Mac mini (2023 met M2 Pro) - Moederbord

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• Instelbare momentschroevendraaier (0,3-1,2 Nm)

• Instelbare momentschroevendraaier (1,2-3,0 Nm)

• ESD-veilig pincet

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Torx T8 70-mm bitje

• Torx T10 50-mm bitje

Voorzichtig

Voor deze procedure is Systeemconfiguratie vereist. Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

Verwijderen

1. Gebruik een ESD-veilig pincet om de polyesterfolie van de vergrendelingshendel van de flexkabel van het statuslampje te verwijderen.

• Belangrijk: scheur de polyesterfolie niet van de flexkabel.

2. Klap de vergrendelingshendel (1) op de connector van de flexkabel van het statuslampje omhoog. Schuif vervolgens het uiteinde van de flexkabel (2) uit de connector.

3. Knijp de zijkanten van de connector van de signaalkabel van de voeding samen (1). Schuif vervolgens het uiteinde van de kabel uit de connector (2).

4. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier van 0,3-1,2 Nm met het Torx T8 70-mm bitje om de twee T8-schroeven (923-08143) uit de busbar te verwijderen.

5. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier van 1,2-3,0 Nm met het Torx T10 50-mm bitje om de drie T10-schroeven (923-08140) uit het moederbord te verwijderen.

6. Til de busbar iets op. Schuif vervolgens het moederbord uit de behuizing.

Montage

Belangrijk

Als je het bestaande moederbord gaat terugplaatsen, ga je verder met stap 3. Als je een vervangend moederbord installeert, ga je naar stap 1.

1. Verwijder de luidspreker van het bestaande moederbord. Plaats de luidspreker op het vervangende moederbord. Ga vervolgens verder naar stap 2.

2. Verwijder het I/O-paneel van het bestaande moederbord. Plaats het I/O-paneel op het vervangende moederbord. Ga vervolgens verder naar stap 3.

3. Steek het platte uiteinde van het zwarte staafje onder de busbar. Plaats vervolgens het andere uiteinde van het zwarte staafje boven op de voeding, zoals aangegeven.

• Opmerking: deze stap biedt ruimte onder de busbar om het moederbord in stap 5 te installeren.

4. Schuif de afdekking van het moederbord volledig in de behuizing. Haal het zwarte staafje dan weer weg.

5. Gebruik het zwarte staafje om de lipjes van de busbar in de gemarkeerde openingen te geleiden, zoals weergegeven.

6. Plaats het Torx T10 50-mm bitje in de instelbare momentschroevendraaier van 1,2-3,0 Nm. Stel de schroevendraaier in op een draaimoment van 1,8 Nm.

7. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier met het Torx T10 50-mm bitje om de drie T10-schroeven (923-08140) terug te plaatsen in het moederbord.

8. Steek het Torx T8 70-mm bitje in de instelbare momentschroevendraaier van 0,3-1,2 Nm. Stel de schroevendraaier in op een draaimoment van 0,65 Nm.

9. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier met het Torx T8 70-mm bitje om de twee T8-schroeven (923-08143) terug te plaatsen in de busbar.

10. Schuif het uiteinde van de signaalkabel van de voeding in de connector.

11. Schuif het uiteinde van de flexkabel van het statuslampje in de connector (1). Klap vervolgens de vergrendelingshendel omlaag (2).

12. Druk de polyesterfolie op de vergrendelingshendel.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien:

Voorzichtig

Als je een vervangend moederbord hebt geïnstalleerd, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid.