Als je wordt gevraagd het e-mailadres van je Apple ID bij te werken

Als het e-mailadres dat je als Apple ID gebruikt, wordt teruggevorderd door de organisatie die er eigenaar van is, moet je het e-mailadres van je Apple ID bijwerken om de Apple ID te kunnen blijven gebruiken. Dit kan gebeuren als je een e-mailadres als Apple ID gebruikte voor een school of bedrijf waar je niet meer bent.

Als je een e-mailadres van je school of bedrijf als Apple ID gebruikt, kan het gebeuren dat de organisatie die er eigenaar van is, dat e-mailadres terugvordert nadat je de organisatie hebt verlaten, zodat deze het aan iemand anders kan toewijzen. Als dat gebeurt, ontvang je een e-mail en meldingen van Apple met instructies om een nieuw e-mailadres voor je Apple ID te kiezen.

Als je het e-mailadres van je Apple ID bijwerkt, wijzig je alleen het e-mailadres dat je gebruikt om in te loggen bij je Apple ID. Dit heeft geen invloed op de gegevens en aankopen die aan je account zijn gekoppeld. Het wachtwoord voor je Apple ID wordt niet gewijzigd, tenzij je besluit het te wijzigen.

Je blijft regelmatig e-mails en meldingen ontvangen totdat je Apple ID is bijgewerkt.

Het e-mailadres van je Apple ID wijzigen

Je kunt het e-mailadres van je Apple ID bijwerken met elk ander e-mailadres van derden of je kunt een @icloud.com-e-mailadres aanmaken. Als je een @icloud.com-e-mailadres aanmaakt, moet je mogelijk 30 dagen wachten voordat je dat @icloud.com-e-mailadres als je primaire Apple ID kunt gebruiken.

Lees hoe je het e-mailadres van je Apple ID wijzigt.

Over de gegevens die aan jouw Apple ID zijn gekoppeld

Als je je e-mailadres wijzigt, wordt alleen de Apple ID gewijzigd die anderen zien als ze iets met je delen, evenals het e-mailadres dat Apple gebruikt om contact met je op te nemen over je account. De organisatie die je e-mailadres terugvordert, krijgt geen toegang tot je gegevens. Je gegevens blijven deel uitmaken van je Apple ID, ongeacht of je het e-mailadres wijzigt dat aan je account is gekoppeld.

Tot deze gegevens behoren materiaal dat je mogelijk in iCloud bewaart, zoals foto's, video's en documenten, en aankopen bij de App Store, de iTunes Store, Apple Books of je Apple Music-abonnement. Log in met het bijgewerkte e-mailadres van je Apple ID om gebruik te blijven maken van iCloud, de App Store, de iTunes Store, Apple Books, Apple Pay, iMessage, FaceTime, Zoek mijn iPhone en andere voorzieningen.

Als je het e-mailadres van je Apple ID niet bijwerkt

Als je binnen de aangegeven periode na de eerste kennisgeving van Apple geen nieuw e-mailadres voor je Apple ID kiest, worden voorzieningen die aan je Apple ID zijn gekoppeld, zoals iMessage en FaceTime, inactief totdat je het e-mailadres van je Apple ID wijzigt.

Het e-mailadres van je Apple ID bijwerken

Als je je Apple ID niet bijwerkt binnen de vereiste periode na de eerste kennisgeving van Apple, wordt de Apple ID gewijzigd in een tijdelijke gebruikersnaam die eindigt op @temporary.appleid.com. Het e-mailadres john@example.edu wordt bijvoorbeeld gewijzigd in john-example.edu@temporary.appleid.com.

Als je je Apple ID na de aangegeven periode wilt bijwerken, log je in met je tijdelijke Apple ID-gebruikersnaam wanneer je het e-mailadres van je Apple ID wijzigt.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.