MacBook Pro (13-inch, M1, 2020) - Ventilatie-/antennemodule

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• Antennegereedschap

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Momentschroevendraaier (blauw, 0,65 kgf cm)

• Torx-beveiligingsbitje

• Torx T3-schroevendraaier

• Torx T5-schroevendraaier

Belangrijk

Voor deze procedure heb je nieuwe polyesterfolie nodig.

Demontage

1. Verwijder de polyesterfolie om bij de coaxkabels van de draadloze antenne en de T5-schroef (923-05252) te kunnen.

2. Gebruik het antennegereedschap om het uiteinde van één antennecoaxkabel uit de connector te tillen. Herhaal de procedure voor de andere antennecoaxkabel.

3. Gebruik de T5-schroevendraaier om de T5-schroef te verwijderen uit de aardingsclip van de antennecoaxkabel.

4. Gebruik de T3-schroevendraaier om de twee T3-schroeven (923-05246) te verwijderen uit het afdekplaatje van de eDP-flexkabel. Verwijder het afdekplaatje en bewaar het om het later weer te monteren.

5. Gebruik de T3-schroevendraaier om de twee T3-schroeven (923-05260) te verwijderen uit het afdekplaatje van de eDP-connector. Verwijder het afdekplaatje en bewaar het om het later weer te monteren.

6. Til het uiteinde van de eDP-flexkabel uit de connector.

7. Gebruik de T5-schroevendraaier om de vier T5-schroeven (923-05245) te verwijderen uit de TCON-kaart.

• Opmerking: Door de schroeven uit de TCON-kaart te verwijderen, krijg je toegang tot de ventilatie-/antennemodule. Je kunt de TCON-kaart niet verwijderen.

8. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier en het Torx-beveiligingsbitje om de twaalf 1IPR-schroeven (923-05259) te verwijderen uit de ventilatie-/antennemodule.

9. Ondersteun de TCON-kaart terwijl je deze in de richting van het beeldschermscharnier kantelt. Zoek de opening van de middelste ventilatiesleuf links van de eDP-kabel.

10. Duw het platte uiteinde van een zwart staafje onder de TCON-kaart. Steek het platte uiteinde van een zwart staafje in de middelste ventilatiesleuf. Leg het midden van het zwarte staafje op het interne frame en druk op het uiteinde van het zwarte staafje om de ventilatie-/antennemodule op te lichten.

• Opmerking: Je voelt mogelijk een lichte klik op het moment dat de ventilatie-/antennemodule loskomt van de bovenbehuizing.

•  Voorzichtig: Oefen geen druk uit op de eDP-kabel. Ondersteun de ventilatie-/antennemodule voorzichtig zodat deze niet ombuigt.

11. Terwijl je de ventilatie-/antennemodule verwijdert, leid je de aardingsclip van de antennecoaxkabel en de twee antennecoaxkabels door de opening in het interne frame.

Montage

1. Leid de twee antennecoaxkabels en aardingsclip terug door de opening in het interne frame.

2. Plaats de ventilatie-/antennemodule in de bovenbehuizing.

3. Druk zacht op het midden van de ventilatie-/antennemodule tot je een klik voelt.

4. Gebruik de T5-schroevendraaier om de T5-schroef (923-05252) terug te plaatsen in de aardingsclip van de antennecoaxkabel.

5. Leg de uiteinden van de coaxkabels van de antenne op de connectors. Gebruik het stompe uiteinde van het antennegereedschap om de uiteinden van de kabels in de connectors te drukken.

6. Bevestig nieuwe polyesterfolie over de antennecoaxkabels en -schroef.

7. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier en het Torx-beveiligingsbitje om de twaalf 1IPR-schroeven (923-05259) terug te plaatsen in de ventilatie-/antennemodule. Draai elke schroef aan totdat de momentschroevendraaier klikt.

8. Gebruik de T5-schroevendraaier om de vier T5-schroeven (923-05245) terug te plaatsen in de TCON-kaart.

9. Druk het uiteinde van de eDP-flexkabel met afdekplaatje van connector in de connector.

10. Plaats het afdekplaatje van de eDP-connector over het uiteinde van de flexkabel. Gebruik daarna de T3-schroevendraaier om de twee T3-schroeven (923-05260) weer in het afdekplaatje te draaien.

11. Plaats het afdekplaatje van de eDP-flexkabel over de flexkabel. Gebruik daarna de T3-schroevendraaier om de twee T3-schroeven (923-05246) weer in het afdekplaatje te draaien.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien: