De vergrendelde privémodus in Safari gebruiken

Vergrendel je privévensters, zodat je ze geopend en privé kunt houden, zelfs als je van je apparaat wegloopt.

De privémodus in Safari gebruiken op je Apple apparaat

Als je de privémodus gebruikt, onthoudt Safari de pagina's die je bezoekt, je zoekgeschiedenis of je gegevens voor automatisch invullen niet. De privémodus beschermt je ook tegen tracking door het laden van bekende trackers te blokkeren en door tracking te verwijderen die wordt gebruikt om individuele gebruikers van URL's te identificeren terwijl je surft.

Voor extra privacy kunnen je privévensters worden vergrendeld als je ze niet gebruikt.

• Als je apparaat is vergrendeld of in de sluimerstand staat, of als je Safari niet actief gebruikt, worden je privévensters in Safari vergrendeld.

• Als je je apparaat ontgrendelt of uit de sluimerstand haalt, of Safari opnieuw gaat gebruiken, ontgrendel je gewoon je privévenster met Touch ID, Face ID of de toegangscode of het wachtwoord van je apparaat.

De vergrendelde privémodus is beschikbaar vanaf iOS 17, iPadOS 17 en in Safari 17 op macOS Monterey, macOS Ventura en macOS Sonoma. Als je de optie voor het vergrendelen van privévensters niet ziet staan, werk je de software van je apparaat bij naar de nieuwste versie.

De privémodus in- of uitschakelen op je iPhone

De privémodus inschakelen op een Mac

De vergrendelde privémodus is standaard ingeschakeld in macOS. In iOS en iPadOS heb je de mogelijkheid om de vergrendelde privémodus in te schakelen als je de privémodus voor de eerste keer gebruikt na het bijwerken naar ondersteunde software. Je kunt deze optie ook inschakelen in Instellingen.

De vergrendelde privémodus in- of uitschakelen op een iPhone of iPad

1. Open de Instellingen-app.

2. Scroll omlaag en tik op 'Safari'.

3. Scrol omlaag naar 'Privacy en beveiliging' en schakel vervolgens 'Face ID/ Touch ID vereist om de privémodus te ontgrendelen' in. Of schakel deze optie uit als je niet wilt dat je privévensters worden vergrendeld.

In de Safari-instellingen kun je instellen dat Face ID vereist is om privévensters te ontgrendelen.

De vergrendelde privémodus in- of uitschakelen op een Mac

1. Open Safari.

2. Kies in het Safari-menu 'Instellingen'.

3. Klik op 'Privacy'.

4. Schakel naast 'Privémodus' het aankruisvak in voor de optie 'Touch ID vereist om vergrendelde tabbladen te bekijken'. Of schakel deze optie uit als je niet wilt dat je privévensters worden vergrendeld.

Ga op de Mac naar 'Safari' > 'Instellingen' en kies vervolgens 'Privacy' om in te stellen dat Touch ID vereist is om vergrendelde tabbladen te bekijken.

Als privévensters worden vergrendeld

Een vergrendeld privévenster in Safari op een iPhone.
  • Op een iPhone of iPad worden privévensters vergrendeld als Safari niet op de voorgrond wordt uitgevoerd of als je van de privémodus naar de normale modus overschakelt. De vensters worden ook vergrendeld als je je apparaat vergrendelt.

• Op een Mac worden privévensters vergrendeld als Safari gedurende een bepaalde periode niet het actieve venster is. De vensters worden ook vergrendeld als je je Mac vergrendelt, als deze in de sluimerstand gaat of als een schermbeveiliging wordt gestart.

• Op een Mac kun je alle privévensters handmatig vergrendelen: kies in de menubalk van Safari 'Venster' > 'Vergrendel alle privévensters'.

• Privévensters worden niet vergrendeld als je geen webpagina hebt geladen.

• Privévensters worden niet vergrendeld als je audio of video afspeelt.