MacBook Air (M2, 2022) - MagSafe 3-kaart

Voordat je begint

Verwijder het volgende onderdeel voordat je begint:

Gereedschap

• Verstelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm)

• ESD-veilig pincet

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Momentschroevendraaier (blauw, 0,65 kgf cm)

• Torx Plus 3IP 25-mm bitje

• Torx T3 halve-maanbitje

• Torx T5-bitje

• USB-C-naar-MagSafe 3-kabel

Verwijderen

1. Plaats het Torx T3-bitje in de blauwe momentschroevendraaier. Gebruik vervolgens de blauwe momentschroevendraaier met het Torx T3-bitje om de vier T3-schroeven (923-07277) te verwijderen uit het afdekplaatje van de connector van de MagSafe 3-kaart/USB-C-kaarten.

2. Verwijder het afdekplaatje van de connector van de MagSafe 3-kaart/USB-C-kaarten en bewaar het om het later weer te monteren.

3. Plaats het 3IP-bitje in de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm. Gebruik vervolgens de verstelbare momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-07281) te verwijderen uit de MagSafe 3-kaarthouder.

4. Gebruik een ESD-veilig pincet om de MagSafe 3-kaarthouder te verwijderen. Bewaar de houder om deze later weer terug te plaatsen.

5. Gebruik het zwarte staafje om het uiteinde van de flexkabel van de MagSafe 3-kaart uit de connector te tillen (1).

6. Plaats het Torx T5-bitje in de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm. Gebruik vervolgens de verstelbare momentschroevendraaier met het Torx T5-bitje om de twee T5-schroeven (923-07280) te verwijderen uit de MagSafe 3-kaart (2).

7. Pak het uiteinde van de flexkabel van de MagSafe 3-kaart vast om de MagSafe 3-kaart iets op te lichten (1). Verwijder de kaart vervolgens uit de bovenbehuizing (2).

•  Let op: Raak het moederbord niet aan terwijl je de MagSafe 3-kaart verwijdert.

Montage

1. Plaats de MagSafe 3-kaart zoals aangegeven in de bovenbehuizing.

2. Plaats het Torx T5-bitje in de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm. Gebruik vervolgens de verstelbare momentschroevendraaier met het Torx T5-bitje om de twee T5-schroeven (923-07280) iets aan te draaien in de MagSafe 3-kaart.

•  Let op: Zorg dat de flexkabel van de MagSafe 3-kaart tijdens de montage niet beschadigd raakt of vast komt te zitten onder de T5-schroef. De flexkabel moet op de schroef worden geplaatst. Als de flexkabel beschadigd is, moet je de MagSafe 3-kaart vervangen.

3. Steek het MagSafe 3-uiteinde van de USB-C-naar-MagSafe 3-kabel in de MagSafe 3-poort voor een juiste uitlijning van de MagSafe 3-kaart.

•  Gevaar: De USB-C-naar-MagSafe 3-kabel mag geen stroom krijgen.

4. Plaats de MagSafe 3-kaarthouder in de bovenbehuizing.

5. Plaats het 3IP-bitje in de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm. Gebruik vervolgens de verstelbare momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-07281) iets aan te draaien in de MagSafe 3-kaarthouder.

6. Laat het 3IP-bitje in de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm zitten. Stel de schroevendraaier in op 10 Ncm.

7. Gebruik een zwart staafje om de MagSafe 3-kaarthouder tegen de behuizing te duwen en houd de kaarthouder op zijn plaats. Gebruik vervolgens de verstelbare momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven goed aan te draaien in de MagSafe 3-kaarthouder.

8. Plaats het Torx T5-bitje in de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm. Stel de schroevendraaier in op 17,5 Ncm.

9. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het Torx T5-bitje om de twee T5-schroeven goed aan te draaien in de MagSafe 3-kaart (1).

10. Haal de USB-C-naar-MagSafe 3-kabel uit de MagSafe 3-poort (2).

11. Druk het uiteinde van de flexkabel van de MagSafe 3-kaart in de connector.

12. Plaats het afdekplaatje van de connector van de MagSafe 3-kaart/USB-C-kaarten.

13. Plaats het Torx T3-bitje in de blauwe momentschroevendraaier. Gebruik vervolgens de blauwe momentschroevendraaier met het Torx T3-bitje om de vier T3-schroeven (923-07277) terug te plaatsen in het afdekplaatje van de connector van de MagSafe 3-kaart/USB-C-kaarten.

Plaats het volgende onderdeel terug om de montage te voltooien: