iPhone 14 Pro TrueDepth - Camera

Voordat je begint

Waarschuwing

• Lees Batterijveiligheid en volg de richtlijnen voor werkplekken en de omgang met batterijen voordat je begint.

• De TrueDepth-camera bevat een of meerdere lasers. Als je de TrueDepth-camera uit elkaar haalt, beschadigt of als je geen originele Apple onderdelen gebruikt, kun je blootgesteld worden aan schadelijke infrarode laserstralen die letsel aan de ogen of de huid kunnen veroorzaken.

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• 6,1-inch reparatiehouder

• ESD-veilig pincet

• Pluisvrije of nitrilhandschoenen

• Nylon sonde (zwart staafje)

Voorzichtig

Voor deze procedure moet 'Configuratie TrueDepth-camera' worden uitgevoerd. Om 'Configuratie TrueDepth-camera' uit te voeren, heb je het volgende nodig:

• Een Mac met de nieuwste versie van Apple Service-hulpprogramma (ASU). Je moet ook de bronbestanden 'iPhone-reparatie – TrueDepth-camera' installeren. Deze staan in het venster 'Bronbestanden' van Apple Service-hulpprogramma.

• Het apparaat moet de nieuwste versie van iOS gebruiken.

• Internettoegang

• Een Lightning-kabel

Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid en Apple Service-hulpprogramma (ASU) op een Mac hebt geïnstalleerd, lees je hoe je de configuratieprocedure voor de TrueDepth-camera kunt starten op support.apple.com/self-service-repair.

Verwijderen

1. Plaats de behuizing in de reparatiehouder met de Lightning-connector naar de uitsparing gericht.

2. Doe de handschoenen aan om vervuiling van de cameralenzen te voorkomen.

3. Gebruik een ESD-veilig pincet om de uiteinden van de twee flexkabels van de TrueDepth-camera uit de connectors te tillen.

4. Houd de flexkabels van de TrueDepth-camera voorzichtig bij elkaar en til de TrueDepth-camera uit de behuizing.

Montage

1. Doe de handschoenen aan om vervuiling van de cameralenzen te voorkomen.

2. Inspecteer de TrueDepth-cameramodule om te controleren of het aardingsschuim en de aardingsveren intact zijn. Als het schuim of een van de veren ontbreken of beschadigd zijn, vervang je de TrueDepth-cameramodule.

3. Plaats de TrueDepth-camera in de behuizing.

•  Voorzichtig: verwijder de beschermende afdekkingen nog niet.

4. Plaats de bovenste luidspreker terug.

5. Verwijder de beschermende afdekkingen van de TrueDepth-camera.

6. Inspecteer de TrueDepth-cameramodule. Controleer of de bovenrand van de camera-eenheid onder het lipje van de behuizing is geplaatst.

•  Voorzichtig

• Als de TrueDepth-camera niet correct is gepositioneerd, gebruik je het zwarte staafje om deze naar de juiste positie te verplaatsen.

• Raak de voorkant van de TrueDepth-cameramodule niet aan nadat de beschermende afdekkingen zijn verwijderd.

Plaats het volgende onderdeel terug om de montage te voltooien:

Voorzichtig