Over macOS Server 5.3.1

Lees hier meer over de wijzigingen in de macOS Server 5.3.1-update.

macOS Server 5.3.1 werkt Server 5.3 of Server 5.2 bij. macOS Sierra 10.12.4 of 10.12.5 is hiervoor vereist.

Op een Mac met 10.12.4 of 10.12.5 kunt u bijwerken naar macOS Server 5.3.1 via het paneel 'Updates' van de Mac App Store. Om te voorkomen dat voorzieningen worden onderbroken, worden Server-updates niet automatisch geïnstalleerd, zelfs niet als u ervoor hebt gekozen om andere updates van de Mac App Store automatisch te installeren.

Tijdens de installatie ziet u mogelijk het bericht ‘Het programma Server is vervangen’. Dit is normaal bij de update. Alle instellingen en gegevens van Server blijven tijdens de update behouden.

Na de installatie opent u het programma Server om de configuratie van alle eerder geconfigureerde voorzieningen te voltooien.

Deze release bevat de volgende wijzigingen.

Algemene wijzigingen

• Biedt ondersteuning voor macOS Sierra 10.12.4 of 10.12.5.

• Ondersteunt de migratie van Server-gegevens vanaf een volume met een versie van macOS Sierra 10.12 lager dan 10.12.5 en macOS Server 5.2.

• Ondersteunt de migratie van Server-gegevens vanaf een volume met OS X El Capitan 10.11.6 en OS X Server 5.1.7 of OS X Yosemite 10.10.5 en OS X Server 5.0.15.

Profielbeheer

• Verhelpt een probleem waarbij VPP-apps niet naar apparaten worden gepusht en de status van de pushtaak 'Wachten op licentie' meldt.

Over macOS 5.3

macOS Server 5.3 is een update van Server 5.2. macOS Sierra 10.12.4 is vereist.

Algemene wijzigingen

• Biedt ondersteuning voor macOS Sierra 10.12.4.

• Ondersteunt de migratie van Server-gegevens vanaf een volume met een versie van macOS Sierra 10.12 lager dan 10.12.4 en macOS Server 5.2.

• Ondersteunt de migratie van Server-gegevens vanaf een volume met OS X El Capitan 10.11.6 en OS X Server 5.1.7 of OS X Yosemite 10.10.5 en OS X Server 5.0.15.

Cachingserver

• Verbeterd beheer over grootte van cache.

Profielbeheer

De volgende updates zijn doorgevoerd voor Profielbeheer.

Voor tvOS

Ondersteuning voor nieuwe mogelijkheden voor apparaatbeheer geïntroduceerd in tvOSٔ10.2:

• Instellingen voor het Device Enrollment Program configureren, inclusief automatisch doorgaan via de configuratie-assistent.

• Bedrijfsapps installeren.

• Nieuwe profielpayloads maken voor vergaderruimteweergave en één-app-modus (alleen voor bedrijfsapps).

• Beperkingen configureren voor het uitschakelen van AirPlay, het uitschakelen van koppelen met Remote-app en het vragen om een wachtwoord bij de eerste keer koppelen met AirPlay.

• Naam instellen, herstarten en wissen.

Voor iOS 10.3

Ondersteuning voor nieuwe payloadwijzigingen en commando's in configuratieprofielen geïntroduceerd in iOS 10.3:

• Wifinetwerkverbindingen beperken tot alleen beheerde netwerken.

• Beperkingen configureren voor dicteren en wijzigingen in bevoegdheidsinstellingen voor AirPlay en scherm bekijken.

• Afzonderlijke S/MIME-ondertekende en -gecodeerde certificaten opgeven in de Mail- en Exchange-payloads.

• Herstarten, afsluiten en geluid voor verloren-modus afspelen op een apparaat.

• Nauwkeurige locatiegegevens verstrekt voor apparaten in de verloren-modus.

• VPN-support op aanvraag voor IKEv2 in de VPN-payload.

• De ondersteunde IP-versies instellen voor de standaard-APN in de mobiele payload.

Voor macOS

Nieuwe beperkingen geïntroduceerd in macOS Sierra 10.12.4 configureren:

• Touch ID toestaan om een ondersteunde Mac te ontgrendelen.

• iCloud Drive toestaan.

• iCloud-desktop en -documenten toestaan.

• iCloud-sleutelhanger, Mail, Contacten, Agenda, Herinneringen en Bladwijzers toestaan.

Andere wijzigingen

• Mogelijkheid om naam van apparaat in te stellen op het moment van inschrijven.

• Een nieuwe configuratieoptie voor Klaslokaal waarmee het aanpassen van de bevoegdheden voor AirPlay en scherm bekijken wordt toegestaan.

• Mogelijkheid om de indeling van klasnaam te configureren met een combinatie van de cursusnaam en het klasnummer voor klassen die worden gesynchroniseerd via Apple School Manager.

• Automatische synchronisatie van toegangscodetype voor beheerde Apple ID's via Apple School Manager.

• Mogelijkheid om eigenaarschap van een ingeschreven Mac toe te wijzen zonder identiteitscontrole.

• Een nieuwe optie om het paneel voor de configuratie-assistent voor Woning over te slaan in de instellingen van het Device Enrollment Program.