MacBook Pro (16-inch, 2021) - Moederbord

Voordat je begint

Waarschuwing

Lees Batterijveiligheid en volg de richtlijnen voor werkplekken en de omgang met batterijen voordat je begint.

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• Kruiskopschroevendraaier nr. 00

• 4-mm dopschroevendraaier

• ESD-veilig pincet

• Kapton-tape

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Torx T3-schroevendraaier

• Torx T5-schroevendraaier

• Torx T6-schroevendraaier

Voorzichtig

• Voor deze procedure is Systeemconfiguratie vereist. Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

• Als je een vervangend moederbord installeert, moet je ook een nieuwe Touch ID-kaart installeren.

Opmerking: het is mogelijk dat het moederbord en koelelement er iets anders uitzien, maar de instructies zijn hetzelfde.

Verwijderen

1. Gebruik de T3-schroevendraaier om de 21 T3-schroeven te verwijderen uit de volgende tien afdekplaatjes:

• Twee T3-schroeven uit het afdekplaatje van de connector van de hoeksensor van de klep (923-06854) (1)

• Twee T3-schroeven uit het afdekplaatje van de connector van de MagSafe 3-kaart (923-06854) (2)

• Drie T3-schroeven uit het afdekplaatje van de connector van de USB-C-kaarten links (923-06854) (3)

• Twee T3-schroeven uit het afdekplaatje van de connector van de geluidskaart (923-06854) (4)

• Twee T3-schroeven uit het afdekplaatje van de connector van de luidspreker links (923-06864, 923-06865) (5)

• Twee T3-schroeven uit het afdekplaatje van de connector van de luidspreker rechts (923-06864, 923-06865) (6)

• Twee T3-schroeven uit het afdekplaatje van de connector van de USB-C-kaart rechts (923-06854) (7)

• Twee T3-schroeven uit het afdekplaatje van de connector van de Touch ID-kaart (923-06854) (8)

• Twee T3-schroeven uit het afdekplaatje van de connector van het beeldscherm (923-06854) (9)

• Twee T3-schroeven uit het afdekplaatje van de connector van het beeldscherm (923-06854) (10)

2. Verwijder de tien afdekplaatjes en bewaar deze om ze later weer te monteren.

• Belangrijk

• De afdekplaatjes van de connectors van de linker- en rechterluidspreker hebben een diepere kromming op de plek waar het schroefgat het dichtst bij de batterijafdekking zit. Noteer de richting van de afdekplaatjes voor als je ze gaat terugplaatsen.

• Het afdekplaatje van de connector van de luidspreker links heeft een ronde opdruk in het midden.

3. Til de uiteinden van de volgende 12 flexkabels (1-12) uit de connectors op het moederbord:

• Flexkabel van de hoeksensor van de klep (1)

• Flexkabel van MagSafe 3-kaart (2)

• Flexkabels van USB-C-kaarten links (3 en 4)

• Flexkabel van geluidskaart (5)

• Flexkabel van linkerluidspreker (6)

• Flexkabel van rechterluidspreker (7)

• Flexkabel van USB-C-kaart rechts (8)

• Flexkabel van Touch ID-kaart (9)

• Flexkabel van achtergrondverlichting (10)

• Flexkabel van FaceTime HD-camera (11)

• eDP-flexkabel (12)

Note: The image orientation for steps 8 and 9 differs from the other removal steps, but the instructions are the same. You don’t need to rotate the device for these steps.

4. Verwijder de lipjes van polyesterfolie van de vergrendelingshendels van de flexkabels van de microfoons (1), de achtergrondverlichting van het toetsenbord (2) en het toetsenbord (3).

5. Gebruik het zwarte staafje om de drie vergrendelingshendels omhoog te wippen (1-3). Schuif vervolgens de uiteinden van de drie flexkabels uit hun connectors.

6. Verwijder de lipjes van polyesterfolie van de vergrendelingshendels van de twee ventilatorflexkabels. Gebruik daarna het zwarte staafje om de twee vergrendelingshendels omhoog te wippen.

7. Maak de klemmetjes van de flexkabel van het beeldscherm los van het interne frame van de bovenbehuizing. Vouw ze voorzichtig terug om de bumpers van de beeldschermkabel vrij te leggen.

8. Pak de beeldschermkabelbumpers uit het interne frame en bewaar ze om later terug te plaatsen.

9. Gebruik een ESD-veilig pincet om één ventilatorflexkabel los te maken van het moederbord (1). Schuif het uiteinde van de ventilatorflexkabel uit de connector (2). Herhaal het proces voor de andere ventilatorflexkabel.

