Mac Studio (2023) - Ethernetkaart

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• Verstelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm)

• ESD-veilig pincet

• Ethernetkabel

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Momentschroevendraaier (oranje, 0,85 kgf cm)

• Torx Plus 3IP halve-maanbitje

• Torx Plus 4IP-bitje

• Torx T6 70-mm bitje

Verwijderen

1. Gebruik de oranje momentschroevendraaier met het Torx Plus 3IP halve-maanbitje om de twee 3IP-schroeven (923-09162) te verwijderen uit het afdekplaatje van connector 1 van de ethernetkaart.

2. Verwijder het afdekplaatje voor connector 1 van de ethernetkaart en bewaar het om het later weer te monteren.

3. Gebruik het zwarte staafje om het uiteinde van de flexkabel van de ethernetkaart uit de connector op het moederbord te tillen.

4. Zet de computer recht omhoog met de poorten aan de voorkant naar boven gericht.

5. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het Torx Plus 4IP-bitje om de twee 4IP-schroeven (923-09167) te verwijderen uit het afdekplaatje van connector 2 van de ethernetkaart.

6. Verwijder het afdekplaatje voor connector 2 van de ethernetkaart en bewaar het om het later weer te monteren.

7. Gebruik het zwarte staafje om het uiteinde van de flexkabel van de ethernetkaart uit de connector op de ethernetkaart te tillen.

8. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het T6 70-mm bitje om de twee 6IP-schroeven (923-08937) te verwijderen uit de ethernetkaart en de poort voor het netsnoer.

9. Til de ethernetkaart uit de behuizing.

Montage

1. Plaats de ethernetkaart in de behuizing.

2. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het T6 70-mm bitje om de twee 6IP-schroeven (923-08937) gedeeltelijk terug te plaatsen in de ethernetkaart.

• Opmerking: steek de schroeven door de schroefgaten in de ethernetkaart en de poort voor het netsnoer en zet ze vast in het schroefdraad in de behuizing.

3. Druk het uiteinde van de flexkabel van de ethernetkaart in de connector op de ethernetkaart.

4. Plaats het afdekplaatje voor connector 2 van de ethernetkaart over de connector.

5. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het Torx Plus 4IP-bitje om de twee 4IP-schroeven (923-09167) gedeeltelijk terug te plaatsen in het afdekplaatje van connector 2 van de ethernetkaart.

• Opmerking: steek de schroeven door het afdekplaatje en de ethernetkaart en zet ze vast in het schroefdraad in de schroefbussen van de Thunderbolt 4-poorten.

6. Draai de computer om zodat de poorten aan de voorkant naar jou zijn gericht.

7. Druk het uiteinde van de flexkabel van de ethernetkaart in de connector op het moederbord.

8. Plaats het afdekplaatje voor connector 1 van de ethernetkaart over het uiteinde van de flexkabel. Gebruik vervolgens de oranje momentschroevendraaier met het Torx Plus 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-09162) terug te plaatsen in het afdekplaatje.

9. Plaats de computer zo dat de poorten aan de achterkant naar je toe zijn gericht.

10. Steek een ethernetkabel in de ethernetpoort om te controleren of de ethernetkaart goed is uitgelijnd. Pas de uitlijning van de ethernetkaart aan totdat het uiteinde van de kabel gemakkelijk kan worden geplaatst en verwijderd.

11. Stel de verstelbare momentschroevendraaier in op een draaimoment van 20,5 Ncm. Gebruik vervolgens de verstelbare momentschroevendraaier met het T6 70-mm bitje om de twee 6IP-schroeven (1) volledig terug te plaatsen in de ethernetkaart.

12. Stel de verstelbare momentschroevendraaier in op een draaimoment van 10 Ncm. Gebruik vervolgens de verstelbare momentschroevendraaier met het Torx Plus 4IP-bitje om de twee 4IP-schroeven (2) volledig terug te plaatsen in het afdekplaatje van connector 2 van de ethernetkaart.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien: