iMac (24-inch, 2023, vier poorten) - Batterijkaart

Voordat je begint

Verwijder het volgende onderdeel voordat je begint:

Gereedschap

• ESD-veilig pincet

• Ethanoldoekjes of IPA-doekjes

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Set ondersteuningswiggen (076-00507)

• Momentschroevendraaier (blauwgroen, 0,75 kgf cm) (923-08085)

• Torx plus 3IP halve-maanbitje (923-08468)

Raadpleeg een complete lijst met gereedschappen die nodig zijn voor alle reparaties.

Demontage

1. Plaats de behuizing met het moederbord naar boven gericht.

2. Plaats het platte uiteinde van het zwarte staafje onder de kabel van de batterijkaart in de buurt van de connector. Til nu het uiteinde van de kabel van de batterijkaart uit de connector.

3. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de linkerkant van het lipje van de batterijplakstrip los te maken, zoals aangegeven.

4. Gebruik een ESD-veilig pincet om het verhoogde gedeelte van het lipje van de batterijplakstrip vast te pakken en dit voorzichtig van de batterijkaart los te maken.

5. Pak het lipje van de plakstrip vast en trek het voorzichtig naar rechts, zoals aangegeven.

• Belangrijk: Trek het lipje van de plakstrip niet tegen de behuizing.

6. Blijf voorzichtig aan de plakstrip trekken, zoals aangegeven.

7. Houd de batterijkaart op zijn plaats als deze loskomt uit de behuizing. Haal vervolgens de batterijkaart uit de behuizing.

•  Voorzichtig: Als de plakstrip breekt, probeer je de plakstrip weer te pakken te krijgen met een ESD-veilig pincet. Als je de plakstrip niet te pakken kunt krijgen, moet je de behuizing vervangen.

8. Gebruik de blauwgroene momentschroevendraaier met het 3IP halve-maanbitje om de twee 3IP-schroeven (923-09787) uit de batterijafdekking te verwijderen. Verwijder vervolgens de batterijafdekking.

9. Verwijder de batterij uit de batterijkaart.

Montage

Waarschuwing: Installeer alleen een CR2016-batterij. Er bestaat explosiegevaar als een batterij onjuist is geïnstalleerd of is vervangen door een onjuist type batterij. Gebruikte batterijen moeten volgens de lokaal geldende milieuwetgeving en -regelgeving worden afgevoerd.

1. Plaats de batterij in de batterijkaart met de positieve (+) kant naar boven.

2. Plaats de batterijafdekking over de batterij.

3. Gebruik de blauwgroene momentschroevendraaier met het 3IP halve-maanbitje om de twee 3IP-schroeven (923-09787) in de batterijafdekking te monteren.

4. Trek de blauwe afdekstrip van de achterkant van de batterijkaart zodat de plaklaag van de batterijkaart vrijkomt.

5. Plaats de batterijkaart in de behuizing, zoals aangegeven.

6. Druk 15 seconden lang op de batterijkaart om deze aan de behuizing vast te plakken.

•  Voorzichtig: Druk niet op de batterijvakken.

7. Druk het uiteinde van de kabel van de batterijkaart in de connector.

Plaats het volgende onderdeel terug om de montage te voltooien: