Mac Pro (rack, 2023) - Voorste I/O-kaart

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• Verstelbare momentschroevendraaier (0,3-1,2 Nm)

• Verstelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm)

• Antennegereedschap

• Torx Plus 3IP 25-mm bitje

• Torx Plus 5IP 50-mm bitje

• Torx Plus 8IP 89-mm bitje

• USB‑C-oplaadkabel

Voorzichtig

Voor deze procedure is Systeemconfiguratie. Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten op support.apple.com/self-service-repair.

Verwijderen

1. Verwijder de beschermende afdekking van de voorste I/O-kaart.

2. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 5IP-bitje om de twee 5IP-schroeven (923-03446) te verwijderen uit het afdekplaatje van de connector van de voorste I/O-kaart aan de kant van de I/O-kaart. Verwijder het afdekplaatje en bewaar het om het later weer te monteren.

3. Til de drie uiteinden van de flexkabel van de voorste I/O-kaart uit de connectors op de I/O-kaart. Verwijder de flexkabel en bewaar deze om later weer te monteren.

4. Til het uiteinde van de flexkabel van de aan/uit-knop uit de connector op de voorste I/O-kaart.

5. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 5IP-bitje om de vier 5IP-schroeven (923-03445) te verwijderen uit de voorste I/O-kaart.

6. Draai de computer om. Verwijder de beschermende afdekking van de onderkant van de voorste I/O-kaart.

7. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 5IP-bitje om de vier 5IP-schroeven (923-03457) te verwijderen uit het afdekplaatje van de connector van de antenne. Verwijder het afdekplaatje en bewaar het om het later weer te monteren.

8. Gebruik het antennegereedschap om de uiteinden van de vier antennecoaxkabels uit de connectors op de voorste I/O-kaart te tillen.

9. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-03447) te verwijderen uit de routingclips van de antennecoaxkabel.

10. Til het uiteinde van de flexkabel van de behuizingssensor uit de connector op de voorste I/O-kaart.

11. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 0,3-1,2 Nm met het 8IP-bitje om de drie 8IP-schroeven (923-03436) te verwijderen uit de beugel van de bovenste I/O-kaart.

12. Til de beugel van voorste I/O-kaart een beetje op. Verwijder vervolgens voorzichtig de voorste I/O-kaart uit de voorplaat.

•  Voorzichtig: de antennecoaxkabels zijn bevestigd aan de zijkanten van de beugel van de voorste I/O-kaart. Beschadig de kabels niet wanneer je de beugel een stukje van de voorplaat tilt.

Montage

1. Schuif de voorste I/O-kaart onder de beugel van de voorste I/O-kaart. Lijn de schroefgaten in de beugel uit met de schroefgaten op de voorplaat.

2. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 0,3-1,2 Nm met het 8IP-bitje om de drie 8IP-schroeven (923-03436) gedeeltelijk terug te plaatsen in de beugel van de voorste I/O-kaart.

3. Stel de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm in op een draaimoment van 25 Ncm. Gebruik vervolgens de verstelbare momentschroevendraaier met het 5IP-bitje om de vier 5IP-schroeven (923-03445) terug te plaatsen op de voorste I/O-kaart.

•  Voorzichtig: zorg dat er geen kabels bekneld raken tussen de voorste I/O-kaart en de beugel van de voorste I/O-kaart voordat je schroeven terugplaatst om schade aan de antennecoaxkabel te voorkomen.

4. Steek beide uiteinden van de USB-C-oplaadkabel in de poorten voor een juiste uitlijning van de voorste I/O-kaart. Pas de uitlijning van de voorste I/O-kaart aan totdat de uiteinden van de kabel gemakkelijk kunnen worden geplaatst en verwijderd.

5. Stel de verstelbare momentschroevendraaier van 0,3-1,2 Nm in op een draaimoment van 0,5 Nm. Gebruik vervolgens de verstelbare momentschroevendraaier met het 8IP-bitje om de drie 8IP-schroeven volledig terug te plaatsen in de voorste I/O-kaart.

6. Koppel beide uiteinden van de USB-C-oplaadkabel los.

7. Druk het uiteinde van de flexkabel van de behuizingssensor op de connector op de voorste I/O-kaart.

• Belangrijk: zorg ervoor dat de flexkabel van de behuizingssensor onder de antennecoaxkabel wordt geleid, zoals aangegeven.

8. Gebruik het stompe uiteinde van het antennegereedschap om de uiteinden van de antennecoaxkabels in de connectors te drukken. Volg hierbij de aangegeven volgorde.

• Belangrijk: zorg ervoor dat de antennecoaxkabel helemaal links (2) over de twee middelste kabels (3,4) is geplaatst, zoals weergegeven.

9. Plaats het afdekplaatje van de connector van de antenne over de uiteinden van de antennecoaxkabels.

10. Stel de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm in op een draaimoment van 19 Ncm. Gebruik vervolgens de verstelbare momentschroevendraaier met het 5IP-bitje om de vier 5IP-schroeven (923-03457) terug te plaatsen in het afdekplaatje van de connector van de antenne.

11. Stel de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm in op een draaimoment van 11,5 Ncm. Gebruik vervolgens de verstelbare momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-03447) terug te plaatsen in de routingclips van de antennecoaxkabel.

12. Druk de beschermende afdekking op de onderkant van de voorste I/O-kaart.

13. Draai de computer om.

14. Druk het uiteinde van de flexkabel van de aan/uit-knop op de connector op de voorste I/O-kaart.

15. Druk de drie uiteinden van de flexkabel van de voorste I/O-kaart op de connectors op de voorste I/O-kaart.

16. Plaats het afdekplaatje van de connector van de voorste I/O-kaart over de drie uiteinden van de flexkabel van de voorste I/O-kaart aan de kant van de I/O-kaart.

17. Stel de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm in op een draaimoment van 25 Ncm. Gebruik vervolgens de verstelbare momentschroevendraaier met het 5IP-bitje om de twee 5IP-schroeven (923-03446) terug te plaatsen in het afdekplaatje van de connector van de I/O-kaart.

18. Druk de beschermende afdekking op de bovenkant van de voorste I/O-kaart.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien:

Voorzichtig

Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten op support.apple.com/self-service-repair.