Een vriend of familielid helpen als accountherstelcontact

Als herstelcontact kun je vrienden of familieleden helpen om de toegang tot hun account te herstellen wanneer ze geen toegang meer hebben. Lees hier wat je moet doen als ze je hulp nodig hebben en hoe je hun verzoek moet accepteren of afwijzen.

Wat een herstelcontact doet

Als herstelcontact kun je vrienden of familieleden helpen om de toegang tot hun account te herstellen wanneer ze hun Apple ID-wachtwoord zijn vergeten of geen toegang meer hebben tot hun account. Als dit gebeurt, kunnen ze je telefonisch of persoonlijk eenvoudige instructies geven om een herstelcode van zes cijfers aan te maken en deze met hen te delen. Door het invoeren van deze code en het verifiëren van andere gegevens kunnen ze hun wachtwoord opnieuw instellen en weer toegang krijgen tot hun account en gegevens.

Accountherstelcontact worden

Je kunt alleen accountherstelcontact worden als vrienden of familieleden je hiervoor uitnodigen. Wanneer ze je een uitnodiging sturen, ontvang je een melding in de Berichten-app op je apparaat. Als je deel uitmaakt van hun 'Delen met gezin'-groep, word je automatisch als hun herstelcontact toegevoegd. Is dit niet het geval, dan wordt je gevraagd om het verzoek te accepteren of af te wijzen.

Je kunt jezelf op elk gewenst moment als herstelcontact verwijderen in Instellingen op je apparaat.

Waarmee je rekening moet houden

Je hebt als accountherstelcontact geen toegang tot hun account. Je hebt alleen de mogelijkheid om een code aan hen te verstrekken als ze hierom vragen. Verstrek een code alleen rechtstreeks aan de betreffende persoon. Verstrek geen code aan anderen als ze hierom vragen.

Vereisten voor herstelcontacten

• Op je apparaat moet iOS 15, iPadOS 15 of macOS Monterey of hoger zijn geïnstalleerd.

• Je moet ouder zijn dan 13 jaar.

• Twee-factor-authenticatie moet zijn ingeschakeld voor je Apple ID.

• Er moet een toegangscode zijn geconfigureerd op je apparaat.

Contacten helpen om toegang tot hun account te herstellen

Als vrienden of familieleden geen toegang meer hebben tot hun account, moeten ze eerst bepaalde accountgegevens van hun Apple ID verifiëren. Vervolgens nemen ze telefonisch of persoonlijk contact met je op. Je kunt de onderstaande stappen volgen om een herstelcode aan te maken en te delen die ze op hun apparaat kunnen invoeren.

Op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 15 of iPadOS 15 of nieuwer

1. Open 'Instellingen' en tik op je naam.

2. Tik op 'Wachtwoord en beveiliging' > 'Accountherstel'.

3. Tik op de naam van het contact.

On iPhone, get a recovery code for a friend or family member
  4. Tik op 'Vraag herstelcode' aan.

On iPhone, get a recovery code to help a friend or family member regain access to their account.
  5. Wanneer je vriend of familielid er klaar voor is, lees je de herstelcode voor. Nadat je vriend of familielid de code op hun apparaat heeft ingevoerd, kan je vriend of familielid het wachtwoord opnieuw instellen en de toegang herstellen.

Op een Mac met macOS Monterey of nieuwer

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren') en klik vervolgens op je naam (of 'Apple ID').

2. Klik op 'Wachtwoord en beveiliging'.

3. Klik naast 'Accountherstel' op 'Beheer'.

4. Zoek in het gedeelte 'Accountherstel voor' de naam van je contactpersoon en klik vervolgens op 'Details'.

On Mac, get a recovery code for a friend or family member
  5. Klik op 'Vraag herstelcode aan'.

On Mac, get a recovery code for a friend or family member
  6. Wanneer je vriend of familielid er klaar voor is, lees je de herstelcode voor. Nadat je vriend of familielid de code op hun apparaat heeft ingevoerd, kan je vriend of familielid het wachtwoord opnieuw instellen en de toegang herstellen.

Jezelf als herstelcontact verwijderen

Als je niet meer het herstelcontact voor iemand wilt zijn, volg je deze stappen op je iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

Op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 15 of iPadOS 15 of nieuwer

1. Open 'Instellingen' en tik op je naam.

2. Tik op 'Wachtwoord en beveiliging' en vervolgens op 'Accountherstel'.

3. Tik op de naam van de persoon onder 'Accountherstel voor'.

On iPhone, remove yourself as someone's recovery contact
  4. Tik op 'Verwijder contact'.

On iPhone, remove yourself as someone's recovery contact

De contactpersoon ontvangt een melding dat je geen accountherstelcontact meer bent.

Op een Mac met macOS Monterey of nieuwer

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren') en klik vervolgens op je naam (of 'Apple ID').

2. Klik op 'Wachtwoord en beveiliging'.

3. Klik naast 'Accountherstel' op 'Beheer'.

4. Zoek in het gedeelte 'Accountherstel voor' de naam van je contactpersoon en klik vervolgens op 'Details'.

On Mac, remove yourself as someone's recovery contact
  5. Klik op 'Verwijder contact.

On Mac, remove yourself as someone's recovery contact

De contactpersoon ontvangt een melding dat je geen accountherstelcontact meer bent.