Uw Mac naar Apple opsturen voor service

Lees hier hoe u uw Mac naar Apple kunt opsturen voor service.

Het spijt ons dat uw Mac niet naar behoren werkt

Nadat u contact hebt opgenomen met Apple voor service, krijgt u een pakket toegezonden met daarin alles wat u nodig hebt om uw Mac terug te sturen naar Apple.

Belangrijk: verzend uw Mac binnen 30 dagen voor reparatie. Als Apple uw Mac niet binnen 30 dagen na de oorspronkelijke serviceaanvraag heeft ontvangen, kan het reparatieaanbod door Apple worden geannuleerd. Als uw aanvraag openstaat, kunt u uw product voor reparatie naar Apple opsturen onder vermelding van het oorspronkelijke reparatienummer. Als uw aanvraag door Apple is geannuleerd, neemt u contact op met Apple Support om een nieuwe reparatieaanvraag aan te maken. Door een geannuleerd reparatienummer te gebruiken, kan uw reparatie vertraging oplopen.

Voordat u de Mac opstuurt

Voer deze stappen uit voordat u de Mac opstuurt voor reparatie. Als u het apparaat niet kunt inschakelen of als het niet reageert, probeer dan zoveel mogelijk stappen af te ronden:

1. Maak een reservekopie van uw gegevens. U hebt een reservekopie nodig als we de harde schijf (of SSD) in uw Mac tijdens de reparatie moeten wissen of vervangen. Apple is niet verantwoordelijk voor verlies van gegevens. Als u hulp nodig hebt bij het overzetten van gegevens, kunt u een afspraak maken bij een erkende Apple serviceprovider of een Apple Store.

2. Verwijder uw Mac uit Zoek mijn (en laat deze verwijderd zolang deze in reparatie is). Door Zoek mijn in te schakelen tijdens de reparatie loopt de reparatie vertraging op, omdat Apple uw Mac niet kan repareren als Zoek mijn is ingeschakeld.

3. Schakel uw firmwarewachtwoord uit.

4. Trek de machtiging van uw computer in voor het aankopen van materiaal.

5. Deactiveer beveiligingssoftware van derden of schakel deze uit als u daar gebruik van maakt.

6. Als u zich zorgen maakt over de veiligheid van uw gegevens, wist u de harde schijf voordat u uw Mac opstuurt.

Uw Mac verpakken

Volg de stappen aan de binnenkant van het deksel van de doos om uw Mac te verpakken.

Belangrijk:

• Voeg geen lichtnetadapter, stroomkabel, SD-kaart(en), toetsenbordbeschermer, afdekking voor de onderkant, schermafdekking of andere accessoires toe.

• Voeg geen account- of wachtwoordgegevens toe. Uw privacy is belangrijk voor Apple.

De Mac opsturen naar Apple

Kies uw land of regio:

De Verenigde Staten en Canada

1. Verwijder de bovenlaag van het EZ-retourlabel op de verzenddoos en bewaar dit deel van het label voor uw administratie.

2. Kijk op het retourlabel wat de naam van de koerier is en ga naar de website van de koerier of bel de koerier om een afhaalafspraak te maken of een afgiftelocatie te vinden. Gebruik geen postbus.*

3. Vraag de koerier om een ontvangstbewijs.

4. Controleer de status van uw serviceverzoek.

* Apple is niet verantwoordelijk voor schade tijdens de verzending.

Australië

1. Verwijder de bovenlaag van het EZ-retourlabel op de verzenddoos en bewaar dit deel van het label voor uw administratie.

2. Druk het verzendlabel af dat Apple heeft verstrekt toen u de service aanvroeg.

3. Breng het verzendlabel en uw verpakte Mac naar Australia Post. Australia Post zal uw product verpakken en een ontvangstbewijs verstrekken om de retourzending van uw product te bevestigen.*

4. Controleer de status van uw serviceverzoek.

* Apple is niet verantwoordelijk voor schade tijdens de verzending.

Meer informatie over service voor de Mac

Wat doen we om uw Mac te repareren?

De brief die u bij uw gerepareerde Mac ontvangt, bevat een uitleg over de reparatie. Als we een probleem ontdekken dat niet onder de garantie van Apple, een AppleCare-product of de consumentenwetgeving valt of als u geen toestemming geeft voor de reparatie met een betaling, sturen we uw Mac terug met een uitleg in de brief.

