iMac (24-inch, 2023, vier poorten) - Batterij

Voordat je begint

Verwijder het volgende onderdeel voordat je begint:

Gereedschap

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Set ondersteuningswiggen (076-00507)

• Momentschroevendraaier (blauwgroen, 0,75 kgf cm) (923-08085)

• Torx plus 3IP halve-maanbitje (923-08468)

Raadpleeg een complete lijst met gereedschappen die nodig zijn voor alle reparaties.

Belangrijk

In dit model zitten twee batterijen van het type CR2016. Vervangende batterijen zijn te koop bij elektronicawinkels.

Verwijderen

1. Plaats de behuizing met het moederbord naar boven gericht.

2. Plaats het platte uiteinde van het zwarte staafje onder de kabel van de batterijkaart in de buurt van de connector. Til nu het uiteinde van de kabel van de batterijkaart uit de connector.

3. Gebruik de blauwgroene momentschroevendraaier met het 3IP halve-maanbitje om de twee 3IP-schroeven (923-09787) uit de batterijafdekking te verwijderen. Verwijder vervolgens de batterijafdekking.

4. Verwijder de batterij uit de behuizing.

Montage

Waarschuwing: Installeer alleen een CR2016-batterij. Er bestaat explosiegevaar als een batterij onjuist is geïnstalleerd of is vervangen door een onjuist type batterij. Gebruikte batterijen moeten volgens de lokaal geldende milieuwetgeving en -regelgeving worden afgevoerd.

1. Plaats de behuizing met het moederbord naar boven gericht.

2. Plaats de batterij in de batterijkaart met de positieve (+) kant naar boven.

3. Plaats de batterijafdekking over de batterij.

4. Gebruik de blauwgroene momentschroevendraaier met het 3IP halve-maanbitje om de twee 3IP-schroeven (923-09787) in de batterijafdekking te monteren.

5. Druk het uiteinde van de kabel van de batterijkaart in de connector.

Plaats het volgende onderdeel terug om de montage te voltooien: