Antwoordencentrum voor iPad-service

Meer informatie over serviceopties, garantie en prijzen voor de iPad.

Hoe kan ik een reparatie aanvragen voor mijn iPad?

Apple biedt veel manieren om support en service aan te vragen voor uw iPad. Kies de optie die het beste bij u past. Onze supportartikelen kunnen mogelijk antwoord geven op uw vraag. Of we kunnen u helpen bij problemen zoals gebroken schermen of batterijservice.

Apple-supportartikelen raadplegen

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op voor advies van een Apple Support-expert. We helpen u uw probleem op te lossen of we plannen een reparatie. Zorg ervoor dat u het serienummer van uw product en uw Apple ID en wachtwoord bij de hand hebt als u contact met ons opneemt.

Het model van een iPad bepalen
Het serienummer van uw product vinden
Support aanvragen

Opsturen

Neem contact met ons op en we sturen u een verpakking voor uw iPad. U kunt uw iPad naar ons sturen en wij zullen die zo snel mogelijk repareren of vervangen.

Service aanvragen
Een reservekopie van uw iPad maken en de iPad gereedmaken voor onderhoud

Inleveren

Als u persoonlijke hulp wilt, neemt u contact op met een erkende Apple-serviceprovider of maakt u online een afspraak bij een Apple Store. Zorg ervoor dat u uw Apple ID en wachtwoord weet voordat u naar uw afspraak gaat.

Een erkende Apple-serviceprovider zoeken
Een afspraak bij een Apple Store maken
Een reservekopie van uw iPad maken en de iPad gereedmaken voor onderhoud

Wat zijn de kosten?

Er zijn geen kosten aan verbonden als het probleem onder de garantie, het AppleCare Protection Plan of het consumentenrecht valt. Als uw probleem niet onder de garantie valt, moet u mogelijk betalen voor de service.

De prijzen buiten garantie voor batterijen van Apple bekijken
Uw garantiestatus controleren

Hoe lang duurt het?

Reparatiebron

Tijd bij benadering

Versturen naar Apple

3-5 werkdagen

Naar een erkende Apple-serviceprovider brengen

Uw servicevertegenwoordiger vragen

Meenemen naar een Apple Store-afspraak

Tot 5 werkdagen

Een inscriptie op de vervanging zetten

Tot 10 werkdagen

Afhankelijk van de plaats waar u service krijgt, kunt u mogelijk de status van uw reparatie online controleren.

De status van uw serviceaanvraag controleren

Dekking van de beperkte garantie van Apple

Uw iPad en de accessoires van Apple worden gedurende een jaar vanaf de aankoopdatum gedekt door Apple’s Beperkte Garantie. De beperkte garantie van Apple vormt een aanvulling op de rechten die u volgens de consumentenwetgeving geniet.

Onze garantie dekt geen schade die is veroorzaakt door ongevallen of ongeoorloofde aanpassingen. Zie de garantie voor volledige details. U kunt uw garantiestatus online controleren en uw aankoopbewijs bijwerken als er een fout in onze gegevens zit.

De beperkte garantie van Apple lezen
Uw garantiestatus controleren
Uw aankoopbewijs bijwerken
Meer informatie over consumentenwetgeving

Kan ik aanvullende dekking voor mijn iPad kopen?

Het AppleCare Protection Plan biedt u deskundige telefonische support en aanvullende serviceopties voor hardware voor maximaal twee jaar na de oorspronkelijke aankoopdatum van uw iPad. U kunt het AppleCare Protection Plan binnen maanden na de aankoopdatum van uw iPad kopen.

U hebt mogelijk ook rechten onder de consumentenwetgeving. De voordelen van de beperkte garantie van Apple en van het AppleCare Protection Plan vormen een aanvulling op uw rechten die op grond van de consumentenwetgeving worden verleend.

Meer informatie over het AppleCare Protection Plan voor iPad

Service buiten garantie

De garantie op reparaties vervalt wanneer:

• Uw iPad meer dan een jaar oud is
  • Uw iPad een probleem heeft dat niet onder de garantie of het consumentenrecht valt, zoals onopzettelijke schade of schade die is veroorzaakt door ongeoorloofde wijzigingen

We kunnen uw iPad mogelijk repareren of vervangen voor een vergoeding buiten de garantie. Uw vervangende iPad is een nieuw apparaat of een apparaat dat in prestaties en betrouwbaarheid als nieuw is. De beperkte garantie van Apple vormt een aanvulling op de rechten die u volgens de consumentenwetgeving geniet.

