MacBook Pro (16-inch, 2021) - Touch ID-kaart

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• ESD-veilig pincet

• Kapton-tape

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Torx T3-schroevendraaier

• Uitlijningsset voor Touch ID

Voorzichtig

Voor deze procedure is Systeemconfiguratie vereist. Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

Verwijderen

1. Verwijder de rubberen afdekking van het flexibele afdekplaatje van de Touch ID-kaart en bewaar deze om later terug te plaatsen.

2. Gebruik de T3-schroevendraaier om de vier T3-schroeven in de buitenste hoeken (923-06955) (1) en de twee middelste T3-schroeven (923-06942) (2) te verwijderen uit het flexibele afdekplaatje van de Touch ID-kaart.

3. Gebruik een ESD-veilig pincet om het flexibele afdekplaatje van de Touch ID-kaart te verwijderen uit de bovenbehuizing. Bewaar het afdekplaatje om het later weer te monteren.

4. Gebruik een ESD-veilig pincet om de flexkabel van de Touch ID-kaart los te maken van de bovenbehuizing.

5. Open het beeldscherm onder een hoek van 90 graden. Leg de computer op tafel met het toetsenbord recht omhoog, zoals in de afbeelding.

6. Ondersteun de Touch ID-kaart terwijl je de flexkabel van de kaart door de opening in de bovenbehuizing trekt. Verwijder de Touch ID-kaart via de toetsenbordkant van de bovenbehuizing.

• Belangrijk

• Als de Touch ID-kaart vóór verwijdering niet goed werkte of als het opvulstukje eruit valt bij het verwijderen van de Touch ID-kaart, ga je verder met stap 7 om het opvulstukje te vervangen.

• Zorg dat het werkoppervlak goed schoon is. Onder de Touch ID-kaart zit het Touch ID-opvulstukje, dat bestaat uit een klein rond onderdeel. Als het eruit valt, kun je het makkelijker terugvinden op een schone ondergrond.

• Als je het bestaande Touch ID-opvulstukje gebruikt, ga je verder met montagestap 1.

7. Zet de computer weer rechtop. Open het ESD-veilige pincet en gebruik één punt om het opvulstukje te verwijderen uit de ronde uitsparing onder de Touch ID-kaart.

• Opmerking: er zit een beetje lijm op het opvulstukje en daardoor kan het vast blijven zitten aan de bovenbehuizing.

Montage

1. Zet de computer recht en laat het beeldscherm open.

•  Voorzichtig: Leg de computer op een schoon oppervlak om beschadiging van interne onderdelen te voorkomen.

2. Plaats twee Y-vormige uitlijningsstukken in de Touch ID-opening in de bovenbehuizing, zoals in de afbeelding. Zet de stukken in de hoeken vast met Kapton-tape.

• Belangrijk: Zorg dat het Touch ID-opvulstukje goed is uitgelijnd in de ronde uitsparing in de bovenbehuizing. Als je het Touch ID-opvulstukje vervangt, volg je montagestappen 3 tot en met 5. Als je het bestaande opvulstukje gebruikt, ga je verder met montagestap 6.

3. Gebruik een ESD-veilig pincet om het middelgrote Touch ID-opvulstukje uit de set met opvulstukjes te halen.

• Opmerking: het opvulstukje is zwart aan de kant met de lijm en zilverkleurig aan de andere kant.

4. Lijn het Touch ID-opvulstukje uit in de ronde uitsparing in de bovenbehuizing met de zwarte kant naar beneden.

5. Druk lichtjes op het Touch ID-opvulstukje om het aan de bovenbehuizing te bevestigen.

6. Open het beeldscherm onder een hoek van 90 graden. Leg de computer nu op de tafel met de kant van het beeldscherm naar beneden.

7. Voer de Touch ID-flexkabel door de sleuf in de bovenbehuizing. Plaats de Touch ID-kaart vervolgens in de opening in de bovenbehuizing.

8. Zorg dat de Touch ID-knop op zijn plaats wordt gehouden door de Y-vormige uitlijningsstukken terwijl je het beeldscherm sluit.

• Opmerking: als je een vervangende Touch ID-kaart installeert, haal je de beschermfolie van het glas.

9. Leg de computer met het beeldscherm naar beneden. Plaats het flexibele afdekplaatje van de Touch ID-kaart vervolgens zoals hiernaast aangegeven.

10. Gebruik de T3-schroevendraaier om de vier buitenste T3-schroeven (923-06955) (1) vast te draaien. Plaats vervolgens de twee middelste T3-schroeven (923-06942) (2) terug, maar draai ze nog niet helemaal vast.

11. Zet de computer rechtop en verwijder de Y-vormige uitlijningsstukken.

12. Sluit het beeldscherm en leg de computer met het beeldscherm naar beneden.

13. Gebruik de T3-schroevendraaier om de twee middelste T3-schroeven goed vast te draaien.

14. Druk op de flexkabel van de Touch ID-kaart om de kabel vast te maken aan de bovenbehuizing.

15. Zet de bovenbehuizing weer rechtop.

16. Verwijder de Kapton-tape en de Y-vormige uitlijningsstukken. Controleer nu of de Touch ID-knop nog steeds klikt wanneer je erop drukt.

• Belangrijk

• Als de Touch ID-knop te los aanvoelt of niet klikt, herhaal je stappen 2 tot en met 6 onder 'Verwijderen'. Voer vervolgens de montagestappen 1 tot en met 16 opnieuw uit met een groter Touch ID-opvulstukje.

• Als de Touch ID-knop te stijf aanvoelt of niet beweegt, herhaal je stappen 2 tot en met 6 onder 'Verwijderen'. Voer vervolgens de montagestappen 1 tot en met 16 opnieuw uit met een kleiner Touch ID-opvulstukje.

17. Kijk van boven op de Touch ID-knop. De ruimten aan weerszijden moeten gelijk zijn en de Touch ID-knop moet gelijk liggen met de functietoetsen. Als de ruimten niet gelijk zijn, herhaal je montagestappen 2 tot en met 16.

18. Sluit het beeldscherm en leg de computer met het beeldscherm naar beneden.

19. Plaats de rubberen afdekking terug over het flexibele afdekplaatje van de Touch ID-kaart.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien:

Voorzichtig

Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.