10. Gebruik de T6-schroevendraaier om de twee T6-schroeven (923-06858) te verwijderen uit de bovenhoeken.

11. Gebruik de T5-schroevendraaier om de zes lange T5-schroeven (923-06859) te verwijderen.

12. Gebruik de T5-schroevendraaier om de vier korte T5-schroeven (923-06861) te verwijderen.

13. Gebruik de 4-mm dopschroevendraaier om de twee 4-mm zeskantmoeren (923-06857) te verwijderen uit de benedenhoeken.

14. Vouw de pakkingen van de ventilatorkanalen en flexkabels van de ventilatoren terug. Gebruik Kapton-tape om ze vast te zetten, zoals aangegeven in de afbeelding.

15. Til het moederbord voorzichtig op zoals aangegeven (1) en schuif het moederbord uit de bovenbehuizing (2). Gebruik het zwarte staafje om de trackpadflexkabel en BMU-flexkabel terug te klappen terwijl je het moederbord verwijdert.

• Belangrijk: laat het koelelement op het moederbord zitten. Een vervangend moederbord wordt geleverd inclusief voorgeïnstalleerd koelelement.

Montage

Belangrijk: Als je het bestaande moederbord nieuwe gaat terugplaatsen, ga je verder met montagestap 15. Als je een nieuw moederbord installeert, ga je naar montagestap 1.

Voorzichtig: Als je een vervangend moederbord installeert, moeten de schroeven en verstevigde stukken voor het koelelement op het nieuwe moederbord worden overgezet naar het bestaande moederbord voordat dit wordt opgestuurd naar Apple Service om te voorkomen dat het moederbord beschadigd raakt tijdens de verzending.

1. Verwijder de bestaande Touch ID-kaart en installeer een nieuwe Touch ID-kaart.

2. Gebruik een kruiskopschroevendraaier nr. 00 om de twee kruiskopschroeven (1) te verwijderen uit het koelelement op het vervangende moederbord.

• Opmerking: de twee kruiskopschroeven zijn met twee zeskantmoeren (2) vastgezet aan de onderzijde van het moederbord.

3. Gebruik een kruiskopschroevendraaier nr. 00 om de zes kruiskopschroeven (2) in de bovenste verstevigde stukken op het vervangende moederbord los te draaien. Til de bovenste verstevigde stukken van het vervangende moederbord en bewaar ze.

• Opmerking: de bovenste verstevigde stukken zijn als volgt gemarkeerd:

• TL - linksboven

• TR - rechtsboven

• Opmerking: de onderste verstevigde stukken zijn als volgt gemarkeerd:

• BL - linksonder

• BR - rechtsonder

4. Til het vervangende moederbord van de onderste verstevigde stukken en leg het aan de kant.

5. Plaats het bestaande moederbord over de onderste verstevigde stukken. Houd de schroefgaten in het bestaande moederbord precies boven de schroefgaten in de onderste verstevigde stukken.

6. Plaats de bovenste verstevigde stukken op het bestaande moederbord. Houd de schroefgaten in de bovenste verstevigde stukken precies boven de schroefgaten in het bestaande moederbord.

• Belangrijk: De dopschroeven in de bovenste verstevigde stukken duw je door de schroefgaten van het moederbord in de schroefgaten in de onderste verstevigde stukken.

7. Gebruik een kruiskopschroevendraaier nr. 00 om de zes kruiskopschroeven nr. 00 (2) in de verstevigde stukken vast te draaien.

8. Duw één kruiskopschroef door het schroefgat in het koelelement en het moederbord (1).

9. Houd de zeskantmoer op zijn plek terwijl je het moederbord omdraait. Draai de zeskantmoer (3) iets over het uiteinde van de kruiskopschroef. Houd de zeskantmoer op zijn plek terwijl je het moederbord omdraait.

10. Gebruik de kruiskopschroevendraaier nr. 00 om de kruiskopschroef nr. 00 vast te draaien.

11. Herhaal stap 8 tot en met 10 om de andere kruiskopschroef nr. 00 (1) en zeskantmoer (2) te monteren. Ga vervolgens verder naar stap 12.

12. Leg het bestaande moederbord in de ESD-veilige verpakking van het nieuwe moederbord.

13. Leg het verpakte moederbord in de voorgevormde schuimbuffer.

14. Sluit de doos en verzegel deze. Verstuur de doos naar Apple Service.

15. Vouw de pakkingen van de ventilatorkanalen en de flexkabels terug en zet ze zoals aangegeven met Kapton-tape vast aan de bovenbehuizing.

16. Pak het moederbord aan de randen vast. Laat één rand van het moederbord zakken in de bovenbehuizing (1). Laat vervolgens de andere rand in de bovenbehuizing zakken (2). Duw indien nodig kabels aan de kant om het moederbord te installeren.

•  Voorzichtig: Zorg dat er geen kabels vast komen te zitten onder het moederbord.

