Als je geen audio kunt opnemen op een Mac met macOS Mojave of nieuwer

Als je audio wilt opnemen in apps zoals Logic Pro voor Mac, MainStage, GarageBand, Final Cut Pro of audio- en video-apps van derden, moet je de app toegang geven tot de audio-ingangen die zijn ingebouwd in of aangesloten op je Mac.

Wanneer je probeert op te nemen, kun je een waarschuwing krijgen dat de audio-invoer niet toegankelijk is. Het kan ook zijn dat je geen geluid hoort of golfvormen of bewegingen van geluidsmeters ziet tijdens het opnemen. Dit kan gebeuren als je voor de opname gebruikmaakt van de ingebouwde microfoon van je computer, een externe USB-microfoon of de ingangen op een externe audio-interface.

Afhankelijk van de macOS-versie die je gebruikt, volg je deze stappen om de app toegang te geven tot audio-ingangen.

In macOS Ventura

1. Sluit de app die je gebruikt om audio op te nemen.

2. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' en klik op 'Privacy en beveiliging'.

3. Klik op 'Microfoon'.

4. Schakel de instelling in voor elke app die toegang nodig heeft tot de ingebouwde microfoon, een externe USB-microfoon of de ingangen op een externe audio-interface.

No alt supplied for Image
  5. Open de app en probeer opnieuw audio op te nemen.

Als je een externe microfoon of externe audio-interface gebruikt om audio op te nemen en het nog steeds niet werkt, neem je contact op met de fabrikant van je apparaat voor informatie over software-updates en compatibiliteit.

In macOS Monterey, Big Sur, Catalina of Mojave

1. Sluit de app die je gebruikt om audio op te nemen.

2. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Beveiliging en privacy'.

3. Klik in het paneel 'Privacy' op 'Microfoon'.

4. Selecteer elke app die toegang nodig heeft tot de ingebouwde microfoon, een externe USB-microfoon of de ingangen van een externe audio-interface.

macOS Security & Privacy preferences Privacy tab with Microphone selected
  5. Open de app en probeer opnieuw audio op te nemen.

Als je een externe microfoon of externe audio-interface gebruikt om audio op te nemen en het nog steeds niet werkt, neem je contact op met de fabrikant van je apparaat voor informatie over software-updates en compatibiliteit.

Meer informatie

Hier zijn nog enkele informatiebronnen over het opnemen van audio:

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.