Mac mini (2023 met M2 Pro) - Voeding

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• Instelbare momentschroevendraaier (0,3-1,2 Nm)

• Instelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm)

• ESD-veilig pincet

• Metrieke liniaal

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Torx T6 70-mm bitje

• Torx T8 70-mm bitje

Belangrijk

Voor deze procedure is een vervangende busbarplakstrip vereist, die wordt meegeleverd met een vervangende voeding en een vervangende behuizing. Dit onderdeel kan niet apart worden besteld.

Verwijderen

1. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om een hoek van het lipje op de busbarplakstrip (1) op te tillen. Gebruik vervolgens een ESD-veilig pincet om het lipje voorzichtig weg te trekken van de bovenkant van de busbar (2).

•  Let op: Scheur de isolatie van de busbar niet terwijl je het lipje verwijdert. Als de isolatie beschadigd is, vervang je de busbar.

2. Houd het lipje vast om de rest van de busbarplakstrip van de onderkant van de busbar te trekken, zoals weergegeven.

3. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier van 0,3-1,2 Nm met het Torx T8 70-mm bitje om de twee T8-schroefbussen van de ventilator (923-08146) te verwijderen.

4. Pak met een ESD-veilig pincet het platte uiteinde van de borgklem voor de netstroomaansluiting vast en schuif naar links om de klem te verwijderen. Verwijder vervolgens de clip en bewaar deze voor montage.

5. Trek het afdekplaatje van de netstroomaansluiting. Bewaar het afdekplaatje om het later weer te monteren.

6. Draai de netstroomaansluiting 90 graden naar links.

7. Gebruik de momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het Torx T6 70-mm bitje om de drie T6-schroeven (923-02796) uit de voeding te verwijderen.

8. Verplaats de voeding iets naar het midden van de behuizing (1). Schuif de voeding uit de behuizing (2).

• Opmerking: Til indien nodig de busbar iets op om de behuizing vrij te maken.

•  Let op: Beschadig de flexkabel van het statuslampje niet tijdens het verwijderen van de voeding.

9. Als je een vervangende voeding installeert, gebruik je de instelbare momentschroevendraaier van 0,3-1,2 Nm met het Torx T8 70-mm bitje om de twee T8-schroeven (923-08141) uit de busbar te verwijderen. Bewaar de busbar voor montage.

Montage

Belangrijk

Zoek de twee sleuven bij de voorrand aan de binnenzijde van de behuizing voordat je de voeding terugplaatst. Zorg er bij montagestap 11 voor dat je de netstroomaansluiting in de sleuf aan de achterzijde draait.

Belangrijk

Als je de oorspronkelijke voeding opnieuw installeert, ga je verder met montagestap 3.

1. Steek het Torx T8 70-mm bitje in de instelbare momentschroevendraaier van 0,3-1,2 Nm. Stel de schroevendraaier in op een draaimoment van 0,85 Nm.

2. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier van 0,3-1,2 Nm met het Torx T8 70-mm bitje om de twee T8-schroeven (923-08141) in de vervangende busbar te plaatsen.

3. Verwijder één stukje busbarplakstrip van de witte plakstripbeschermlaag.

4. Draai de voeding om. Meet met een liniaal 31 mm vanaf de buitenrand van de busbar. Lijn de plakstrip van de busbar uit zoals afgebeeld. Druk de plakstrip vervolgens op de busbar.

5. Vouw de blauwe afdekstrip langs de geperforeerde lijn en over de rode afdekstrip, zoals afgebeeld.

6. Draai de voeding om en schuif deze volledig in de behuizing (1). Druk de voeding vervolgens tegen de rechterkant van de behuizing (2).

• Belangrijk: Houd tijdens het plaatsen van de voeding in de behuizing de flexkabel van het statuslampje omlaag zodat deze onder de busbar loopt. Ga niet verder met stap 7, tenzij de flexkabel goed is gelegd.

7. Plaats het Torx T6 70-mm bitje in de instelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm. Stel de schroevendraaier in op 29,5 Ncm.

8. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier met het Torx T6 70-mm bitje om de drie T6-schroeven (923-02796) terug te plaatsen in de voeding.

9. Steek het Torx T8 70-mm bitje in de instelbare momentschroevendraaier van 0,3-1,2 Nm. Stel de schroevendraaier in op een draaimoment van 0,7 Nm.

10. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier met het Torx T8 70-mm bitje om de twee T8-schroefbussen van de ventilator (923-08146) weer in de behuizing te plaatsen.

11. Draai de netstroomaansluiting 90 graden rechtsom in de sleuf aan de achterzijde.

12. Pak het afdekplaatje zo vast dat de schuimisolatie onderaan zit. Schuif het afdekplaatje vervolgens over de netstroomaansluiting.

13. Pak met een ESD-veilig pincet het platte uiteinde van de borgklem voor de netstroomaansluiting vast. Schuif de klem onder de netstroomaansluiting.

14. Voer montagestappen 1 tot en met 12 in de procedure voor het moederbord uit om het moederbord opnieuw te installeren. Ga vervolgens verder naar stap 15 hieronder.

15. Gebruik een ESD-veilig pincet om de rode afdekstrip van het lipje van de busbar te verwijderen.

16. Gebruik het zwarte staafje om het lipje van de plakstrip terug te vouwen op de busbar (1). Druk vervolgens op het lipje om het aan de busbar te bevestigen (2).

17. Gebruik een ESD-veilig pincet om de blauwe afdekstrip van de busbarplakstrip te verwijderen.

18. Druk de busbar zoals aangegeven aan om de plakstrip te activeren.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien: