MacBook Pro (13-inch, M1, 2020) - Onderbehuizing

Voordat je begint

Waarschuwing

Lees Batterijveiligheid en volg de richtlijnen voor werkplekken en de omgang met batterijen voordat je begint.

Gereedschap

• Batterijafdekking

• Houder voor de onderbehuizing

• C-klemmen

• Snijvaste handschoenen

• ESD-veilig pincet

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Pentalobe-schroevendraaier

• Permanente markeerstift

• Zuignappen

• Torx T5-schroevendraaier

Belangrijk

Voor deze procedure is een vervangende BMU-afdekking (Battery Management Unit) nodig.

Verwijderen

1. Leg de computer op een schone, vlakke ondergrond met de onderkant naar boven.

2. Gebruik de pentalobe-schroevendraaier om de twee lange pentalobe-schroeven te verwijderen uit de achterhoeken van de onderbehuizing.

• Opmerking: de schroefkleuren verschillen per model.

• Zilver (923-05203)

• Spacegrijs (923-05200)

3. Gebruik de pentalobe-schroevendraaier om de twee pentalobe-schroeven te verwijderen uit de voorhoeken van de onderbehuizing.

• Opmerking: de schroefkleuren verschillen per model.

• Zilver (923-05204)

• Spacegrijs (923-05201)

4. Gebruik de pentalobe-schroevendraaier om de twee korte pentalobe-schroeven te verwijderen uit het midden van de onderbehuizing.

• Opmerking: de schroefkleuren verschillen per model.

• Zilver (923-05205)

• Spacegrijs (923-05202)

5. Leg de houder voor de onderbehuizing op een tafel met de rode hendel naar je toe gericht.

6. Plaats de twee C-klemmen links- en rechtsonder op de houder voor de onderbehuizing. Zorg dat de schuifbalkjes van de C-klemmen omlaag naar de grond zijn gericht. Druk de hendels in om de C-klemmen vast te zetten.

7. Zorg dat de hoekbeugels naar binnen zijn gericht.

8. Draai de zilveren duimschroeven vast.

9. Zorg dat alle schuifvergrendelingen en rollers volledig geopend zijn en dat de rode hendel omlaag staat.

10. Plaats de computer in de houder voor de onderbehuizing met de onderzijde naar boven en het beeldschermscharnier van je af.

11. Druk de vier schuifvergrendelingen naar binnen om de computer vast te zetten.

12. Druk de twee rollers naar binnen.

13. Doe de handschoenen aan. Plaats nu de zuignap in de linkerbenedenhoek van de onderbehuizing.

14. Met vier klemmetjes binnen in de onderbehuizing komt deze vast te zitten aan de bovenbehuizing. Trek de hendel van de zuignap omhoog totdat je de twee klemmetjes aan de linkerkant los voelt komen.

15. Til de rand van de zuignap op om de zuignap los te maken van de onderbehuizing.

16. Zet de zuignap in de rechterbenedenhoek en druk op de bovenzijde om de zuignap te bevestigen aan de onderbehuizing.

17. Trek de hendel van de zuignap omhoog totdat je de twee klemmetjes aan de rechterkant los voelt komen.

18. Til de rand van de zuignap op om de zuignap los te maken van de onderbehuizing. Til de onderbehuizing iets op om een kleine opening te krijgen tussen de onderbehuizing en bovenbehuizing, aan de kant die naar jou is gericht.

•  Voorzichtig: til de onderbehuizing niet meer dan 1,2 cm omhoog.

19. Pak de onderbehuizing aan beide kanten vast. De opening mag niet groter zijn dan 1,2 cm.

20. Trek de onderbehuizing voorzichtig en geleidelijk niet meer dan 1,2 cm naar je toe om de veervingers los te maken.

•  Voorzichtig: De veervingers kunnen plotseling losschieten. Als dat gebeurt, moet je ervoor zorgen dat de onderbehuizing niet de interne onderdelen raakt.

21. Leg de onderbehuizing op de bovenbehuizing.

22. Doe de handschoenen uit en duw de twee rollers naar buiten.

23. Pak de onderbehuizing van de computer. Leg de onderbehuizing met de bovenzijde omhoog op een schone, vlakke ondergrond.

• Opmerking: als je alleen de onderbehuizing vervangt, ga je verder met montagestap 10.

• Belangrijk

• Als je de onderbehuizing vervangt, moet je de originele onderbehuizing bewaren totdat de reparatie is voltooid.

• Pak een permanente markeerstift en schrijf het serienummer van de computer aan de binnenzijde van de vervangende onderbehuizing.

• De airloops in een vervangende onderbehuizing kunnen een rood slangetje hebben, zoals aangegeven. Pak een uiteinde van het slangetje vast en trek het uit de afdichting van de airloop. Gooi het rode slangetje weg.

24. Til de BMU-afdekking van de BMU-kaart. Gooi de BMU-afdekking weg.

25. Plaats de batterijafdekking op de batterij. Druk de zwarte lipjes in de klemmetjes op de bovenbehuizing totdat ze vastklikken.

26. Duw de vier schuifvergrendelingen naar buiten.

27. Haal de computer uit de houder voor de onderbehuizing.

28. Zet de computer op een ESD-veilige ondergrond.

29. Verwijder voorzichtig het lipje van polyesterfolie van de vergrendelingshendel van de BMU-flexkabel.

30. Gebruik het platte uiteinde van een zwart staafje om de vergrendelingshendel omhoog te tillen.

31. Pak het uiteinde van de BMU-flexkabel voorzichtig vast met een ESD-veilig pincet en schuif de kabel uit de connector.

