MacBook Air (15-inch, M2, 2023) - USB-C-kaarten

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• Verstelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm)

• Tape voor afdekplaatje van I/O-connector

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Momentschroevendraaier (blauw, 0,65 kgf cm)

• Torx Plus 3IP 44-mm halve-maanbitje

• Torx Plus 5IP 50-mm bitje

• USB-C-oplaadkabel

Opmerking: de afbeeldingen voor deze procedure zijn voor het verwijderen en monteren van slechts één USB-C-kaart. De procedure is echter hetzelfde voor beide USB-C-kaarten.

Verwijderen

1. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de rechterbenedenhoek van de tape van het afdekplaatje van de I/O-connector los te trekken. Verwijder vervolgens de tape van het afdekplaatje van de I/O-connector. Gooi de tape weg.

2. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de drie 3IP-schroeven (923-08925) te verwijderen uit het afdekplaatje van de I/O-connector. Verwijder het afdekplaatje en bewaar het om het later weer te monteren.

3. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om het uiteinde van de USB-C-flexkabel uit de connector te tillen.

4. Til het uiteinde van de USB-C-flexkabel (1) op terwijl je het zwarte staafje gebruikt om de plakstrip los te maken (2). Trek vervolgens de USB-C-flexkabel van de bovenbehuizing.

5. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 5IP-bitje om de twee 5IP-schroeven (923-08978) te verwijderen uit de USB-C-kaart.

6. Kantel de USB-C-kaart omhoog en til deze uit de bovenbehuizing.

Montage

1. Als je een vervangende USB-C-kaart installeert, verwijder je de plakstrip van de flexkabel.

2. Plaats de USB-C-kaart in de bovenbehuizing.

3. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 5IP-bitje om de twee 5IP-schroeven (923-08978) gedeeltelijk terug te plaatsen in de USB-C-kaart.

4. Steek het ene uiteinde van de USB-C-oplaadkabel in de poort (1) voor een juiste uitlijning van de USB-C-kaart. Pas de uitlijning van de USB-C-kaart aan totdat het uiteinde van de kabel gemakkelijk kan worden geplaatst en verwijderd.

•  Gevaar: de USB-C-oplaadkabel mag geen stroom krijgen.

5. Stel de verstelbare momentschroevendraaier in op een draaimoment van 11,5 Ncm. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het 5-bitje om de twee 5IP-schroeven (2) volledig terug te plaatsen in de USB-C-kaart.

6. Verwijder de USB-C-oplaadkabel.

7. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de flexkabel van de USB-C-kaart voorzichtig tegen de USB-C-kaart te drukken (1). Druk vervolgens het uiteinde van de flexkabel van de USB-C-kaart in de connector (2).

8. Houd de flexkabel van de USB-C-kaart 10 seconden ingedrukt om deze aan de bovenbehuizing te bevestigen.

9. Plaats het afdekplaatje van de I/O-connector over de uiteinden van de flexkabels.

10. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de drie 3IP-schroeven (923-08925) terug te plaatsen in het afdekplaatje van de I/O-connector.

11. Verwijder de achterkant van de tape van het afdekplaatje van de I/O-connector. Lijn de tape vervolgens uit met de rechterrand van het afdekplaatje van de I/O-connector, zoals afgebeeld.

•  Voorzichtig: zorg ervoor dat de tape van het afdekplaatje van de I/O-connector niet over de rand van het afdekplaatje steekt.

12. Druk langs de lengte van de tape van het afdekplaatje van de I/O-connector om het aan het afdekplaatje van de I/O-connector te bevestigen.

13. Trek de linkerbovenhoek van de plakstrip iets los. Rol de tape voor het afdekplaatje van de I/O-connector vervolgens langzaam los.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien: