iCloud-foto's uitschakelen

Als je je foto's en video's niet langer in iCloud wilt opslaan zodat ze op al je apparaten worden gesynchroniseerd, kun je iCloud-foto's voor één apparaat of voor al je apparaten uitschakelen. Om je foto's veilig te bewaren, download je ze naar je apparaat of bewaar je eerst een kopie ervan.

Voordat je iCloud-foto's uitschakelt

Voordat je iCloud-foto's uitschakelt, moet je ervoor zorgen dat al je originele foto's en video's op je apparaat staan. De originele foto's en video's downloaden:

• Ga op je iPhone of iPad naar 'Instellingen' > [jouw naam] > 'iCloud' > 'Foto's' en selecteer 'Download en bewaar originelen'. Houd het apparaat aangesloten op de netvoeding en verbonden met het internet.

• Open Foto's op je Mac, kies 'Foto's' > 'Instellingen' (of 'Foto's' > 'Voorkeuren'), klik vervolgens op 'iCloud' en selecteer 'Download originelen naar deze Mac'. Houd de Mac aangesloten op de netvoeding en verbonden met het internet.

• Lees hoe je foto's en video's downloadt van iCloud-foto's naar je pc.

Je kunt ook de foto's en video's selecteren die je wilt downloaden van iCloud.com. Na het downloaden van de originele bestanden kun je iCloud-foto's uitschakelen. Nieuwe wijzigingen, zoals nieuw geüploade foto's, bewerkingen en verwijderingen, worden dan niet langer gesynchroniseerd op al je apparaten.

iCloud-foto's uitschakelen op één apparaat

Voordat je iCloud-foto's uitschakelt, moet je een kopie maken van je foto's en video's.

Op een iPhone of iPad

1. Open 'Instellingen' en tik op je naam.

2. Tik op 'iCloud' > 'Foto's'.

3. Deselecteer 'Synchroniseer deze [jouw apparaat]' om iCloud-foto's uit te schakelen.

Op een Mac

1. Open de Foto's-app en kies 'Foto's' > 'Instellingen' of 'Foto's' > 'Voorkeuren'.

2. Klik op 'iCloud' en schakel 'iCloud-foto's' uit.

Op een pc

1. Open iCloud voor Windows. Zorg ervoor dat je bent ingelogd met je Apple ID.

2. Klik naast 'Foto's' op 'Opties'.

3. Deselecteer 'iCloud-foto's'.

4. Klik achtereenvolgens op 'Gereed' en op 'Toepassen'.

Op een Apple TV 4K of Apple TV HD

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Accounts' > 'iCloud'.

2. Druk onder 'Foto's' op 'Selecteer' om iCloud-foto's uit te schakelen.

iCloud-foto's uitschakelen in iCloud en op al je apparaten

Voordat je iCloud-foto's uitschakelt, moet je een kopie maken van je foto's en video's. Foto's en video's die in iCloud zijn opgeslagen, worden 30 dagen na het uitschakelen van de service verwijderd.

Op een iPhone of iPad met iOS 16 of nieuwer

1. Open 'Instellingen' en tik op je naam.

2. Tik op 'iCloud' en tik vervolgens op 'Beheer accountopslag'.

3. Tik op 'Foto's' en tik vervolgens op 'Schakel uit en verwijder uit iCloud'.

Als je van gedachten verandert, volg je deze stappen op je apparaat en selecteer je 'Herstel Verwijder'.

Op een iPhone of iPad met iOS 15 of ouder

1. Open 'Instellingen' en tik op je naam.

2. Tik op 'iCloud' en tik vervolgens op 'Beheer opslag'.

3. Tik op 'Foto's' en tik vervolgens op 'Schakel uit en verwijder'.

Als je van gedachten verandert, volg je deze stappen op je apparaat en selecteer je 'Herstel Verwijder'.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' of kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Apple ID'.

2. Kies 'iCloud' en klik op 'Beheer'.

3. Selecteer 'Foto's' en klik vervolgens op 'Schakel uit en verwijder'.

Als je van gedachten verandert, volg je deze stappen op je Mac en selecteer je 'Herstel Verwijder'.