Wat gebeurt er als er aanvullende reparaties aan uw Mac moeten worden uitgevoerd?

Als uw Mac binnen 90 dagen opnieuw moet worden gerepareerd vanwege problemen die zijn ontstaan tijdens de service, worden deze reparaties gratis uitgevoerd. We geven garantie op onze service, inclusief vervangende onderdelen, gedurende 90 dagen of de resterende looptijd van uw Apple garantie of de dekking van uw AppleCare-product, waarbij de periode met de langste dekking geldt. Dit vormt een aanvulling op de rechten die u geniet op grond van de consumentenwetgeving. Dit bieden we telkens aan wanneer u service krijgt van ons of van een erkende Apple serviceprovider.

Batterijprestaties

De batterij van uw Mac-laptop kan worden vervangen op grond van de garantie, de consumentenwetgeving of de dekking van het bijbehorende AppleCare-product. We testen uw product om de uiteindelijke servicekosten vast te stellen. Als u een probleem ondervindt met de batterij in uw Mac-laptop, kan het zijn dat uw Mac niet hoeft te worden gerepareerd. Om te lezen hoe u de batterijprestaties optimaliseert, gaat u naar apple.com/nl/batteries/maximizing-performance.

Software herstellen

Als we uw besturingssysteem herstellen, installeren we de nieuwste update van uw versie van macOS. Als we niet kunnen vaststellen welke versie van macOS u gebruikt, herstellen we de nieuwste update van de versie van macOS die oorspronkelijk was geïnstalleerd. Het is uw verantwoordelijkheid om reservekopieën te maken van alle bestaande gegevens, software en programma's, en om alle bestaande gegevens te wissen voordat u services ontvangt. Apple is niet verantwoordelijk voor het verlies, herstel of in gevaar brengen van gegevens en programma's, of het gebruiksverlies van apparatuur als gevolg van de services die door Apple worden geleverd. Met uw reservekopie kunt u gegevens of programma's terugzetten. Controleer ook of er aanvullende updates beschikbaar zijn.

Problemen door onderdelen die niet door Apple zijn goedgekeurd

Door de aanwezigheid van onderdelen van andere fabrikanten komt de garantie of het recht op service niet automatisch te vervallen, maar problemen die worden veroorzaakt door componenten van andere fabrikanten worden niet gedekt door de garantie van Apple of door AppleCare-producten. Als onze technici ontdekken dat het door u gemelde probleem wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van onderdelen van andere fabrikanten in uw Mac of als ze door deze onderdelen de reparatie niet kunnen voltooien, wordt u gevraagd om de kosten te betalen.

Het probleem kan niet worden gereproduceerd

Het kan voorkomen dat onze technici na het uitvoeren van uitgebreide tests vaststellen dat het product binnen de specificaties van Apple functioneert. Als we het gemelde symptoom niet kunnen reproduceren, testen we uw Mac om eventuele hardwareproblemen te isoleren. Als de Mac binnen de specificaties functioneert, sturen we deze naar u terug samen met een brief waarin de resultaten worden uitgelegd.

Schatting van de servicekosten

Apple biedt service voor uw product aan onder de volgende voorwaarden:

1. Als de service niet wordt gedekt door de garantie, een AppleCare-product of de consumentenwetgeving, repareert Apple het product voor de schatting die u hebt ontvangen toen u de service aanvroeg. De schatting is 30 dagen geldig vanaf de datum van de schatting.

2. Als na inspectie van het product blijkt dat we de schatting moeten bijstellen, nemen we via e-mail contact met u op voor goedkeuring van de bijgestelde schatting. U hebt 3 dagen de tijd om online te reageren.

Als u vragen hebt over de schatting, kunt u contact opnemen met Apple Support. U hebt recht op een schriftelijke schatting van de kosten van de reparatie. In de schatting moeten alle kosten voor onderdelen en arbeidsloon worden vermeld. We brengen zonder uw voorafgaande toestemming geen kosten in rekening voor verrichte arbeid of geleverde onderdelen die de geschatte kosten overschrijden. De schatting van de reparatiekosten is 30 dagen geldig vanaf de datum van de schatting. Als u gebruik wilt maken van belastingvrijstelling, moet u een belastingvrijstellingsnummer doorgeven aan Apple wanneer u de schatting ontvangt. De verzendkosten zijn opgenomen in de schatting.

Servicevoorwaarden

Als de service buiten de voorwaarden van de beperkte garantie van Apple, een AppleCare-product of de consumentenwetgeving valt, zijn de volgende voorwaarden van toepassing op de uitgevoerde reparatieservice: apple.com/nl/legal/sales-support/terms/repair.

Garantie

Met de garantie van Apple zijn uw Mac en de accessoires die erbij horen een jaar lang gedekt voor fabricageproblemen. De garantie gaat in op de aankoopdatum van uw Mac. U hebt mogelijk ook rechten onder de consumentenwetgeving. U kunt uw garantiestatus online bekijken. Indien uw reparatie niet wordt gedekt door onze garantie, een AppleCare-abonnement of de consumentenwetgeving, betaalt u kosten voor reparatie buiten de garantie en zijn de volgende reparatievoorwaarden van toepassing op de uitgevoerde reparatieservice. We geven garantie op alle door Apple erkende service, inclusief vervangende onderdelen, gedurende 90 dagen of de resterende looptijd van de oorspronkelijke productgarantie of het AppleCare-abonnement, waarbij de periode met de langste dekking geldt. Dit vormt een aanvulling op de rechten die u geniet op grond van de consumentenwetgeving.

Reparatiekosten

Er zijn geen kosten aan verbonden als het probleem onder de garantie, een AppleCare-product of de consumentenwetgeving valt. Als het probleem niet wordt gedekt, hangt de prijs af van het type reparatie.

Uw gerepareerde Mac gebruiken

1. Herstel uw Mac vanaf een reservekopie.

2. Configureer Zoek mijn.

3. Schakel uw firmwarewachtwoord weer in.

4. Machtig uw computer voor het aankopen van materiaal.

5. Activeer beveiligingssoftware van derden of schakel deze in als u daar gebruik van maakt.

© 2022 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, iChat, iTunes, Mac en macOS zijn handelsmerken van Apple Inc. die zijn gedeponeerd in de VS en andere landen en regio's. AppleCare is een servicemerk van Apple Inc. dat is gedeponeerd in de VS en andere landen en regio's.
MEDEDELING VOOR CONSUMENTEN IN CALIFORNIË
1. De serviceprovider dient de klant een schriftelijke schatting van de reparatiekosten te verstrekken (zoals vereist volgens artikel 9844 van de California Business and Professions Code). De serviceprovider mag geen kosten in rekening brengen voor verrichte werkzaamheden of geleverde onderdelen die de schatting overstijgen zonder voorafgaande toestemming van de klant. Indien dit schriftelijk is vastgelegd, is het de serviceprovider toegestaan een redelijk bedrag in rekening te brengen voor services die zijn uitgevoerd om de aard van het defect vast te stellen ter voorbereiding op de schriftelijke schatting van de reparatiekosten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Bureau of Electronic and Appliance Repair, Department of Consumer Affairs, Sacramento, CA 95814, VS.
2. Een klant die dit product in Californië koopt, heeft gedurende de garantieperiode recht op service aan en reparatie van dit product. De garantieperiode wordt verlengd met het aantal hele dagen dat de koper niet over het product kan beschikken vanwege een reparatie die onder de garantie valt. Als het product een defect vertoont binnen de garantieperiode, blijft de garantie van kracht totdat het defect is hersteld. De garantieperiode wordt tevens verlengd indien de garantiereparaties niet zijn uitgevoerd vanwege vertragingen die het gevolg zijn van omstandigheden waarop de koper geen invloed heeft, of indien het defect niet is hersteld na de reparaties die onder de garantie vallen
en de koper binnen 60 dagen nadat de reparaties zijn uitgevoerd, aan de fabrikant of verkoper mededeelt dat de reparaties geen effect hebben gesorteerd. Als het defect niet is hersteld na een redelijk aantal pogingen, kan de koper het product retourneren om in aanmerking te komen voor een vervangend product of een terugbetaling, in beide gevallen met aftrek van een redelijk bedrag voor het gebruik van het product. Deze verlenging van de garantieperiode heeft geen gevolgen voor de bescherming en rechtsmiddelen die de koper op grond van andere wetgeving geniet.