Antwoordencentrum voor iPhone-service

Meer informatie over iPhone-serviceopties, garantie en prijzen.

Hoe kan ik reparatie aanvragen voor mijn iPhone?

Apple biedt verschillende manieren om support en service voor uw iPhone te krijgen. Kies wat het beste bij u past. Onze supportartikelen kunnen mogelijk antwoord geven op uw vraag. We kunnen u ook helpen een gebarsten scherm te repareren, batterijen te vervangen en andere problemen op te lossen.

Apple Support-artikelen lezen

Neem contact op met ons

Neem contact met ons op voor advies van een Apple Support-expert. We helpen u uw probleem op te lossen of we plannen een reparatie. Zorg ervoor dat u het serienummer van uw iPhone en uw Apple ID en wachtwoord bij de hand hebt als u contact met ons opneemt.

Het model van een iPhone bepalen
Het serienummer van een Apple-product vinden
Service aanvragen

Opsturen

Neem contact met ons op en wij regelen verzending voor uw iPhone. Stuur uw iPhone naar ons op en wij zorgen ervoor dat u deze zo snel mogelijk terug hebt.

Service aanvragen
Een reservekopie van uw iPhone maken als voorbereiding voor onderhoud

Inleveren

Als u persoonlijke hulp wilt, brengt u uw product naar een erkende Apple-serviceprovider of maakt u online een afspraak bij een Apple Store. Zorg ervoor dat u uw Apple ID en wachtwoord weet voordat u naar uw afspraak gaat.

U kunt bij de meeste aanbieders ook direct service aanvragen.

Een erkende Apple-serviceprovider zoeken
Contact opnemen met uw aanbieder
Een afspraak bij een Apple Store maken
Een reservekopie van uw iPhone maken als voorbereiding voor onderhoud

Wat zijn de kosten?

Er zijn geen kosten aan verbonden als het probleem onder de garantie of het consumentenrecht valt. Als het probleem niet wordt gedekt, hangt de prijs af van het type reparatie.

Zie Apple-reparatieprijzen
Uw garantiedekking controleren

Hoe lang duurt het?

Reparatiebron Tijd bij benadering
Versturen naar Apple 7-9 werkdagen
Naar een erkende Apple-serviceprovider of aanbieder brengen Uw contactpersoon vragen
Meenemen naar een Apple Store-afspraak Tot 5 werkdagen

Afhankelijk van de plaats waar u service krijgt, kunt u mogelijk de status van uw reparatie online controleren.

De status van uw serviceaanvraag controleren

Kan ik een leentoestel krijgen?

Als u uw iPhone meeneemt naar een Apple Store of erkende Apple-serviceprovider, proberen we het probleem tijdens uw afspraak te verhelpen. Voor sommige iPhone-reparaties is nauwkeurige kalibratie of speciaal gereedschap nodig. Als we uw iPhone naar een Apple-reparatiecentrum moeten sturen, kijken we of u een leentoestel kunt gebruiken terwijl uw iPhone wordt gerepareerd. Voor de meeste reparaties die onder Apple’s Beperkte Garantie vallen is een leentoestel beschikbaar.

Ons reparatiecentrum stuurt uw iPhone terug naar uw servicelocatie als de gerepareerde iPhone klaar is. Als u uw iPhone ophaalt, levert u het leentoestel weer in. Deze moet in dezelfde toestand verkeren als toen u het toestel kreeg.

Dekking van de beperkte garantie van Apple

Uw product en de accessoires van Apple worden gedurende een jaar vanaf de aankoopdatum gedekt door Apple’s Beperkte Garantie. Onze garantie vormt een aanvulling op de rechten die u volgens de consumentenwetgeving geniet.

Onze garantie dekt geen schade die is veroorzaakt door ongevallen of ongeoorloofde aanpassingen. Zie de garantie voor volledige details. U kunt uw garantiestatus online controleren en uw aankoopbewijs bijwerken als er een fout in onze gegevens zit.

