iMac (24-inch, 2023, twee poorten) - Moederbord

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• 2,5-mm dopschroevendraaier (923-06028)

• Instelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm) (923-02995)

• Antennegereedschap

• ESD-veilig pincet

• Kapton-tape (optioneel)

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Set ondersteuningswiggen (076-00507)

• Momentschroevendraaier (blauwgroen, 0,75 kgf cm) (923-08085)

• Torx Plus 3IP 25-mm bitje (923-07593)

• Torx plus 3IP halve-maanbitje (923-08468)

Raadpleeg een complete lijst met gereedschappen die nodig zijn voor alle reparaties.

Voorzichtig

Verwijderen

1. Plaats de behuizing met het moederbord naar boven gericht.

2. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 25-mm 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-10013) uit het afdekplaatje van de connector van de USB-C-kaart te verwijderen.

3. Verwijder het afdekplaatje van de connector van de USB-C-kaart en bewaar het om het later weer te monteren.

4. Gebruik de blauwgroene momentschroevendraaier met het 3IP halve-maanbitje om de vijf 3IP-schroeven te verwijderen uit de aardingsclips van de antenne op het moederbord.

• 923-05174 (1)

• 923-05173 (2)

5. Gebruik het antennegereedschap om de uiteinden van de drie antennecoaxkabels uit de connectors te tillen.

6. Gebruik een ESD-veilig pincet om de polyesterfolietape op de flexkabel van de ventilator los te maken.

7. Gebruik het zwarte staafje om de vergrendelingshendel aan het uiteinde van de connector van de flexkabel van de ventilator omhoog te klappen.

8. Open het ESD-veilige pincet en steek één pootje onder het brede gedeelte van de flexkabel van de ventilator, zoals aangegeven, om de plakstrip tussen de flexkabel van de ventilator en het moederbord los te maken. Trek vervolgens de flexkabel van de ventilator uit de connector.

•  Voorzichtig: Raak de kleine onderdelen op het moederbord niet aan. Houd het pincet evenwijdig aan het oppervlak van moederbord om schade te voorkomen.

9. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om het uiteinde van de kabel van de linkerluidspreker uit de connector te tillen.

10. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om het uiteinde van de kabel van de rechterluidspreker uit de connector te tillen.

11. Gebruik het ESD-veilige pincet om de polyesterfilmtape los te maken van de connector van de kabel voor de achtergrondverlichting van het beeldscherm. Bewaar de tape om deze later weer aan te brengen.

12. Knijp in beide kanten van het uiteinde van de flexkabel voor de achtergrondverlichting van het beeldscherm en schuif de kabel uit de connector.

13. Houd met het platte uiteinde van het zwarte staafje de drukknop ingedrukt op de ZIF-connector (Zero-Insertion Force) van de flexkabel van de microfoon en op de ZIF-connector van de flexkabel van de geluidskaart en de aan/uit-knop. Schuif nu de uiteinden van de kabels uit de connectors.

14. Trek aan het lipje om de vergrendelingshendel van de flexkabel van de camera en embedded DisplayPort (eDP) omhoog te klappen (1). Schuif het uiteinde van de flexkabel van de camera en embedded DisplayPort uit de connector (2). Verwijder vervolgens de flexkabel van de camera en embedded DisplayPort uit de behuizing.

15. Gebruik het zwarte staafje om het uiteinde van de flexkabel van de USB-C-kaart uit de connector te tillen.

16. Gebruik de 2,5-mm dopschroevendraaier om de tien 2,5-mm zeskantschroeven te verwijderen uit het moederbord.

• 923-10011 (1)

• 923-05556 (2)

17. Schuif de antennekabels en flexkabels aan de kant terwijl je het moederbord naar voren kantelt (1). Til vervolgens het moederbord uit de behuizing (2).

• Opmerking

• Gebruik indien nodig Kapton-tape om de antennekabels en flexkabels uit de weg te houden terwijl je het moederbord verwijdert.

• Als het moederbord niet gemakkelijk naar voren kantelt, moet je mogelijk de schuimrubberen wig uit de standaard verwijderen en het moederbord door de opening voor de gelijkstroomingang aan de achterkant van de behuizing duwen. Plaats de schuimrubberen wig terug nadat je deze stap hebt voltooid.

Montage

1. Als je een vervangend moederbord installeert, verwijder je de plastic afdekstrip van de gelijkstroomingang aan de achterkant van het moederbord.

2. Schuif de antennekabels en flexkabels aan de kant. Plaats het moederbord en de low-speed flexkabel in de behuizing (1). Kantel vervolgens het moederbord in de richting van de behuizing (2).

•  Waarschuwing: Zorg ervoor dat de batterij en de gelijkstroomingang op het moederbord goed zijn uitgelijnd met de behuizing, zoals aangegeven. Verplaats het moederbord niet naar links of rechts tijdens de installatie, omdat de batterij hierdoor kortsluiting kan maken.

3. Zorg ervoor dat het moederbord op de juiste manier in de behuizing is geplaatst en dat er geen antennekabels of flexkabels onder het moederbord bekneld zitten.

4. Gebruik de 2,5-mm dopschroevendraaier om de tien 2,5-mm zeskantschroeven terug te plaatsen in het moederbord.

• 923-10011 (1)

• 923-05556 (2)

5. Druk het uiteinde van de flexkabel van de USB-C-kaart voorzichtig in de connector.

6. Schuif het uiteinde van de flexkabel van de camera en embedded DisplayPort in de connector (1). Klap nu de vergrendelingshendel op de flexkabel van de camera en embedded DisplayPort omlaag (2).

7. Schuif de uiteinden van de flexkabel van de microfoon en de flexkabel van de geluidskaart en de aan/uit-knop in de connectors.

8. Schuif het uiteinde van de kabel voor de achtergrondverlichting van het beeldscherm in de connector.

9. Plak de polyesterfolietape weer over de connector van de flexkabel voor de achtergrondverlichting van het beeldscherm.

10. Druk het uiteinde van de kabel van de linkerluidspreker in de connector.

11. Druk het uiteinde van de kabel van de rechterluidspreker in de connector.

12. Schuif het uiteinde van de flexkabel van de linkerventilator in de connector (1). Klap vervolgens de vergrendelingshendel omlaag (2).

13. Druk de polyesterfolietape over het uiteinde van de flexkabel van de linkerventilator.

14. Druk op de flexkabel van de ventilator om deze aan het moederbord te plakken.

15. Leid de korte antennecoaxkabel (3) onder de lange antennecoaxkabel (2) door. Gebruik het stompe uiteinde van het antennegereedschap om de uiteinden van de drie antennecoaxkabels in de connectors te drukken.

16. Gebruik de blauwgroene momentschroevendraaier met het 3IP halve-maanbitje om de vijf 3IP-schroeven terug te plaatsen in de aardingsclips van de antenne op het moederbord.

• 923-05174 (1)

• 923-05173 (2)

17. Plaats het afdekplaatje van de connector van de USB-C-kaart op de connector.

18. Stel de instelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm in op 11,5 Ncm. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier met het 25-mm 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-10013) terug te plaatsen in het afdekplaatje van de connector van de USB-C-kaart.

19. Als je een vervangend moederbord installeert, trek je aan het lipje op de afdekstrip van de batterij om de afdekstrip te verwijderen.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien:

Voorzichtig