Over OS X Server 5.1

Lees meer over de wijzigingen van de OS X Server v5.1-update.

Deze software werkt OS X Server v5.0.3, v5.0.4 of v5.0.15 bij. Voor de installatie is OS X El Capitan v10.11.4 vereist.

OS X Server v5.1 is de enige Server-versie die draait op OS X v10.11.4. Als u een Mac met een eerdere versie van OS X en OS X Server bijwerkt naar OS X v10.11.4, moet u ook OS X Server bijwerken naar v5.1. Als de OS X-versie op uw Mac lager is dan v10.11.4, moet u deze bijwerken naar OS X v10.11.4 om OS X Server v5.1 te kunnen gebruiken.

Bijwerken

Op een Mac met OS X v10.11.4 kunt u OS X Server bijwerken naar v5.1 via het paneel Updates van de Mac App Store. Om te voorkomen dat voorzieningen worden onderbroken, worden Server-updates niet automatisch geïnstalleerd, zelfs niet als u ervoor hebt gekozen om andere updates van de Mac App Store automatisch te installeren.

Tijdens de installatie ziet u mogelijk het bericht ‘Het programma Server is vervangen’. Dit is normaal bij de update. Alle instellingen en gegevens van Server worden tijdens de update behouden.

Na de installatie opent u het programma Server om de configuratie van alle eerder geconfigureerde voorzieningen te voltooien.

Aangebrachte wijzigingen

OS X Server v5.1 verbetert de algemene stabiliteit van OS X Server en levert de volgende specifieke verbeteringen:

• Bijgewerkt voor OS X El Capitan v10.11.4

• Ondersteuning voor TLS 1.2

• Algemene prestatieverbeteringen van Profielbeheer

• Ondersteuning voor nieuwe onderwijsfuncties in iOS 9.3

Profielbeheer

• Ondersteuning voor gedeelde iPad

• Ondersteuning voor de iOS-app Klaslokaal

• Nieuwe payloads (alleen beheerd): Berichtgeving; Bericht op toegangsscherm

• Nieuwe beperkingen (alleen beheerd): Sta Apple Music toe; Sta Radio toe; Sta aanpassen van berichtinstellingen toe; Apps op beginscherm

• Nieuwe beperkingen: Sta iCloud-fotobibliotheek toe

• Ondersteuning voor installatie van belangrijke OS X-updates

• L2TP/IPsec VPN-profielen vereisen nu 2048-bits of sterkere Diffie-Hellman-groepen

Cachingserver