De beperkte garantie van Apple lezen
Uw garantiestatus controleren
Uw aankoopbewijs bijwerken
Meer informatie over consumentenrecht

Service buiten garantie

De garantie op reparaties vervalt wanneer:

• Uw iPhone meer dan een jaar oud is
  • Uw iPod een probleem heeft dat niet onder de garantie of het consumentenrecht valt, zoals onopzettelijke schade of schade die is veroorzaakt door ongeoorloofde wijzigingen

We kunnen uw product mogelijk repareren of vervangen voor een vergoeding buiten de garantie. Uw vervangende iPhone is een nieuw apparaat of een apparaat dat in prestaties en betrouwbaarheid vergelijkbaar is met een nieuw apparaat. De beperkte garantie van Apple vormt een aanvulling op de rechten die u volgens de consumentenwetgeving geniet.

Zie vergoedingen van Apple voor reparaties buiten de garantie
De beperkte garantie van Apple lezen
De reparatievoorwaarden van Apple lezen

Service aan de batterij

De beperkte garantie van Apple dekt een defecte batterij, maar slijtage bij normaal gebruik wordt niet gedekt. Mogelijk moeten we uw product testen om de oorzaak van uw batterijproblemen te vinden.

Als uw batterij een fabricagefout heeft en gedekt wordt door onze garantie of het consumentenrecht, voeren we er service aan uit zonder extra kosten. Als uw iPhone-batterijservice niet wordt gedekt, kunnen we de batterij tegen een vergoeding vervangen.

Meer informatie over het verlengen van de gebruiksduur van de batterij
Zie vergoedingen van Apple voor batterijen buiten de garantie

Schermreparatie

Als het scherm van uw iPhone kapot is, kunnen we dit mogelijk repareren. De kosten van de reparatie zijn afhankelijk van uw iPhone-model, eventuele extra schade en eventuele AppleCare+-dekking. Schade als gevolg van een ongeluk of misbruik wordt niet gedekt door de Apple-garantie. Als uw scherm door een fabricagefout is gebarsten, valt dat onder de garantie van Apple en het consumentenrecht.

AppleCare+ voor iPhone geeft dekking voor maximaal twee schadevoorvallen als gevolg van een ongelukje, met per voorval een eigen risico. U kunt een voorval gebruiken voor schermreparatie. Als u geen AppleCare+ hebt, kunt u uw kapotte scherm tegen een vergoeding voor reparatie buiten garantie laten repareren.

We voeren een diagnostische test uit om te controleren of uw iPhone verder nog moet worden gerepareerd. Als dit het geval is, laten we u dat weten.

Zie Apple-reparatieprijzen
Een reparatie starten

Apple-accessoires

Apple-accessoires, inclusief de lichtnetadapter, worden gedekt door onze garantie en het consumentenrecht. Neem voor meer informatie over service contact op met uw netwerkaanbieder.

De beperkte garantie voor accessoires van Apple lezen
Een erkende Apple-serviceprovider zoeken
Contact opnemen met uw netwerkaanbieder

U voorbereiden op service aan de iPhone

• Maak een reservekopie van uw iPhone met iCloud of iTunes. U hebt de reservekopie nodig om het materiaal op het apparaat terug te zetten als we uw iPhone opnieuw moeten instellen of vervangen.
  • Zorg dat u uw Apple ID en wachtwoord weet.

Als u uw iPhone opstuurt, neemt u deze extra stappen:

• Als uw iPhone een simkaart bevat, haalt u deze eruit en bewaart u deze.
  • Bewaar uw kabels en andere accessoires als u service krijgt.
  • Bekijk onze volledige instructies voor het voorbereiden van uw iPhone op service.

Een reservekopie van een apparaat maken met iCloud of iTunes
Uw iPhone, iPad of iPod touch gereedmaken voor onderhoud
Het privacybeleid van Apple lezen

Na service

Als u uw iPhone terugkrijgt nadat er service aan is uitgevoerd, kan deze een nieuw besturingssysteem bevatten. Als uw iPhone een simkaart gebruikt, plaatst u deze. Zet uw iPhone aan en volg de stappen die op het scherm verschijnen. Als u de iPhone hebt ingesteld, herstelt u uw gegevens van uw reservekopie.

We geven garantie op onze service, inclusief vervangende onderdelen, gedurende 90 dagen of de rest van de looptijd van uw garantie van Apple of de dekking van het AppleCare-abonnement, waarbij de periode met de langste dekking geldt. Dit vormt een aanvulling op de rechten die u volgens de consumentenwetgeving geniet. Dit bieden we telkens aan wanneer u service van ons of van een erkende Apple-serviceprovider krijgt.

Een reservekopie op een apparaat terugzetten