Over achtergrondprocessen van iTunes voor Windows

iTunes voor Windows installeert een aantal processen die op de achtergrond worden uitgevoerd wanneer de software geopend is. Lees hier meer over wat elk proces doet.

Proces

Functiebeschrijving

AppleMobileBackup.exe

Maakt een reservekopie van de gegevens op de iPhone of iPod touch.

AppleMobileDeviceHelper.exe

Luistert naar commando's om iTunes te helpen verbinding te maken met apparaten.

AppleMobileDeviceService.exe of AppleMobileDeviceProcess.exe

Stelt iTunes in staat de iPhone en iPod touch te herkennen.

AppleMobileSync.exe

Synchroniseert gegevens op de iPhone of iPod touch met een computer.

distnoted.exe

Stelt iTunes in staat te synchroniseren met de iPhone en iPod touch.

iPodService.exe

Geeft iTunes toegang tot apparaten

iTunesHelper.exe

'Luistert' naar commando's om iTunes te laten communiceren met apparaten (zoals een iPod)

MDCrashReportTool.exe

Extraheert lograpporten van het apparaat en verstuurt deze naar Apple (indien geselecteerd).

mDNSResponder.exe

Dit stelt iTunes in staat voorzieningen te ontdekken in het lokale netwerk (muziekdeling, Apple TV, AirTunes). Dit wordt ook wel Bonjour voor Windows genoemd.

SyncServer.exe

Coördineert de synchronisatieprocessen.

Proces dat afhankelijk is van de configuratie van synchronisatie

Functiebeschrijving

com.apple.IE.client.exe

Synchroniseert het apparaat met Internet Explorer.

com.apple.Outlook.client.exe

Synchroniseert het apparaat met Outlook.

com.apple.Safari.client.exe

Synchroniseert het apparaat met Safari.

com.apple.WindowsContacts.client.exe

Synchroniseert het apparaat met Windows Adresboek / Windows Contactpersonen.

com.apple.WindowsMail.client.exe

Synchroniseert met Windows Mail.

Afhankelijk van de configuratie verschijnen sommige van deze achtergrondprocessen mogelijk niet. iTunes kan andere achtergrondprocessen starten om verschillende taken uit te voeren zoals synchroniseren en diagnostische tests uitvoeren. In de toekomst kunnen nieuwe functies worden toegevoegd aan deze achtergrondprocessen. U mag deze processen niet uitschakelen, zelfs niet wanneer iTunes niet is geopend op de computer.

Meer informatie

Lees meer over het gebruik van Apple-producten op bedrijfsnetwerken en TCP- en UDP-poorten die worden gebruikt door Apple softwareproducten om ervoor te zorgen dat uw computer toegang heeft tot Apple-services.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.