Prijzen van Apple voor reparaties buiten garantie bekijken
Lees Apple’s Beperkte Garantie
De reparatievoorwaarden van Apple lezen

Batterijservice

Als uw batterij een fabricagefout heeft en gedekt is door Apple’s Beperkte Garantie, een AppleCare Protection Plan of het consumentenrecht, zullen we deze zonder extra kosten repareren. Onze garantie dekt geen slijtage van batterijen die door normaal gebruik is ontstaan.

Mogelijk moeten we uw product testen om de oorzaak van uw batterijproblemen te vinden. Als uw iPad niet wordt gedekt, kunt u ervoor kiezen om deze tegen een vergoeding te laten vervangen.

Als u gedekt bent door het AppleCare Protection Plan en de batterij van uw iPad blijft slechts tot 80 procent of minder opgeladen, zullen we uw iPad zonder kosten repareren.

Meer lezen over het verlengen van de gebruiksduur van de batterij
De prijzen buiten garantie voor batterijen van Apple bekijken
Meer informatie over het AppleCare Protection Plan voor iPad

Schermreparatie

Als het scherm van uw iPad per ongeluk breekt, kunt u ervoor kiezen uw iPad te laten vervangen voor een vergoeding buiten de garantie. Onopzettelijke schade valt niet onder de garantie van Apple. Als uw scherm door een fabricagefout is gebarsten, valt dat onder de garantie van Apple en het consumentenrecht.

De kosten voor service aan een per ongeluk beschadigd scherm zijn afhankelijk van het iPad-model.

De prijzen van Apple-service bekijken
Een reparatie starten

Apple-accessoires

Accessoires van Apple worden gedekt door onze garantie en de consumentenwetgeving. De accessoires die meegeleverd worden in de doos met uw product worden ook gedekt door uw huidige AppleCare Protection Plan. Neem voor servicedetails contact op met Apple of met een erkende Apple-serviceprovider.

Lees Apple’s Beperkte garantie
Contact opnemen met Apple Support
Een erkende Apple-serviceprovider zoeken

Voorbereiding voor service aan uw iPad

• Maak een reservekopie van uw iPad met iTunes of iCloud. U hebt de reservekopie nodig om het materiaal op het apparaat terug te zetten als we uw iPad opnieuw moeten instellen of vervangen.
  • Zorg dat u uw Apple ID en wachtwoord weet.

Als u uw iPad opstuurt, neemt u deze extra stappen:

• Als uw iPad een simkaart bevat, haalt u deze eruit en bewaart u deze.
  • Bewaar uw kabels en andere accessoires als u service krijgt.
  • Bekijk onze volledige instructies voor het voorbereiden van uw iPad op service.

Een reservekopie maken van uw iPad
Een iPad gereedmaken voor service
Het privacybeleid van Apple lezen

Na service

Wanneer u uw iPad ontvangt, herstelt u de gegevens van uw reservekopie.

We geven garantie op onze service, inclusief vervangende onderdelen, gedurende 90 dagen of de rest van de looptijd van uw garantie van Apple of de dekking van uw AppleCare Plan, waarbij de periode met de langste dekking geldt. Dit bieden we telkens aan wanneer u service van ons of van een erkende Apple-serviceprovider krijgt. Dit vormt een aanvulling op de rechten die u volgens de consumentenwetgeving geniet.

Een reservekopie op een apparaat terugzetten

Express Replacement Service

We weten hoe afhankelijk u van uw iPad bent. Als u deze direct moet vervangen, kiest u voor onze Express Replacement Service: deze biedt snelle levering. We kunnen u direct een vervangende iPad sturen met de verpakking om uw originele product te retourneren.

Express Replacement Service is een extra voordeel dat is inbegrepen bij een AppleCare Protection Plan en bij AppleCare+. De service levert uw vervangende iPad sneller, maar dekt geen kosten voor uw product zoals vervangingsvergoeding of boete voor te late retournering. Als we uw oorspronkelijke apparaat hebben ontvangen, stellen we deze vergoedingen vast. In de tussentijd kunt u uw vervangende iPad gebruiken.

Meer informatie over Express Replacement Service
De kosten van Apple-service bekijken