SSD-modules installeren of vervangen in je Mac Pro (2019)

Lees hier hoe je SSD-modules installeert in een Mac Pro en hoe je Apple Configurator gebruikt om ze te configureren voor je Mac.

Mac Pro ondersteunt maximaal één of twee SSD-modules (solid-state drive), afhankelijk van de capaciteit. De SSD-modules worden gekoppeld aan en versleuteld door de T2 Security-chip. Als je de SSD-modules vervangt, gebruik je Apple Configurator om ze te wissen en te configureren voor je Mac Pro.

Vereisten controleren

Voor het installeren of vervangen van de SSD-modules in je Mac Pro heb je het volgende nodig:

SSD-modules verwijderen en installeren

Ga pas verder nadat een back-up is gemaakt van alle gegevens op de bestaande SSD. De gegevens op de bestaande SSD kunnen niet meer worden hersteld nadat een nieuwe SSD-koppelingsbewerking is gestart.

Voer deze stappen uit om SSD-modules te verwijderen of te installeren in je Mac Pro.

De firmware herstellen

Nadat je de nieuwe SSD-modules hebt geïnstalleerd, moet je de firmware op de Apple T2 Security-chip herstellen en de interne flashopslag op je Mac wissen.

Meer informatie

Meer informatie over het installeren en vervangen van onderdelen in je Mac Pro (2019).