iMac (24-inch, 2023) - Geluidskaart

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• 3,5-mm dopschroevendraaier (923-06029)

• Instelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm) (923-02995)

• ESD-veilig pincet

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Set ondersteuningswiggen (076-00507)

• 25-mm Torx plus 3IP-bitje (923-07593)

• 70-mm Torx T6-bitje (923-07592)

Raadpleeg een complete lijst met gereedschappen die nodig zijn voor alle reparaties.

Voorzichtig

De flexkabel van de aan/uit-knop is aangesloten op de geluidskaart. Bij schade aan de flexkabel van de aan/uit-knop moet de behuizing worden vervangen.

Verwijderen

1. Plaats de behuizing met het moederbord naar boven gericht.

2. Maak de plakstrip tussen de behuizing en de flexkabel van de geluidskaart en de aan/uit-knop voorzichtig los. Gebruik waar nodig het zwarte staafje om de plakstrip los te maken.

3. Houd met het platte uiteinde van het zwarte staafje de drukknop op de ZIF-connector (Zero-Insertion Force) van de geluidskaart en de aan/uit-knop op het moederbord ingedrukt (1). Schuif nu het uiteinde van de flexkabel van de geluidskaart en de aan/uit-knop uit de connector (2).

4. Til de flexkabel van de geluidskaart en de aan/uit-knop voorzichtig op om toegang te krijgen tot de ZIF-connector van de geluidskaart bij de rand van de behuizing. Houd vervolgens de drukknop op de ZIF-connector van de geluidskaart ingedrukt met het platte uiteinde van het zwarte staafje (1). Pak het uiteinde van de flexkabel voorzichtig vast met een ESD-veilig pincet en schuif de kabel uit de connector (2).

5. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 3IP-bitje om de vier 3IP-schroeven uit de wifi- en Bluetooth-antenne te verwijderen.

• 923-05574 (1)

• 923-09773 (2)

6. Duw de wifi- en Bluetooth-antenne voorzichtig opzij om bij de schroeven van de geluidskaart te kunnen. Gebruik vervolgens de instelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven uit de geluidskaart te verwijderen.

• 923-10012 (1)

• 923-09775 (2)

7. Gebruik de 3,5-mm dopschroevendraaier om de 3,5-mm zeskantschroef (923-09774) te verwijderen uit de geluidskaart.

8. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het Torx T6-bitje om de twee T6-afstandschroeven te verwijderen.

9. Klap de vergrendelingshendel op de connector van de aan/uit-knop omhoog (1). Schuif nu het uiteinde van de flexkabel van de aan/uit-knop met een ESD-veilig pincet uit de connector op de geluidskaart (2).

•  Voorzichtig: Wees voorzichtig met de flexkabel van de aan/uit-knop. De kabel is een niet-verwijderbaar onderdeel. Als je de flexkabel beschadigt, moet je de behuizing vervangen.

10. Plaats het platte uiteinde van het zwarte staafje onder de geluidskaart, zoals aangegeven, om de plakstrip tussen de geluidskaart en de behuizing los te maken (1).

11. Beweeg het zwarte staafje vervolgens omhoog en omlaag, zoals aangegeven (2, 3), om de resterende plakstrip tussen de geluidskaart en de behuizing los te maken.

12. Gebruik een ESD-veilig pincet om de geluidskaart voorzichtig op te tillen en uit de behuizing te verwijderen.

Montage

1. Als je een vervangende geluidskaart installeert, verwijder je de drie beschermstroken van de vervangende geluidskaart.

2. Plaats de geluidskaart in de behuizing.

•  Voorzichtig: Zorg ervoor dat de flexkabel van de aan/uit-knop niet bekneld zit onder de geluidskaart voordat je verdergaat met de volgende stap.

3. Lijn de geluidskaart zo uit dat de koptelefoonaansluiting is uitgelijnd met de opening in de buitenkant van de behuizing.

4. Stel de instelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm in op een draaimoment van 11,5 Ncm.

5. Gebruik het zwarte staafje om de geluidskaart voorzichtig tegen de linkerkant van de behuizing te duwen terwijl je de instelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm en het 3IP-bitje gebruikt om één 3IP-schroef (923-09775) terug te plaatsen in de geluidskaart (1).

6. Gebruik het zwarte staafje om de geluidskaart voorzichtig tegen de linkerkant van de behuizing te duwen terwijl je de 3,5-mm dopschroevendraaier gebruikt om de 3,5-mm zeskantschroef (923-09774) terug te plaatsen in de geluidskaart (2).

7. Gebruik het zwarte staafje om de flexkabel van de geluidskaart tegen de behuizing te duwen, zoals aangegeven, om de flexkabel uit te lijnen met het schroefgat in de behuizing.

8. Zorg ervoor dat de flexkabel van de aan/uit-knop is uitgelijnd met de connector (1). Als de kabel is uitgelijnd, druk je in het aangegeven gebied (2) op de flexkabel van de geluidskaart om deze aan de behuizing vast te plakken. Ga vervolgens verder met de volgende stap. Als de flexkabel van de aan/uit-knop niet is uitgelijnd met de connector, herhaal je stappen 7 en 8.

9. Houd het draaimoment van de instelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm op 11,5 Ncm. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om één 3IP-schroef (923-10012) terug te plaatsen in de geluidskaart.

10. Druk in de drie aangegeven gebieden op de flexkabel van de geluidskaart om deze aan de behuizing vast te plakken.

11. Schuif het uiteinde van de flexkabel van de aan/uit-knop in de connector (1). Klap vervolgens de vergrendelingshendel omlaag (2).

12. Schuif het uiteinde van de flexkabel van de geluidskaart in de ZIF-connector van de geluidskaart bij de rand van de behuizing.

•  Voorzichtig: Zorg ervoor dat de flexkabel van de geluidskaart volledig in de ZIF-connector van de geluidskaart is gestoken. Als de flexkabel niet goed is aangesloten, start de computer mogelijk niet op.

13. Schuif het uiteinde van de flexkabel van de geluidskaart en de aan/uit-knop in de ZIF-connector van de geluidskaart op het moederbord.

14. Druk op de flexkabel van de geluidskaart en de aan/uit-knop om de plakstrip tussen de flexkabel en de behuizing te activeren.

15. Stel de instelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm in op 17,5 Ncm. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier en het Torx T6-bitje om de twee T6-afstandschroeven terug te plaatsen.

16. Stel de instelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm in op 10 Ncm. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier en het 3IP-bitje om de vier 3IP-schroeven terug te plaatsen in de wifi- en Bluetooth-antenne.

• 923-05574 (1)

• 923-09773 (2)

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien: