Mac Studio (2023) - SSD-modules

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• Verstelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm)

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Torx T8-bitje

Voorzichtig

• Voor deze procedure is Systeemconfiguratie vereist. Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

• Als je de SSD-modules vervangt, heb je een aparte Mac nodig met de nieuwste versie van macOS of een aparte Mac waarop Apple Configurator is geïnstalleerd om de Mac te herstellen voordat je het proces voor de systeemconfiguratie start.

Belangrijk

• SSD-modules moeten per twee worden vervangen, behalve in apparaten met configuraties van 512 GB, 1 TB en 2 TB. Deze apparaten hebben maar één SSD-module.

• Deze procedure laat zien hoe je één SSD-module verwijdert en terugplaatst. De stappen zijn echter hetzelfde voor het verwijderen en terugplaatsen van twee SSD-modules.

Verwijderen

Voorzichtig

Zorg ervoor dat je de SSD-modules niet verwisselt. Elke SSD-module heeft een serienummer dat eindigt op 00 of 01 en dat overeenkomt met de connector op het moederbord. De locatie van de modules is afhankelijk van de chipconfiguratie van het Mac-model.

Moederbord met M2 Max-chip:

Moederbord met M2 Ultra-chip:

1. Draai de computer om zodat de poorten aan de achterkant naar jou zijn gericht.

2. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de hoek van de afdekking van de SSD-module van de SSD-module te tillen, zoals afgebeeld.

3. Verwijder de afdekking van de SSD-module van de connector op het moederbord en gooi deze weg.

• Belangrijk: een nieuwe afdekking voor de SSD-module wordt meegeleverd met een vervangende SSD-module, maar kan ook afzonderlijk worden besteld (923-09077).

4. Gebruik vervolgens de verstelbare momentschroevendraaier met het T8-bitje om de T8-schroef (923-09158) te verwijderen van de SSD-module.

5. Pak de SSD-module aan weerszijden vast en trek deze met enige kracht uit de connector van de SSD-module.

•  Voorzichtig: je mag de SSD-module niet kantelen of optillen terwijl je de module uit de connector trekt.

Montage

Belangrijk

Als je een vervangende SSD-module installeert, voer je alle montagestappen uit. Als je de bestaande SSD-module terugplaatst, ga je naar montagestap 2.

1. Verwijder het wettelijk verplichte label van de achterzijde van de vervangende SSD-module voordat je de module installeert.

2. Bepaal wat de juiste connector is voor de SSD-module in jouw computer.

•  Voorzichtig: zorg ervoor dat je de SSD-module niet verwisselt. Elke SSD-module heeft een serienummer dat eindigt op 00 of 01 en dat overeenkomt met de connector op het moederbord. De locatie van de modules is afhankelijk van de chipconfiguratie van het Mac-model.

• Moederbord met M2 Max-chip:

• Moederbord met M2 Ultra-chip:

3. Pak de SSD-module aan weerszijden vast en duw deze stevig in de connector van de SSD-module.

•  Voorzichtig: je mag de SSD-module niet kantelen of optillen terwijl je de module in de connector duwt.

4. Stel de verstelbare momentschroevendraaier in op een draaimoment van 29,5 Ncm. Gebruik daarna de verstelbare momentschroevendraaier met het Torx T8-bitje om de T8-schroef (923-09158) terug te plaatsen.

5. Als je de bestaande SSD-module gaat terugplaatsen, ga je verder met montagestap 6. Als je een vervangende SSD-module gaat installeren, haal je een vervangende afdekking voor de SSD-module van de beschermstrook.

• Opmerking: er is een hendel (1) bevestigd aan de afdekking van de SSD-module (2).

6. Houd de afdekking van de SSD-module bij de hendel vast om deze boven de SSD-module te plaatsen. Lijn de twee korte lipjes en één lang lipje uit met de randen van de connector.

7. Kantel de hendel van de afdekking van de SSD-module omlaag (1). Schuif de hendel vervolgens naar de connector (2) om de hendel los te maken van de afdekking.

8. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de drie lipjes van de afdekking van de SSD-module over de zijkanten van de connector van de SSD-module te vouwen. Druk vervolgens op de lipjes om ze aan de zijkanten van de connector te bevestigen.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien:

Voorzichtig

• Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

• Als je de SSD-modules hebt vervangen, start de computer niet op en knippert het statuslampje oranje. Volg de instructies om de Mac te herstellen. Start vervolgens het proces voor Systeemconfiguratie.