Pdf's bewaren en bewerken met de Apple Books-app

Lees hier hoe je pdf-bestanden bewaart, een webpagina converteert naar een pdf en hoe je een e-mail als pdf opslaat in de Boeken-app op je iPhone, iPad of Mac.

Een pdf bewaren in de Boeken-app op je iPhone of iPad

1. Tik op de pdf om deze te openen.

2. Tik op de knop 'Deel'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

3. Veeg naar links over de app-symbolen en tik op 'Boeken'.

Afbeelding voor hoe je een pdf bewaart in de Boeken-app op iPhone

Als je Boeken niet ziet, tik je op de knop 'Meer'knop 'Meer'. Tik op 'Wijzig' en selecteer 'Boeken'.

Een pdf bewaren in de Boeken-app op je Mac

1. Open de Boeken-app op de Mac.

2. Klik op 'Pdf's' onder 'Bibliotheek'.

3. Sleep de pdf van het bureaublad of een Finder-venster naar het gedeelte 'Pdf's' van de Boeken-app.

De pdf wordt geopend en automatisch bewaard in de Boeken-app. Je vindt deze later terug in je bibliotheek. Om je bestanden te openen op een van je andere apparaten, moet je ervoor zorgen dat iCloud Drive is geconfigureerd.

Lees meer informatie over documenten importeren en bewaren in de Boeken-app op je Mac

Een webpagina omzetten in een pdf op je iPhone of iPad

1. Open een webpagina in Safari.

2. Tik op de knop 'Deel'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

3. Veeg naar links over de app-symbolen en tik op 'Boeken'.

Als je Boeken niet ziet, tik je op de knop 'Meer'knop 'Meer'. Tik dan op 'Boeken' onder 'Favorieten' of 'Suggesties'.

De pdf wordt geopend en automatisch bewaard in de Boeken-app. Je vindt deze later terug in je bibliotheek. Om je bestanden te openen op een van je andere apparaten, moet je ervoor zorgen dat iCloud Drive is geconfigureerd.

Een e-mail bewaren als pdf op je iPhone of iPad

1. Tik in de Mail-app op een e-mail.

2. Als je het e-mailbericht of de thread als pdf wilt bewaren, tik je op de knop 'Meer acties'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding onderaan de knoppenbalk.

3. Scrol omlaag en tik op 'Druk af'.

4. Houd het voorbeeld van de e-mail onderaan het scherm ingedrukt. Er wordt een groter voorbeeld geopend.

5. Tik op het grotere voorbeeld.

6. Tik op de knop 'Deel'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en tik vervolgens op 'Boeken'.

Als je Boeken niet ziet, tik je op de knop 'Meer'knop 'Meer'. Tik op 'Wijzig' en dan 'Boeken'.

De pdf wordt geopend en automatisch bewaard in de Boeken-app. Je vindt deze later terug in je bibliotheek. Om je bestanden te openen op een van je andere apparaten, moet je ervoor zorgen dat iCloud Drive is geconfigureerd.

De naam van een pdf wijzigen in de Boeken-app

Je kunt de naam van pdf's die je in de Boeken-app hebt bewaard snel wijzigen.

Op een iPhone

1. Open de Boeken-app en zoek de pdf in je bibliotheek.

2. Tik op de knop 'Toon acties'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding onder de pdf en tik op 'Wijzig naam'.

Op een iPad of Mac

1. Open de Boeken-app en zoek de pdf in je bibliotheek.

2. Tik of klik op de knop 'Toon acties'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding onder de pdf en tik op 'Wijzig naam'.

'Markeringen' gebruiken in je pdf's

Je kunt 'Markeringen' gebruiken om tekeningen, aantekeningen, een handtekening en meer toe te voegen aan de pdf's die je bewaart in de Boeken-app.

1. Open het pdf-bestand op een iPhone of een iPad.

2. Tik op de knop 'Markeringen'knop 'Markeringen' en selecteer het soort markering dat je wilt gebruiken.

Pdf's bewaren en beheren in de Bestanden-app

Je kunt ook de Bestanden-app gebruiken om bestanden te bewaren, organiseren en delen op je iPhone en iPad