Mac Studio (2022) - SSD-modules

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• ESD-veilig pincet

• Torx T8-schroevendraaier

Voorzichtig

• Voor deze procedure is Systeemconfiguratie vereist. Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

• Als je de SSD-modules vervangt, heb je een aparte Mac nodig met de nieuwste versie van macOS of een aparte Mac waarop Apple Configurator is geïnstalleerd om de Mac te herstellen voordat je het proces voor Systeemconfiguratie start.

Belangrijk

SSD-modules moeten per twee worden vervangen. Dit geldt niet voor apparaten met 512 GB omdat die maar één SSD-module hebben. Deze procedure laat zien hoe je één SSD-module verwijdert en terugplaatst. De stappen zijn echter hetzelfde voor het verwijderen en terugplaatsen van twee SSD-modules.

Verwijderen

1. Plaats de computer zoals aangegeven.

2. Gebruik een ESD-veilig pincet om de afdekking van de SSD-module te verwijderen.

• Belangrijk: vervangende SSD-modules worden geleverd inclusief een vervangende afdekking. Als je de SSD-module vervangt, kun je de afdekking van de SSD-module dus weggooien. Als je de SSD-module verwijdert als onderdeel van een andere procedure, bewaar je de afdekking van de SSD-module om deze later terug te plaatsen.

3. Gebruik de T8-schroevendraaier om de T8-schroef (923-02313) te verwijderen uit de SSD-module.

4. Pak de SSD-module aan weerszijden vast en trek deze met enige kracht uit de connector van de SSD-module.

•  Voorzichtig: je mag de SSD-module niet kantelen of optillen terwijl je de module uit de connector trekt.

Montage

Belangrijk: als je een vervangende SSD-module installeert, voer je alle montagestappen uit. Als je de bestaande SSD-module terugplaatst, ga je naar montagestap 2.

1. Verwijder het wettelijk verplichte label van de achterzijde van de vervangende SSD-module voordat je deze installeert.

2. Elke SSD-module heeft een serienummer dat eindigt op 00 of 01. Bepaal wat de juiste connector is voor de SSD-module in jouw computer.

3. Pak de SSD-module aan weerszijden vast en duw deze stevig in de connector van de SSD-module.

•  Voorzichtig: je mag de SSD-module niet kantelen of optillen terwijl je de module in de connector duwt.

4. Gebruik de T8-schroevendraaier om de T8-schroef (923-02313) terug te plaatsen in de SSD-module.

5. Als je de bestaande SSD-module gaat terugplaatsen, ga je verder met montagestap 6. Als je een vervangende SSD-module gaat installeren, haal je een vervangende afdekking voor de SSD-module van de strip.

6. Leg de afdekking voor de SSD-module zoals aangegeven over de SSD-module en connector. Vouw vervolgens de drie lipjes van polyesterfolie over de randen van de connector van de SSD-module. Druk de lipjes stevig op de zijkanten van de connector.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien:

Voorzichtig

• Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

• Als je de SSD-modules hebt vervangen, start de computer niet op en knippert het statuslampje oranje. Volg de instructies om de Mac te herstellen. Start vervolgens het proces voor Systeemconfiguratie.