Mac Studio (2022) - Onderbehuizing

Voordat je begint

Gereedschap

• Instelbare momentschroevendraaier (0,3-1,2 Nm)

• ESD-veilig pincet

• Ethanoldoekjes of IPA-doekjes

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Torx T8-bitje

• Torx T8-schroevendraaier

Verwijderen

1. Leg de computer met de onderbehuizing naar boven en met de poorten aan de voorkant naar jou gericht.

2. Steek het platte uiteinde van het zwarte staafje onder de binnenste rand van de ronde voet van de onderbehuizing (1). Schuif het zwarte staafje onder de ronde voet (2) om deze los te maken van de onderbehuizing.

3. Verwijder de ronde voet van de onderbehuizing.

4. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om voorzichtig de lijmresten van de onderkant van de ronde voet van de onderbehuizing te schrapen.

5. Gebruik ethanol- of IPA-doekjes om eventuele lijmresten van de onderkant van de ronde voet van de onderbehuizing te verwijderen. Bewaar de ronde voet van de onderbehuizing om deze later terug te plaatsen.

6. Gebruik een ESD-veilig pincet om de plakstrip op de onderbehuizing op te lichten. Trek vervolgens aan de plakstrip om deze te verwijderen. Herhaal dit totdat de hele plakstrip is verwijderd van de onderbehuizing.

7. Gebruik ethanol- of IPA-doekjes om eventuele resten van de plakstrip te verwijderen van de onderbehuizing.

8. Gebruik de T8-schroevendraaier om de vier T8-schroeven (923-07106) te verwijderen uit de onderbehuizing.

9. Steek het zwarte staafje in een van de ventilatieopeningen in de onderbehuizing en til de onderbehuizing van de behuizing.

• Belangrijk: zorg ervoor dat alle vier T8-schroeven zijn verwijderd voordat je de onderbehuizing eraf haalt.

Montage

1. Leg de onderbehuizing op de behuizing.

2. Plaats het Torx T8-bitje in de instelbare momentschroevendraaier van 0,3-1,2 Nm. Stel de schroevendraaier in op 1,1 Nm.

3. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier met het Torx T8-bitje om de vier T8-schroeven (923-07106) terug te plaatsen.

4. Zorg dat je weet wat de onderkant van de ronde voet van de onderbehuizing is.

• Opmerking: de onderzijde van de ronde voet van de onderbehuizing zit vast aan de onderbehuizing en is in het midden iets hoger. De buitenzijde van de ronde voet van de onderbehuizing is vlak.

5. Verdeel vier plakstrips mooi gelijk over de onderzijde van de ronde voet van de onderbehuizing. Verwijder de beschermstrook aan de achterkant van elke plakstrip terwijl je de strip op de onderzijde van de ronde voet van de onderbehuizing drukt.

6. Druk voorzichtig met het platte uiteinde van het zwarte staafje in de lengterichting op de plakstrips zodat deze vastplakken aan de onderzijde van de ronde voet van de onderbehuizing.

7. Plaats de ronde voet van de onderbehuizing in de gleuf in de onderbehuizing met de platte kant van de onderzijde van de ronde voet van de onderbehuizing naar boven gericht. Lijn de lipjes van de afdekstrips uit met de vier schroeven op de onderbehuizing.

8. Verwijder de vier afdekstrips van de plakstrips terwijl je op de ronde voet van de onderbehuizing drukt om deze vast te maken aan de onderbehuizing.

Voorzichtig

• Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

• Systeemconfiguratie is vereist als je een vervangend moederbord of vervangende SSD-modules hebt geïnstalleerd.

• Als je het moederbord of de SSD-modules hebt vervangen, wordt de computer niet opgestart en knippert het statuslampje oranje tot je de computer herstelt met een aparte Mac. Volg de instructies om de Mac te herstellen. Start vervolgens het proces voor Systeemconfiguratie.