17. Verwijder de Kapton-tape voorzichtig van de pakkingen van de ventilatorkanalen en van de flexkabels.

18. Gebruik de T6-schroevendraaier om de twee T6-schroeven (923-06858) iets aan te draaien in de bovenhoeken.

19. Gebruik de T5-schroevendraaier om de zes lange T5-schroeven (923-06859) iets aan te draaien.

20. Gebruik de T5-schroevendraaier om de vier korte T5-schroeven (923-06861) iets aan te draaien.

21. Draai de 4-mm zeskantmoeren (923-06857) met de hand vast in de benedenhoeken. Gebruik vervolgens de 4-mm dopschroevendraaier om de twee zeskantmoeren van 4 mm gedeeltelijk terug te plaatsen in de benedenhoeken.

22. Zorg dat het moederbord goed aansluit op de bovenbehuizing. Zet vervolgens alle veertien schroeven vast.

23. Schuif de uiteinden van de volgende vijf flexkabels in hun connectors:

• Microfoons (1)

• Achtergrondverlichting van toetsenbord (2)

• Toetsenbord (3)

• Ventilator links (4)

• Ventilator rechts (5)

24. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de vijf vergrendelingshendels omlaag te klappen. Druk de lipjes van polyesterfolie op de vijf vergrendelingshendels.

25. Draai de bovenbehuizing, zoals aangegeven. Plaats vervolgens de zwarte bumpers in het interne frame.

26. Leid de flexkabels van het beeldscherm rond de randen van de bumpers (1). Druk de klemmetjes van de beeldschermkabel vervolgens op de bumpers en in het interne frame (2).

27. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de beeldschermkabels in de opening tussen het beeldscherm en het interne frame te duwen.

28. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de flexkabels van het beeldscherm in de opening tussen het moederbord en het interne frame te duwen. Zorg dat de klemmetjes van de beeldschermkabels goed aan het interne frame zijn bevestigd.

29. Druk de uiteinden van de volgende twaalf flexkabels op de connectors op het moederbord:

• Flexkabel van de hoeksensor van de klep (1)

• Flexkabel van MagSafe 3-kaart (2)

• Flexkabels van USB-C-kaarten links (3-4)

• Flexkabel van geluidskaart (5)

• Flexkabel van linkerluidspreker (6)

• Flexkabel van rechterluidspreker (7)

• Flexkabel van USB-C-kaart rechts (8)

• Flexkabel van Touch ID-kaart (9)

• Flexkabel van achtergrondverlichting (10)

• Flexkabel van FaceTime HD-camera (11)

• eDP-flexkabel (12)

30. Gebruik een ESD-veilig pincet om de volgende tien afdekplaatjes (1-10) in de bovenbehuizing te plaatsen:

• Afdekplaatje van de connector van de hoeksensor van klep (1)

• Afdekplaatje van de connector van de MagSafe 3-kaart (2)

• Afdekplaatje van connector van USB-C-kaarten links (3)

• Afdekplaatje van de connector van de geluidskaart (4)

• Afdekplaatje van de connector van de luidspreker links (5)

• Afdekplaatje van de connector van de luidspreker rechts (6)

• Afdekplaatje van de connector van de USB-C-kaart rechts (7)

• Afdekplaatje van de connector van de Touch ID-kaart (8)

• Afdekplaatje van de beeldschermconnector (9)

• Afdekplaatje van de beeldschermconnector (10)

31. Gebruik de T3-schroevendraaier om de volgende eenentwintig schroeven terug te plaatsen in de tien afdekplaatjes:

• Twee T3-schroeven in het afdekplaatje van de connector van de hoeksensor van de klep (923-06854) (1)

• Twee T3-schroeven in het afdekplaatje van de connector van de MagSafe 3-kaart (923-06854) (2)

• Drie T3-schroeven in het afdekplaatje van de connector van de USB-C-kaarten links (923-06854) (3)

• Twee T3-schroeven in het afdekplaatje van de connector van de geluidskaart (923-06854) (4)

• Twee T3-schroeven in het afdekplaatje van de connector van de luidspreker links (923-06864, 923-06865) (5)

• Twee T3-schroeven in het afdekplaatje van de connector van de luidspreker links (923-06864, 923-06865) (6)

• Twee T3-schroeven in het afdekplaatje van de connector van de USB-C-kaart rechts (923-06854) (7)

• Twee T3-schroeven in het afdekplaatje van de connector van de Touch ID-kaart (923-06854) (8)

• Twee T3-schroeven in het afdekplaatje van de connector van het beeldscherm (923-06854) (9)

• Twee T3-schroeven in het afdekplaatje van de connector van het beeldscherm (923-06854) (10)

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien:

Voorzichtig

Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.