iPhone SE (3e generatie) - Beeldscherm

Voordat je begint

Waarschuwing

Gereedschap

• 4,7-inch reparatiehouder

• Snijapparaatje voor plakstrips

• Beeldschermpers

• ESD-veilig pincet

• Ethanoldoekjes of IPA-doekjes

• JCIS-bitje

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Momentschroevendraaier (zwart, 0,35 kgf cm)

• Momentschroevendraaier (blauw, 0,65 kgf cm)

• Momentschroevendraaier (groen, 0,45 kgf cm)

• Torx-beveiligingsbitje

• Universele schermdemontageadapter

• Universele schermdemontagehouder

Voorzichtig

Voor deze procedure is Systeemconfiguratie vereist. Nadat je alle verwijderings- en montagestappen hebt voltooid, volg je de instructies om Systeemconfiguratie te starten.

Verwijderen

1. Gebruik een momentschroevendraaier met het Torx-beveiligingsbitje om de twee beveiligingsschroeven (een aan elke kant van de Lightning-connector) te verwijderen. Leg de schroeven aan de kant.

2. Steek de hendels van de universele schermdemontagehouder helemaal in de universele schermdemontageadapter. Draai de vleugelschroeven op de adapter vast.

3. Plaats de iPhone in de houder met het beeldscherm omhoog en de Lightning-connector in de richting van de adapter.

4. Schuif de bovenste hendel om de bovenste zuignap zo dicht mogelijk bij de thuisknop te plaatsen zonder de thuisknop aan te raken. Schuif de onderste hendel om de onderste zuignap uit te lijnen met de bovenste zuignap. Duw de iPhone omlaag om de zuignappen te bevestigen aan de behuizing.

5. Houd de ontgrendelingsknop op de adapter (1) ingedrukt om de hendel omlaag te duwen (2). Draai beide hendels om de zuignappen te bevestigen aan de iPhone (3).

6. Houd de ontgrendelingsknop op de adapter ingedrukt en maak de hendels voorzichtig los totdat je weerstand voelt.

7. Draai langzaam aan de knop op de adapter tot het beeldscherm loskomt van de behuizing.

8. Plaats het wieltje van het snijapparaatje voor plakstrips tussen het beeldscherm en de behuizing. Beweeg het snijapparaatje langs de onderkant en beide zijkanten van de iPhone totdat het beeldscherm gedeeltelijk loskomt van de behuizing.

9. Houd de ontgrendelingsknop op de adapter ingedrukt om de hendel omhoog te duwen (1). Draai de hendels om de twee zwarte zuignappen los te maken (2). Trek aan de lipjes op de doorzichtige zuignappen om de iPhone los te krijgen (3).

10. Haal de iPhone uit de houder en leg deze op een schone, vlakke ondergrond.

11. Schuif het beeldscherm een klein stukje naar de onderkant van de iPhone om de interne beeldschermklemmen los te maken. Kantel vervolgens de onderkant van het beeldscherm omhoog.

•  Voorzichtig: wrik het beeldscherm niet los.

12. Plaats het wieltje van het snijapparaat voor plakstrips aan de bovenkant van de iPhone, tussen het beeldscherm en de behuizing. Snijd langs de bovenkant en zijkanten van de iPhone tot het beeldscherm vrij is.

•  Voorzichtig: kantel het beeldscherm niet meer dan 5 graden omhoog om beschadiging van de flexkabels te voorkomen.

13. Kantel het beeldscherm omhoog, zoals afgebeeld.

•  Voorzichtig

• Zorg dat de interne beeldschermklemmen openstaan voordat je het beeldscherm omhoog kantelt, om schade aan de behuizing of het beeldscherm te voorkomen.

• Beschadig de flexkabels niet als je het beeldscherm omhoog kantelt.

•  Waarschuwing: Als de batterij gedeukt, doorboord of anderszins beschadigd is, stop je de reparatie. Je vindt de serviceopties op support.apple.com/nl-nl/repair.

14. Plaats de zuignap in de reparatiehouder. Plaats de iPhone in de reparatiehouder met de Lightning-connector omlaag naar de uitsparing gericht. Druk voorzichtig op de randen van het beeldscherm om het beeldscherm aan de zuignap te bevestigen.

15. Gebruik een momentschroevendraaier en het JCIS-bitje om de vier kruiskopschroeven uit het afdekplaatje van de batterij/beeldschermconnector te verwijderen. Leg de schroeven aan de kant.

