Antwoordencentrum voor iPod-service

Meer informatie over iPod-serviceopties, garantie en prijzen.

Hoe krijg ik mijn iPod gerepareerd?

Apple biedt vele manieren om support en service voor uw iPod te krijgen. Kies wat het beste bij u past. Onze supportartikelen kunnen mogelijk antwoord geven op uw vraag. Of we kunnen u helpen met batterijen, gebarsten schermen en andere kwesties.

Apple Support-artikelen lezen

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op voor advies van een Apple Support-expert.  We helpen u uw probleem op te lossen of we plannen een reparatie. Zorg ervoor dat u het serienummer van uw iPod en uw Apple ID en wachtwoord bij de hand hebt voordat u contact met ons opneemt.

Het serienummer van uw product vinden
Een erkende Apple-serviceprovider zoeken
Service aanvragen

Opsturen

Neem contact met ons op en we sturen u de verpakking voor uw iPod. U kunt uw iPod naar ons sturen en wij zullen die zo snel mogelijk repareren of vervangen. Als u een iPod shuffle of iPod nano hebt, kunt u Apple vragen om u een vervangende iPod te sturen voordat u uw oorspronkelijke product naar ons terugstuurt.

Een reservekopie maken van uw iPod en u voorbereiden op service
Service aanvragen

Inleveren

Breng voor persoonlijke hulp uw iPod naar een van onze erkende Apple-serviceproviders of maak online een afspraak bij een Apple Store.

Als u een iPod touch hebt, zorg er dan voor de afspraak voor dat u uw Apple ID en wachtwoord weet.

Een erkende Apple-serviceprovider zoeken
Een afspraak bij een Apple Store maken
Een reservekopie maken van uw iPod en u voorbereiden op service

Wat zijn de kosten?

Er zijn geen kosten aan verbonden als het probleem onder de garantie, het AppleCare Protection Plan of het consumentenrecht valt. Als het probleem niet wordt gedekt, hangt de prijs af van het type reparatie. Als we uw iPod niet kunnen repareren, moet deze mogelijk worden vervangen.

Reparatieprijzen van Apple bekijken
Uw garantiedekking controleren

Hoe lang duurt het?

Reparatiebron

Tijd bij benadering

Versturen naar Apple

3-5 werkdagen

Naar een erkende Apple-serviceprovider brengen

Uw contactpersoon vragen

Naar een Apple Store brengen

tot 5 werkdagen

Een inscriptie op de vervanging zetten

10 werkdagen

Afhankelijk van de plaats waar u service krijgt, kunt u mogelijk de status van uw reparatie online controleren.

De status van uw serviceaanvraag controleren

Dekking van de beperkte garantie van Apple

Uw iPod en de accessoires van Apple zijn gedurende een jaar vanaf de aankoopdatum gedekt door onze beperkte garantie. De beperkte garantie van Apple vormt een aanvulling op de rechten die u volgens de consumentenwetgeving geniet.

Onze garantie dekt geen schade die is veroorzaakt door ongevallen of ongeoorloofde aanpassingen. Zie de garantie voor volledige details. U kunt uw garantiestatus online controleren en uw aankoopbewijs bijwerken als er een fout in onze gegevens zit.

De beperkte garantie van Apple lezen
Uw garantiestatus controleren
Uw aankoopbewijs bijwerken
Meer informatie over consumentenrecht

Kan ik aanvullende dekking voor mijn iPod kopen?

Het AppleCare Protection Plan biedt vanaf de oorspronkelijke aankoopdatum van uw iPod tot twee jaar na aankoop deskundige telefonische technische ondersteuning en aanvullende hardwareondersteuning. U kunt het AppleCare Protection Plan binnen 12 maanden na de aankoopdatum van uw iPod kopen.

U hebt mogelijk ook rechten onder de consumentenwetgeving. De voordelen van de beperkte garantie van Apple en van het AppleCare Protection Plan vormen een aanvulling op uw rechten die op grond van de consumentenwetgeving worden verleend.

Meer informatie over het AppleCare Protection Plan

Service buiten garantie

De garantie op reparaties vervalt wanneer:

• Uw iPod meer dan een jaar oud is
  • Uw iPod een probleem heeft dat niet onder de garantie of het consumentenrecht valt, zoals onopzettelijke schade of schade die is veroorzaakt door ongeoorloofde wijzigingen

Mogelijk kunnen we uw iPod repareren tegen een vergoeding voor reparaties buiten garantie. Als we de iPod niet kunnen repareren, moet deze mogelijk worden vervangen. Uw vervangende iPod is een nieuw apparaat of een apparaat dat in prestaties en betrouwbaarheid vergelijkbaar is met een nieuw apparaat. Neem contact op met uw servicevertegenwoordiger voor details. De beperkte garantie van Apple vormt een aanvulling op de rechten die u volgens de consumentenwetgeving geniet.

Vergoedingen van Apple voor reparaties buiten garantie bekijken
De beperkte garantie van Apple lezen
De reparatievoorwaarden van Apple lezen

Service aan de batterij

De beperkte garantie van Apple dekt een defecte batterij, maar geen slijtage bij normaal gebruik. Mogelijk moeten we uw iPod testen om de oorzaak van uw batterijproblemen te vinden.

Als uw batterij een fabricagefout heeft en onder onze garantie, een AppleCare Protection Plan of het consumentenrecht valt, zullen we uw iPod zonder extra kosten vervangen.

Als u gedekt bent door het AppleCare Protection Plan en de batterij van uw iPod blijft slechts tot 80 procent of minder opgeladen, zullen we uw iPod zonder kosten repareren.

Als de service aan uw batterij niet onder een garantie, een AppleCare Protection Plan of het consumentenrecht valt, kunnen we uw iPod tegen een vergoeding repareren of vervangen.

Meer informatie over het verlengen van de gebruiksduur van de batterij
Prijzen van Apple voor batterijen buiten garantie bekijken
Meer informatie over het AppleCare Protection Plan voor iPod

Schermreparatie

Als het scherm van uw iPod kapot is, kunnen we dat mogelijk repareren tegen een vergoeding voor reparaties buiten garantie. Onopzettelijke schade valt niet onder de garantie van Apple. De kosten om service aan het apparaat uit te voeren, hangen af van het iPod-model. Als uw scherm door een defect is gebarsten, valt dat onder de garantie van Apple en het consumentenrecht.

We voeren dan een diagnostische test uit om te zien of uw iPod nog andere reparaties nodig heeft. Als dit het geval is, laten we u dat weten.

Reparatieprijzen van Apple bekijken
Service aanvragen
Meer informatie over het AppleCare Protection Plan

Apple-accessoires

De accessoires van Apple die bij uw iPod worden geleverd, zoals de lichtnetadapter, zijn gedekt door onze garantie en het consumentenrecht. Deze zijn ook gedekt door het AppleCare Protection Plan of AppleCare+. Neem voor servicedetails contact op met Apple of met een erkende Apple-serviceprovider.

De beperkte garantie voor accessoires van Apple lezen
Contact opnemen met Apple Support
Een erkende Apple-serviceprovider zoeken

U voorbereiden op service aan de iPod

• Maak een reservekopie van uw iPod met iTunes of gebruik iCloud voor een iPod touch. U hebt de reservekopie nodig om het materiaal op het apparaat terug te zetten als we uw iPod opnieuw moeten instellen of vervangen.
  • Zorg dat u uw Apple ID en wachtwoord weet.
  • Bewaar uw kabels en andere accessoires als u service krijgt.

Een reservekopie maken van uw iPod
Een iPod touch gereedmaken voor service
Het privacybeleid van Apple lezen

Na service

Wanneer u uw iPod van service terugkrijgt, moet u uw gegevens vanaf uw reservekopie terugzetten.

We geven garantie op onze service, inclusief vervangende onderdelen, gedurende 90 dagen of de rest van de looptijd van uw garantie van Apple of de dekking van het AppleCare-product, waarbij de periode met de langste dekking geldt. Dit bieden we telkens aan wanneer u service van ons of van een erkende Apple-serviceprovider krijgt. Dit heeft geen invloed op uw rechten onder de consumentenwetgeving.

Een reservekopie op een apparaat terugzetten