toegevoegd. Als je iCloud-foto's gebruikt, worden de wijzigingen die je op een apparaat aanbrengt in je albums, ook weergegeven op je andere apparaten.

ios-17-iphone-14-pro-photos-albums

Een nieuw album aanmaken

1. Open Foto's.

2. Ga naar 'Albums' en tik op de knop 'Voeg toe' knop 'Voeg toe'.

3. Tik op 'Nieuw album'. Typ een naam voor het album, tik op 'Bewaar' en kies de foto's en video's die je wilt toevoegen.

4. Tik op 'Gereed'.

Aan een bestaand album toevoegen

1. Open Foto's.

2. Tik op 'Selecteer' en tik vervolgens op de foto's en video's die je wilt toevoegen.

3. Tik op de knop 'Deel' knop 'Deel', tik op 'Zet in album' en kies een album.

De naam van een album wijzigen

1. Ga naar het album en tik op de knop 'Meer'knop 'Meer'.

2. Tik op 'Wijzig naam van album'.

3. Wijzig de naam en tik op 'Bewaar'.

Je albums herschikken

1. Ga naar 'Albums', tik op 'Toon alles' en tik op 'Wijzig'.

2. Houd je vinger op een album en sleep het album naar de gewenste plek.

3. Tik op 'Gereed'.

Foto's sorteren binnen een album

In iOS 14 en nieuwer:

1. Ga naar een album en tik op de knop 'Meer'knop 'Meer'.

2. Tik op 'Sorteer' en kies een sorteeroptie, zoals 'Aangepaste volgorde', 'Oudste eerst' of 'Nieuwste eerst'.

Dubbele foto's detecteren en samenvoegen

In iOS 16 en nieuwer kan de Foto's-app dubbele foto's detecteren. Als je dubbele foto's in je bibliotheek hebt, wordt er automatisch een album 'Dubbele onderdelen' gemaakt en kun je vergelijkbare afbeeldingen samenvoegen om ruimte te besparen.

Een album delen

Je kunt foto's, video's en albums delen met bepaalde personen en hen vervolgens toestemming verlenen om hun eigen foto's, video's en opmerkingen toe te voegen. Op het tabblad 'Albums' kun je de gedeelde albums zien die je hebt aangemaakt en waaraan je deelneemt. Meer informatie over het delen van albums in de Foto's-app.

Zoeken naar foto's

Met de Foto's-app kun je eenvoudig foto's van bepaalde personen, plaatsen, dingen of activiteiten vinden. Tik op het tabblad 'Zoek' en typ vervolgens wat je zoekt in de zoekbalk.

ios-17-iphone-14-pro-photos-search
  • Momenten: Zoek naar een activiteit, zoals een concert dat je hebt bijgewoond of een reis die je hebt gemaakt. Foto's kan de tijd en locatie van je foto's samen met lijsten met online activiteiten gebruiken om overeenkomende foto's te vinden.

• Mensen en huisdieren: zoek foto's in je bibliotheek van een specifieke persoon, een groep mensen, een kat of een hond. Houd namen en gezichten geordend in het album 'Personen'.

• Plaatsen: bekijk je foto's en video's op een kaart in 'Plaatsen'. Of voer de naam van een locatie in de zoekbalk in om foto's en video's van die plaats te bekijken.

• Categorieën: Foto's herkent scènes, objecten en verschillende soorten locaties. Zoek een term als 'strand' en selecteer vervolgens een van de resultaten om alle foto's te bekijken die daarmee overeenkomen.

Het tabblad 'Zoek' geeft ook suggesties voor momenten, personen, plaatsen, categorieën en groepen die je kunt zoeken. Tik op een voorgestelde zoekopdracht, zoals 'Een jaar geleden' of 'Dieren', om je foto's te verkennen.

Als je foto's zoekt, worden gezichtsherkenning en detectie van scènes en objecten volledig op je apparaat uitgevoerd. Meer informatie over foto's en je privacy.