32. Gebruik een ESD-veilig pincet om de BMU-flexkabel voorzichtig aan de kant te duwen. Pak nu de T5-schroevendraaier en verwijder de T5-schroef (923-05241) uit de BMU.

Montage

1. Duw de BMU-flexkabel aan de kant. Pak de T5-schroevendraaier en plaats de T5-schroef (923-05241) terug in de BMU.

2. Schuif het uiteinde van de BMU-flexkabel in de connector (1). Klap vervolgens de vergrendelingshendel omlaag (2).

3. Druk het lipje van polyesterfolie op de vergrendelingshendel (3).

4. Plaats de computer in de houder voor de onderbehuizing. Zorg dat de beeldschermscharnieren van je af gericht zijn.

5. Duw de vier schuifvergrendelingen naar binnen. Laat de twee rollers nog zitten.

6. Pak de batterijafdekking aan de randen vast en til de afdekking van de bovenbehuizing.

7. Gebruik het zwarte staafje om eventuele schuim- en lijmresten van de BMU-kaart te verwijderen.

8. Haal de beschermstrook van de vervangende BMU-afdekking.

9. Druk de BMU-afdekking op de BMU-flexkabel.

10. Zet de onderbehuizing zo neer dat de voorrand op de steun van de onderste twee schuifvergrendelingen rust.

11. Lijn de achterkant van de onderbehuizing uit met de ventilatie-/antennemodule. Zorg dat de lange zijde van de onderbehuizing goed aansluit op het vlakke gedeelte van de ventilatie-/antennemodule.

• Belangrijk: de ruimte tussen de bovenbehuizing en de onderbehuizing moet gelijk zijn.

• Opmerking: zorg dat de twee rijen met veervingers in de onderbehuizing zich boven de metalen lipjes op de rand van de ventilatie-/antennemodule bevinden.

12. Druk zacht op de achterzijde van de onderbehuizing terwijl je de rode hendel omhoog duwt. De veervingers moeten ingrijpen terwijl je de onderbehuizing op zijn plaats duwt.

•  Voorzichtig: als je de rode hendel te ver duwt, kan de onderbehuizing ombuigen of kan de veer van de hendel beschadigd raken.

13. Klap de hendel omlaag als de achterhoeken van de onderbehuizing de achterhoeken van de bovenbehuizing raken.

14. Doe de handschoenen aan. Gebruik vervolgens de grip van de handschoenen om de onderbehuizing voorzichtig in lijn te brengen met het beeldschermscharnier en de bovenbehuizing.

• Belangrijk: Als de onderbehuizing niet goed aansluit, trek je deze naar je toe en van de bovenbehuizing. Herhaal vervolgens stappen 10 tot en met 14.

15. Met vier klemmetjes binnen in de onderbehuizing komt deze vast te zitten aan de bovenbehuizing. Druk gelijktijdig op beide zijden van de onderbehuizing (1) tot je voelt dat de klemmetjes aan de zijkant vastklikken. Druk daarna gelijktijdig op de twee aangegeven gebieden in het midden (2) om de twee resterende klemmetjes aan de binnenzijde vast te maken.

16. Duw de vier schuifvergrendelingen naar buiten.

17. Haal de computer uit de houder voor de onderbehuizing.

• Opmerking: Controleer of de hendel van de houder voor de onderbehuizing omlaag staat voordat je de houder opbergt. Dit is om de inwendige veer van de houder te beschermen.

18. Controleer of de onderbehuizing aan alle kanten goed aansluit op de bovenbehuizing. Als dat niet zo is, ga je terug naar stap 8 van 'Verwijderen'.

19. Gebruik de pentalobe-schroevendraaier om de twee korte pentalobe-schroeven (1, 2) in de aangegeven volgorde terug te plaatsen in het midden van de onderbehuizing.

• Opmerking: gebruik de juiste kleur schroeven voor je model.

• Zilver (923-05205)

• Spacegrijs (923-05202)

20. Gebruik de pentalobe-schroevendraaier om de twee lange pentalobe-schroeven (3, 4) in de aangegeven volgorde terug te plaatsen in de achterhoeken van de onderbehuizing.

• Opmerking: gebruik de juiste kleur schroeven voor je model.

• Zilver (923-05203)

• Spacegrijs (923-05200)

21. Gebruik de pentalobe-schroevendraaier om de twee pentalobe-schroeven (5, 6) in de aangegeven volgorde terug te plaatsen in de voorhoeken van de onderbehuizing.

• Opmerking: gebruik de juiste kleur schroeven voor je model.

• Zilver (923-05204)

• Spacegrijs (923-05201)

Voorzichtig

• Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

• Systeemconfiguratie is vereist na vervanging van een beeldscherm, moederbord, Touch ID-kaart of bovenbehuizing.

• Als je het moederbord hebt vervangen, wordt de computer opgestart in de diagnostische modus totdat Systeemconfiguratie is voltooid.

• Als je de Touch ID-kaart hebt vervangen, kun je deze alleen als aan/uit-knop gebruiken totdat je Systeemconfiguratie hebt voltooid.