Pechhulp via satelliet op je iPhone gebruiken

Met de iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 15 of iPhone 15 Pro kun je sms'en voor pechhulp wanneer je zonder netwerk zit en geen mobiele of wifidekking hebt.

Hoe pechhulp via satelliet werkt

Als je hulp nodig hebt bij autoproblemen, bijvoorbeeld omdat de auto een lekke band heeft, zonder brandstof of elektriciteit zit of je hebt jezelf buitengesloten, en je hebt geen netwerkverbinding, kun je via satelliet contact opnemen met een pechhulpdienst1,2.

Als je met je iPhone verbinding wilt maken met een satelliet, moet je je buiten bevinden met een vrij zicht op de lucht en de horizon. Het versturen of ontvangen van een bericht via een satellietverbinding gaat iets anders dan via een mobiel netwerk.

Meer informatie over met je iPhone verbinding maken met een satelliet

Pechhulp via satelliet is alleen beschikbaar in de VS. Deze functie is twee jaar gratis na de activering van een iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 15 of iPhone 15 Pro.

De prijsinformatie wordt verstrekt voordat hulp wordt verzonden.

Pechhulp via satelliet op iPhone aanvragen

1. Tik in Berichten op de knop 'Nieuw bericht'No alt supplied for Image om een gesprek te starten

2. Typ 'Roadside' (Pechhulp) in het adresveld. Wanneer je zonder netwerk zit en geen mobiele of wifidekking hebt, zie je de optie om Pechhulp via satelliet aan te vragen.

Je kunt sms'en voor pechhulp wanneer je geen netwerkverbinding hebt.
  3. Tik op 'Roadside Assistance' (Pechhulp).

4. Volg de instructies op het scherm om verbinding te maken met een satelliet en om hulp te vragen.

Wanneer je sms't voor pechhulp via satelliet, moet je vragen over de aard van het noodgeval beantwoorden.

Als je probeert 911 (het Amerikaanse alarmnummer) te bellen en je hebt geen verbinding, krijg je ook de optie om hulpdiensten of pechhulp te sms'en via satelliet.

Beschikbaarheid van Pechhulp via satelliet

• Je hebt een iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 15 of iPhone 15 Pro nodig met:

• iOS 17 of nieuwer om verbinding te maken met de AAA voor hulp onderweg.

• iOS 17.2 of nieuwer en een Verizon-simkaart om verbinding te maken met Verizon voor hulp onderweg.

• Je moet je op een plek bevinden waar geen mobiel bereik en geen wifi is.

• Je moet met je iPhone verbinding maken met een satelliet

• Pechhulp via satelliet is alleen beschikbaar in de VS (inclusief Puerto Rico). Sommige pechhulpdiensten ondersteunen mogelijk niet alle staten of gebieden.

• Internationale reizigers die de VS bezoeken, kunnen de functie gebruiken tijdens hun bezoek, behalve als ze hun iPhone in bepaalde landen of regio's hebben gekocht3

1. De AAA biedt pechhulp voor vierwielige, motorgestuurde auto's en vrachtwagens.

2. Pechhulp wordt aangeboden door pechhulpdiensten volgens de voorwaarden van hun lidmaatschap of abonnement en kan ook beschikbaar zijn voor gebruikers zonder lidmaatschap of abonnement. Algemene voorwaarden kunnen van toepassing zijn.

3. Satellietverbinding wordt niet aangeboden op iPhone-modellen die zijn gekocht in Armenië, China (vasteland), Hongkong, Kazachstan, Kirgizië, Macao, Rusland en Wit-Rusland.