16. Verwijder het afdekplaatje van de batterij/beeldschermconnector en bewaar het om het later weer te monteren.

17. Gebruik het zwarte staafje om het uiteinde van de flexkabel van de batterij uit de connector te tillen.

•  Voorzichtig: Je moet de flexkabel van de batterij eerst loskoppelen om er zeker van te zijn dat de iPhone uitgeschakeld blijft.

18. Gebruik het zwarte staafje om de uiteinden van de flexkabel van het beeldscherm (1) en de flexkabel van de thuisknop (2) voorzichtig uit de connectoren te tillen.

• Opmerking: de flexkabel van de thuisknop ligt onder de flexkabel van het beeldscherm.

19. Gebruik een momentschroevendraaier en het JCIS-bitje om de drie kruiskopschroeven uit het afdekplaatje van de cameraconnector te verwijderen. Leg de schroeven aan de kant.

20. Verwijder het afdekplaatje van de cameraconnector en bewaar het om het later weer te monteren.

21. Gebruik het zwarte staafje om het uiteinde van de flexkabel van de FaceTime HD-camera uit de connector te tillen.

22. Houd het beeldscherm bij de randen vast. Trek aan het lipje op de zuignap om de zuignap los te maken van het beeldscherm. Leg het beeldscherm omlaag gericht op een schoon, vlak oppervlak.

23. Gebruik het zwarte staafje om de gehele plakstrip van het beeldscherm en de behuizing te verwijderen.

24. Gebruik ethanol- of IPA-doekjes om achtergebleven plakstrip te verwijderen van de behuizing en het beeldscherm.

•  Voorzichtig: knijp overtollige vloeistof uit het ethanol- of IPA-doekje voordat je het beeldscherm reinigt. Zorg ervoor dat de vloeistof van het doekje zich niet ophoopt in de hoeken van het beeldscherm of onder de achterkant loopt.

Montage

1. Inspecteer de interne beeldschermklemmen. Zorg dat de klemmen een hoek van 90 graden hebben en niet zijn gebogen of beschadigd.

• Belangrijk

• Als de interne beeldschermklemmen zijn verbogen of beschadigd, moet je het beeldscherm mogelijk vervangen.

• Als je een vervangend beeldscherm installeert, haal dan de beschermfolie van de boven- en onderkant van het beeldscherm.

•  Waarschuwing: Inspecteer de behuizing op losse of extra schroeven en kleine onderdelen die de batterij kunnen beschadigen en voor veiligheidsproblemen kunnen zorgen.

2. Lijn de plakstrip over de behuizing uit met de opening rechtsboven voor de camera en het onderste lipje aan de rechterkant.

•  Voorzichtig: Zorg dat alle lijmresten van het beeldscherm en de behuizing zijn verwijderd voordat je de plakstrip van het vervangende beeldscherm aanbrengt.

3. De plakstrip van het vervangende beeldscherm heeft een bovenste, een middelste en een onderste afdekstrip. Houd het lipje van de onderste afdekstrip vast. Trek de onderste afdekstrip (1) vervolgens langzaam onder de plakstrip (2) vandaan terwijl je de plakstrip op de behuizing drukt.

• Belangrijk: Verwijder de bovenste afdekstrip nog niet.

• Onderste afdekstrip (1)

• Plakstrip (2)

• Opmerking: de plakstrip van het vervangende beeldscherm van je model kan er anders uitzien dan de illustratie, maar de stappen zijn hetzelfde.

4. Gebruik het zwarte staafje om de plakstrip van het beeldscherm op de rand van de behuizing te duwen.

5. Verwijder eerst het middelste gedeelte van de bovenste afdekstrip (1). Verwijder vervolgens de drie gedeelten aan de bovenkant (2), rechterkant (3) en onderkant (4).

• Belangrijk: Verwijder de middelste afdekstrip nog niet.

• Bovenste afdekstrip

6. Plaats de behuizing in de reparatiehouder met de Lightning-connector naar de uitsparing gericht.

7. Lijn de rechterrand van het beeldscherm uit met de rechterrand van de behuizing. Houd het beeldscherm bij de randen vast en duw het voorzichtig op de zuignap.

8. Druk het uiteinde van de flexkabel van de FaceTime HD-camera voorzichtig op de connector. Druk gelijkmatig langs de lengte van de connector.

9. Plaats het afdekplaatje van de cameraconnector op de uiteinden van de flexkabels.

10. Gebruik de zwarte momentschroevendraaier met het JCIS-bitje om drie nieuwe kruiskopschroeven (923-01986) in het afdekplaatje van de cameraconnector te draaien.

11. Druk de uiteinden van de flexkabel van de thuisknop (1) en van het beeldscherm (2) op de connectors. Druk gelijkmatig langs de lengte van elke connector.

• Opmerking: de flexkabel van het beeldscherm ligt over de flexkabel van de thuisknop.

12. Druk het uiteinde van de flexkabel van de batterij op de connector.

13. Plaats het afdekplaatje van de batterij/beeldschermconnector op de uiteinden van de flexkabels.

14. Gebruik de groene momentschroevendraaier met het JCIS-bitje om vier nieuwe kruiskopschroeven (923-01989) (1) (923-01990) (2) in het afdekplaatje van de connector voor de batterij/het beeldscherm te draaien.

15. Trek de linkerstrip van de middelste afdekstrip los tegen de klok in, beginnend bij de camera aan de bovenkant van de behuizing.

• Middelste afdekstrip

16. Houd het beeldscherm bij de randen vast. Trek aan het lipje op de zuignap om de zuignap los te maken van het beeldscherm. Haal de zuignap uit de reparatiehouder.

•  Waarschuwing: Inspecteer de behuizing op losse of extra schroeven en kleine onderdelen die de batterij kunnen beschadigen en voor veiligheidsproblemen kunnen zorgen.

17. Laat de klemmen van het interne beeldscherm op de behuizing rusten en laat een kleine opening tussen het beeldscherm en de behuizing. Trek de rechterstrip van de middelste afdekstrip los tegen de klok in, beginnend bij de luidspreker aan de onderkant van de behuizing.

•  Voorzichtig: laat de plakstrip niet in aanraking komen met het beeldscherm.

18. Inspecteer de schermplakstrip om te controleren of deze zich in de juiste positie bevindt en niet beschadigd of gekreukt is. Als de plakstrip beschadigd is, verwijder je deze en plaats je een vervangende plakstrip.

19. Druk de vier hoeken van het beeldscherm omlaag, zoals afgebeeld. Druk vervolgens op de randen van het beeldscherm totdat je een klik hoort en het beeldscherm goed in de behuizing valt.

•  Voorzichtig:controleer of de flexkabels niet vastzitten tussen het beeldscherm en de behuizing.

20. Plaats de reparatiehouder en de iPhone in de beeldschermpers. Trek de hendel omlaag totdat de beeldschermpers vergrendelt.

21. Wacht tot je een piepsignaal van de beeldschermpers hoort en de timer op 0 staat. Trek de hendel omlaag (1) en trek de ontgrendelknop uit (2). Duw de hendel vervolgens omhoog (3).

22. Verwijder de iPhone uit de beeldschermpers en de reparatiehouder.

23. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier en het Torx-beveiligingsbitje om twee nieuwe beveiligingsschroeven (een aan elke kant van de Lightning-connector) te plaatsen.

• Opmerking: gebruik de juiste kleur schroeven voor je model.

• Middernacht (923-02005)

• Rood, sterrenlicht (923-02007)

•  Voorzichtig: Als de schroeven uitsteken, verwijder je ze en leg je ze opzij. Herhaal vervolgens stap 23 om een nieuwe set beveiligingsschroeven te plaatsen. Als de nieuwe schroeven nog steeds niet goed passen, herhaal je alle stappen voor verwijdering en montage.

Voorzichtig

• Systeemconfiguratie is vereist als je een vervangend beeldscherm of vervangende batterij hebt geïnstalleerd. Negeer meldingen over iPhone-functies op het toegangsscherm tot Systeemconfiguratie is voltooid.

• Nadat je alle verwijderings- en montagestappen hebt voltooid, start je Systeemconfiguratie door het apparaat in de diagnostische modus te zetten. Tik op 'Start sessie' en volg de aanwijzingen op het scherm.

• Je krijgt één poging om Systeemconfiguratie te voltooien. Als je poging wordt onderbroken of geannuleerd of als er een fout optreedt, geeft het apparaat een bericht weer waarin je wordt gevraagd contact op te nemen met de mensen van de Zelfservice-reparatiewinkel voor hulp.