iMac (24-inch, 2023, twee poorten) - USB-C-kaart

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• Instelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm) (923-02995)

• ESD-veilig pincet

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Set ondersteuningswiggen (076-00507)

• 25-mm Torx plus 3IP-bitje (923-07593)

Raadpleeg een complete lijst met gereedschappen die nodig zijn voor alle reparaties.

Verwijderen

1. Plaats de behuizing met het moederbord naar boven gericht.

2. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-10013) te verwijderen uit het afdekplaatje van de connector van de USB-C-kaart.

3. Verwijder het afdekplaatje van de connector van de USB-C-kaart en bewaar het om het later weer te monteren.

4. Gebruik het zwarte staafje om het uiteinde van de flexkabel van de USB-C-kaart uit de connector te tillen.

5. Maak de polyesterfilmtape los van de USB-C-kaart en bewaar de tape om deze later weer aan te brengen.

•  Voorzichtig: Verwijder alleen de polyesterfilmtape. Verwijder de tape die direct aan de USB-C-kaart is bevestigd niet.

6. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-05555) te verwijderen uit de USB-C-kaart. Haal vervolgens de USB-C-kaart uit de behuizing.

Montage

1. Plaats de USB-C-kaart in de behuizing en druk deze stevig tegen de behuizing.

2. Stel de instelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm in op 10 Ncm. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-05555) terug te plaatsen in de USB-C-kaart.

3. Breng de polyesterfolietape weer aan op de USB-C-kaarten.

• Opmerking: Als je een vervangende USB-C-kaart installeert, gebruik je de meegeleverde polyesterfolietape en niet de polyesterfolietape die je hebt bewaard.

4. Druk het uiteinde van de flexkabel van de USB-C-kaart in de connector.

5. Plaats het afdekplaatje van de connector van de USB-C-kaart over het uiteinde van de flexkabel van de USB-C-kaart.

6. Stel de instelbare momentschroevendraaier in op een draaimoment van 11,5 Ncm. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-10013) terug te plaatsen in het afdekplaatje van de connector van de USB-C-kaart.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien: